μήνυμα

μήνυμα

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης

Η προσευχή

Τα στοιχεία τα κύρια της Σαρακοστής είναι η προσευχή και η νηστεία. Η προσευχή προϋποθέτει την πίστη. Ένας μη προσευχόμενος είναι αβοήθητος, ανασφαλής, τυφλός και μόνος. Δένεται με τη γη, την ύλη, δεν γνωρίζει να πετά ψηλά, να σελαγίζει στους ουρανούς, να έχει απαραίτητη ουράνια συνδρομή. Είναι μαγνητισμένος, δεμένος, προσκολλημένος στα φθαρτά γήινα. Δεν ξαγγιστρώνεται εύκολα. Προσπαθεί να θησαυρίζει στη γη. Αναζητά συνεχώς ηδονές, για να τον χαροποιήσουν, αλλά μάλλον οδύνη του δίνουν. Λυπηρό και αξιοθρήνητο να ψάχνει τη χαρά στη λάσπη.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο Αντιπαπικός Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς

...και το φιλοπαπικό παραλήρημα των οικουμενιστών
 Εν Πειραιεί 26-3-2013
Πρωτοπρεσβ. π. Άγγελος Αγγελακόπουλος εφημέριος Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πειραιώς
Πολύ εύστοχα και θεόπνευστα η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική, Ορθόδοξος Εκκλησία μας προβάλει την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, για δεύτερη φορά την μορφή του εν αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου του Παλαμά αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, του κήρυκος της Χάριτος και θεατού του ακτίστου Φωτός. Πρώτη φορά η μνήμη του, η κοίμησή του εορτάζεται στις 14 Νοεμβρίου. Την τοποθέτησε, μάλιστα, μετά την Κυριακή της Ορθοδοξίας, γιατί, κατά κάποιο τρόπο, αυτή η Κυριακή είναι η δεύτερη Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Για την Θράκη μας και όχι μόνο.....

Το ζωντανό κήρυγμα


Να μην ξανάρθεις...25η Μαρτίου. Και πήγα σε κάποια εκκλησιά, όπου ζήτησα απ’ τους ιερείς την άδεια να μιλήσω.

Εκείνοι μου επέτρεψαν, αλλά μου απηύθυναν την αυστηρή σύσταση να μην αναφερθώ στους κακούργους-ντόπιους και ξένους-που λυμαίνονται την πίστη και πατρίδα μας. Όμως…
Δεδομένου και του πνεύματος της γιορτής, «δεν συνεμορφώθην, προς τας υποδείξεις». Και «δια ταύτα» μου είπαν: «Αν είναι να μιλάς, κατ’ αυτόν τον τρόπο, εδώ να μην θα ξανάρθεις»!…
Το γεγονός αυτό με ανάγκασε να επισκεφθώ κάποιον ερημίτη, στον οποίο εξέθεσα τα περιστατικά και του ζήτησα να μου πει τη γνώμη του:
-Πάτερ, μου είπε, το κήρυγμα έχει δύο συνιστώσες: Το Ευαγγέλιο και την πραγματικότητα.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Το δάκρυ του γέροντα.

«Σε όσες χώρες μετέβη το θηρίο της ευσεβείας, δηλαδή ο πάπας Ρώμης ακολούθησε ή πρόκειται να ακολουθήσει μεγάλη καταστροφή. Η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν δύο εξ αυτών...Ο νοών νοείτω» γέροντας ασκητής του Παγγαίου Όρους.
 Τα δάκρυα στα μάτια του ηγουμένου της Μονής Σταυροβουνίου στην Κύπρο μαρτυρούν τα δεινά και τις επερχόμενες δυσκολίες που καλείται να περάσει ο εκεί ελληνισμός για μία ακόμη φορά! Δυσκολίες που προκλήθηκαν από τραγικά λάθη, τα οποία ενεργοποίησαν τον πνευματικό κυρίως νόμο και άνοιξαν διάπλατα την πύλη για τις θύελλες που θερίζουν τον ελληνισμό στη Μεγαλόνησο!

Τα παιδιά της γωνίας

 
Να χαίρεσαι που δεν σε λογαριάζουν γιατί αν κατάφερες αυτό, τότε έχεις κερδίσει τον μισό πόλεμο ενάντια στα ξένα και εντόπια καθίκια. Αν κατάφερες να κρατήσεις τις υπομονές σου μετατρέποντας τες σε λογική, τότε να είσαι σίγουρος ότι αρχίζεις από μονάδα να γίνεσαι ο επικίνδυνος άνθρωπος της γωνίας. Αυτός που και σε ειρηνικές αλλά και εμπόλεμες καταστάσεις έδινε την μια τον ιδρώτα του και την άλλη το αίμα του, κι όταν ολοκλήρωνε αυτό που το κοινωνικό και ανθρωπιστικό καθήκον τού όριζε, αποτραβιόταν και πάλι στη γνωστή γωνία. 

Ανθρώπινο

 


 Μεσάνυχτα. Σκέψεις βιαστικές παίρνουν τον δρόμο του ονείρου, να μπουν σε σειρά, να ξυπνήσουν ίσως λίγο πιο αληθινές. Παίζουν ακόμα οι φάλτσες μελωδίες του τρένου στο μυαλό μου, κάθε στάση και μια από αυτές. Δε με ενοχλούν. Πιο φάλτσοι είναι οι λόγοι οι καλογραμμένοι που διαβάζονται φωναχτά σχεδόν από ζόμπι της πολιτικής, της αγοράς, της άτιμης της κοινωνίας.
Κάτι δίχως νόημα βουητά hitακια από ανοιχτά παράθυρα αυτοκινήτων έχουν πάρει και αυτά σειρά στη βραδινή μου ονειροπόληση, μα τα απομακρύνω όσο μπορώ. Πιο όμορφα τραγουδούν τα βραχνιασμένα μπαρουτισμένα πουλιά της πόλης. Ανθρώπινα πιο πολύ απ' τους ανθρώπους.

Ιθάκη είπες;;



Χρόνο με το χρόνο, μήνα το μήνα...εθιστήκαμε...
Περάσαμε πια στα..."σκληρά"!!
Περπατάμε...ναρκωμένοι. Αράζουμε...μαστουρωμένοι...
Βαποράκια και εμπόροι μας πότισαν το δηλητήριο...
Το αίμα μας πήχτωσε. Το μυαλό μας λάλησε. Το κορμί μας σακατεύτηκε.
Κυβερνήσεις, ΜΜΕ, συνδικαλιστικές ηγεσίες, πληρωμένοι παπαγάλοι:
Ως κήρυκες και υπερασπιστές της Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας,
της Εντιμότητας,της Διαφάνειας και της Αξιοκρατίας

Οι πέντε εβδομάδες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

             Ας γίνει η νηστεία ανάπαυση από τους συνεχείς κόπους στους υπηρέτες που υπηρετούν καθ' όλο το έτος. Ανάπαυσε τον μάγειρά σου, δώσε άδεια στον τραπεζοκόμο, σταμάτησε το χέρι του κεραστή, ας σταματήσει κάποτε και ο παρασκευαστής των ποικίλων γλυκισμάτων.
Ας ησυχάσει κάποτε και το σπίτι από τους μύριους θορύβους, και από τον καπνό και την τσίκνα και από αυτούς που ανεβοκατεβαίνουν και που υπηρετούν σαν αμείλικτη κυρία την κοιλιά. Πάντως κάποτε και οι φοροεισπράκτορες επιτρέπουν για λίγο στους υποχειρίους τους να ζήσουν ελεύθερα.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Τούτες τις μέρες του Ευαγγελισμού της Παναγιάς, θυμήθηκα και τον Μακρυγιάννη…

"...Ρωμαίγικον δεν φτιάχνεται χωρίς ούλλοι να θυσιάσουν αρετήν και πατριωτισμόν. Και χωρίς να πάψει η μέσα, η δική μας τυραγνία. Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της Εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα...
Άχ, βρέ στρατηγέ μου Γιάννη Μακρυγιάννη, πού είσαι από καμιά μεριά να μας έβλεπες πώς μας κατάντησαν κάτι ψωραλαίοι πολιτικοί πού λένε πώς αγωνίζονται τάχα για να μας σώσουν…
Πού όλη την μέρα ιδρώνουν οί μασχάλες τους από την αγωνία της «σωτηρίας» μας, και βάζουν BAC stickγια να μη μυρίζει η μασχάλη τους, ενώ βρωμάει ολόκληρη η χώρα μας από τις ανομίες πού έγιναν και γίνονται…
Πού είσαι στρατηγέ μου να πάρεις την χατζάρα σου, να μπείς μέσα στην Βουλή και να τους στρώσεις στο κυνήγι τους
περισσότερους απ΄ αυτούς…

Ἁγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Ἀπὸ ποῦ προέρχεται ἡ σημερινὴ κρίση;
Μὲ ρωτᾶς, ἄνθρωπε τοῦ Θεοῦ, ἀπὸ ποὺ προέρχεται ἡ σημερινὴ κρίση, καὶ τί σημαίνει αὐτή.
Ποιὸς εἶμαι ἐγὼ γιὰ νὰ μὲ ρωτᾶς γιὰ ἕνα τόσο μεγάλο μυστικό; «Μίλα, ὅταν ἔχεις κάτι καλύτερο ἀπὸ τὴ σιωπή», λέει ὁ ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος. Ὅμως παρόλο ποὺ θεωρῶ, ὅτι ἡ σιωπὴ εἶναι τώρα καλύτερη ἀπὸ κάθε ὁμιλία, καὶ ὅμως λόγω ἀγάπης πρὸς ἐσένα, θὰ σοῦ ἐκθέσω ἐκεῖνα ποὺ σκέπτομαι περὶ αὐτοῦ ποὺ ρώτησες.
Ἡ κρίση εἶναι ἑλληνικὴ λέξη, καὶ σημαίνει δίκη. Στὴν Ἁγία Γραφὴ αὐτὴ ἡ λέξη χρησιμοποιεῖται πολλὲς φορές. Ἔτσι ὁ ψαλμωδὸς λέει: «διὰ τοῦτο οὐκ ἀναστήσονται ἀσεβεῖς ἐν κρίσει» (Ψάλμ. 1, 5). Σὲ ἄλλο μέρος πάλι λέει: «ἔλεος καὶ κρίσιν ἄσομαι σοί, Κύριε» (Ψάλμ. 100, 1). Ὁ σοφὸς Σολομώντας γράφει, ὅτι «παρὰ δὲ Κυρίου πάντα τὰ δίκαια». (Πάρ. Σόλ. 16, 33). Ὁ ἴδιος ὁ Σωτήρας εἶπε, «ἀλλὰ τὴν κρίσιν πᾶσαν δέδωκε τῷ υἱῷ» (Ἰωάν. 5, 22), ἐνῶ λίγο πιὸ κάτω λέγει πάλι «νῦν κρίσις ἐστὶ τοῦ κόσμου τούτου» (Ἰωάν. 12, 31). Ὁ ἀπόστολος Πέτρος γράφει «ὅτι ὁ καιρὸς τοῦ ἄρξασθαι τὸ κρίμα ἀπὸ τοῦ οἴκου τοῦ Θεοῦ» (Ἀ' Πετρ. 4, 17).

Ο Αινστάιν για την Κρίση

«Μην προσποιούμαστε πως τα πράγματα θα αλλάξουν αν συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα. Μία κρίση μπορεί να αποδειχθεί πραγματική ευλογία για κάθε άνθρωπο, για κάθε έθνος. Επειδή όλες οι κρίσεις φέρνουν πρόοδο.

Η δημιουργία γεννιέται μέσα από την οδύνη, ακριβώς όπως η μέρα γεννιέται μέσα από το σκότος της νύχτας. Μέσα στην κρίση γεννιέται η επινοητικότητα, οι ανακαλύψεις και οι μεγάλες στρατηγικές. Εκείνος που ξεπερνά την κρίση, ξεπερνά τον εαυτό του χωρίς να εξαντληθεί. Εκείνος που αποδίδει την αποτυχία του σε μία κρίση υποβιβάζει το ταλέντο του και δίνει περισσότερη σημασία στα προβλήματα παρά στις λύσεις. Η ανικανότητα είναι η πραγματική κρίση.

Νικολάου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

«Τό στάδιο τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται»


 
Ασφαλώς δε θα αδικούσαμε την αλήθεια, αν λέγαμε ότι αυτό που ως κοινή εσωτερική κατάσταση -συμπυκνωμένη αυτή τη στιγμή- κυριαρχεί στις ψυχές μας είναι η μεγάλη προσδοκία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Υπάρχει μπροστά μας μια ολόκληρη περίοδος γεμάτη από πνευματικές προκλήσεις και ευκαιρίες που η αξιοποίησή τους αποτελεί ανάγκη της ψυχής μας. Όλοι κατανοούμε πόση ανάγκη έχουμε να ανεβούμε λίγο προς τα πάνω, κάπως να αλλάξει η ζωή μας, να μεταμορφωθεί και να μπολιαστεί από τη χάρι του Θεού με έναν τρόπο αισθητό και ουσιαστικά αποτελεσματικό.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ο Παπουλάκος για τα άθεα γράμματα

"Τα άθεα γράμματα παραμέρισαν τους αγίους και τους αγωνιστές και βάλανε στο κεφάλι του Έθνους ξένους και άπιστους γραμματισμένους, που πάνε να νοθέψουνε τη ζωή μας.
Τ' άθεα γράμματα κόψανε το δρόμο του έθνους και τ' αμποδάνε να χαρεί τη λευτεριά του. Είναι ντροπή μας, ένα γένος που με το αίμα του πύργωσε τη λευτεριά του, που περπάτησε τη δύσκολη ανηφοριά, να παραδεχτή πώς δεν μπορεί να πορπατήσει στον ίσιο δρόμο άμα ειρήνεψε, κι ότι δεν ξέρουμε εμείς να συγυρίσουμε το σπίτι, που με το αίμα μας λευτερώσαμε, άλλά ξέρουν να το συγυρίσουν εκείνοι που δεν πολέμησαν, εκείνοι που δεν πίστευαν στον αγώνα, εκείνοι που πάνε να μας αποκόψουνε από τον Χριστό, και πασχίζουνε να μας ρίξουνε στη σκλαβιά άλλων αφεντικών, που' ναι πιο δαιμονισμένοι από τους Τούρκους.

Ηλεκτρονικό Φακέλωμα

Το τελικό χτύπημα και στόχος της τρόϊκας....
Αυτή είναι η υποδομή που θα στηριχτεί η κάρτα του πολίτη.
Πώς το υπ. Οικονομικών στήνει παγίδα με τον ΑΦΜ. Ηλεκτρονική παγίδα στήνει στους πολίτες το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιών....
τας τον ΑΦΜ, στον οποίο σύντομα θα «καθρεφτίζεται», εκτός από τη φορολογική κατάσταση, το σύνολο των χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, η πλήρης περιουσιακή κατάσταση του φορολογουμένου μαζί με όλες τις δοσοληψίες που πραγματοποιεί καθημερινά.

Για την Θράκη μας... και όχι μόνο

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ν.α MEΣΟΓΕΙΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ - ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟ‏

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥΜέσα σε μία εβδομάδα ο χάρτης της νοτιοανατολικής Μεσογείου άλλαξε βίαια με την Κύπρο να μπαίνει όχι μόνο σε οικονομική αλλά και γεωπολιτική καραντίνα.
Ο οικονομικός όλεθρος που προκάλεσαν οι Ευρωπαίοι με πρωτεργάτες βέβαια τους Γερμανούς, ήταν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε αστραπιαία και έχει για την Κύπρο διαστάσεις ανυπολόγιστης καταστροφής. Στην πραγματικότητα η Κύπρος έχασε τα πάντα και όχι μόνο στην οικονομία της.
Η ζημιά που υπέστη είναι πολύ μεγαλύτερη!

Πατριαρχικὴ ἐκτροπὴ

Μὲ συνοχὴ ψυχῆς καὶ θλίψη βαθιὰ ἀναγκαζόμαστε νὰ σύρουμε ἀνήσυχοι τὶς ἑπόμενες γραμμές. Στὶς καρδιές μας ὁ σταυρωμένος θρόνος τῆς Κωνσταντινουπόλεως εἶναι ὅραμα ἱερό, σημεῖο ἀναφορᾶς τῶν ἐλπίδων καὶ τῶν πόθων μας. Γι᾿ αὐτὸ καὶ δὲν μποροῦμε νὰ μὴν πενθοῦμε κάθε ποὺ διαπιστώνουμε ὅτι ἐπιχειρεῖται κάθοδος ἀπὸ τὸν ὑπέρτατο θρόνο τοῦ Σταυροῦ.
Ἡ πλέον ὀδυνηρὴ διαπίστωση ὑπῆρξε αὐτὴ τῆς αὐτοπρόσωπης πατριαρχικῆς παρουσίας στὴν ἐνθρόνιση τοῦ πάπα τῆς Ρώμης Φραγκίσκου τοῦ Α΄. Ἔγραψαν ὅτι εἶναι ἡ πρώτη τέτοια παρουσία μετὰ τὸ σχίσμα τοῦ 1054. Ἐμεῖς ἀμφιβάλλουμε ἂν καὶ τοὺς τελευταίους τουλά­χιστον αἰῶνες πρὸ τοῦ σχίσματος εἶχε ποτὲ συμβεῖ κάτι τέτοιο.Ἀλήθεια, ποιὸς ὁ λόγος νὰ ἀθετηθεῖ ὀρθόδοξη πρακτικὴ τόσων αἰώνων;

Ελεύθεροι Κατακτημένοι.

alkinoosΤου Αλκίνοου Ιωαννίδη
 Δεν θα πω για τους άλλους. Λίγο με ενδιαφέρει η ποιότητα και η στάση τους σε τέτοιες στιγμές. Ούτε και περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση. Όσο και να τους βρίσω, χαϊδεύω τα αυτιά μας και τίποτα δεν αλλάζει. Θα πω για εμάς, και συγχωρήστε με:
Έρχεται η μέρα που η μάσκα τραβιέται βίαια. Η μέρα που το αληθινό μας πρόσωπο φανερώνεται, θέλουμε-δεν θέλουμε, αφτιασίδωτο και τρομακτικά αληθινό. Πρέπει να το κοιτάξουμε, είναι θέμα ζωής και θανάτου. Πρέπει να το ρωτήσουμε, να μας πει ποιοι είμαστε. Γιατί μόνο αυτό γνωρίζει.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ώρες μεγάλων αποφάσεων.. Άδέλφια ξυπνήστε..

Όρθιοι και παλεύοντας ή γονατιστοί και ζητιανεύοντας τον οίκτο των δαιμόνων;

Να λοιπόν που έπεσαν κι οι μάσκες και φανήκανε οι δαίμονες γεμάτοι υπεροψία να αλυχτούν, να φοβερίζουν και να απειλούν πως θα μας λιανίσουν...
Να λοιπόν που είδαμε τώρα πως εκείνοι που θέλανε να τους νομίζουμε για φίλους, είναι εκείνοι που χρόνια τώρα σχεδιάζανε πως να μας τα πάρουν όλα...

Όχι, δεν είναι μόνο το σπίτι σου που βάλανε σημάδι οι μιαροί...
Όχι, δεν είναι που μας θέλουν εξαθλιωμένους και ρημαγμένους...
Όχι, δεν είναι που βάλανε την ζωή μας στόχο...
Ετούτοι δεν θέλουν τα λεφτά μας...
Μήτε τον ήλιο ή τις θάλασσές μας θέλουν να μας πάρουνε...
Αυτά που θέλουν να μας στερήσουν είναι πολύ ανώτερα και σπουδαία…
Είναι η περηφάνια μας και η περπατησιά μας.
Είναι η ελπίδα και η πίστη μας.
Είναι η ψυχή μας, τελικά, που ποθούν να λυγίσουν, να την κατακτήσουν και να την κάνουνε δικιά τους…

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΕΠΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2 0 1 3

Ἔλεγε ὁ μακαριστός ἅγιος Γέρων Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης : «Ὁ διάβολος ἅπλωσε τρία πλοκάμια νά πιάσει ὅλο τόν κόσμο. Τούς πλουσίους νά τούς πιάσει μέ τή Μασονία, τούς πτωχούς μέ τόν κομμουνισμό καί τους θρησκευόμενους μέ τόν οἰκουμενισμό». Ὁ ἴδιος ἄλλοτε σέ συνάξεις μοναζουσῶν ἐπεσήμανε : «Οἰκουμενισμός καί Κοινή Ἀγορά, ἕνα κράτος μεγάλο, μία θρησκεία στά μέτρα τους. Αὐτά εἶναι σχέδια διαβόλων»
Τί εἶναι, ὅμως, ὁ Οἰκουμενισμός ;
Ὁ σύγχρονος ἅγιος γέρων τῆς Σερβικῆς Ἐκκλησίας καί καθηγητής τῆς Δογματικῆς ὅσιος Ἰουστίνος Πόποβιτς σημειώνει : «Ὁ Οἰκουμενισμός εἶναι κοινόν ὄνομα διά τούς ψευδοχριστιανισμούς, διά τάς ψευδοεκκλησίας τῆς Δυτικῆς Εὐρώπης. Μέσα του εὑρίσκεται ἡ καρδία ὅλων τῶν εὐρωπαϊκῶν οὐμανισμῶν μέ ἐπικεφαλῆς τόν Παπισμό. Ὅλοι δέ αὐτοί οἱ ψευδοχριστιανισμοί, ὅλαι αἱ ψευδοεκκλησίαι δέν εἶναι τίποτε ἄλλο παρά μία αἵρεσις παραπλεύρως εἰς τήν ἄλλην αἵρεσιν. Τό κοινόν εὐαγγελικόν ὄνομά τους εἶναι ἡ παναίρεσις» Στό ἴδιο μῆκος κύματος ὁ μακαριστός γέρων ἀρχιμανδρίτης π. Χαράλαμπος Βασιλοπουλος μᾶς δίνει τήν πραγματική εἰκόνα τοῦ Οἰκουμενισμοῦ :

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΝΥΝ ΚΑΙΡΟΣ...



Κυριακή της Ορθοδοξίας:
Η Επ-Ανάσταση του Ορθώς φρονείν και πράττειν κατά τους Αγίους Πατέρας της Ορθόδοξου καθ' ημάς Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

25η Μαρτίου 1821:
Η Επ-Ανάσταση του Ορθώς φρονείν και πράττειν κατά τους Ήρωας Προγόνους ημών.

ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Και Έλληνες και Ορθόδοξοι τί κάνουμε αδέλφια;
 * Πού είναι το "φρόνημα" των Αγίων Πατέρων;
 * Πού είναι το "φρόνημα" των Ηρώων Ελλήνων;

Νυν καιρός Επ-Ανάστασης

Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ

Ανακοινωθέν για τον Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκο Α΄

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833 (19), Fax +30 210 4528332 e-mail: impireos@hotmail.com

Ἐν Πειραιεῖ τῇ 22ᾳ Μαρτίου 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Ὁ ὅρος Ἰησουίτης πού κατά Μπαμπινιώτη εἶναι συνώνυμο τοῦ «ὑποκριτής καί ταρτοῦφος» διά τά μέλη τῆς Ἀδιαιρέτου καί ἀκαινοτομήτου Ὀρθοδόξου Καθολικῆς Ἐκκλησίας ἀφορᾶ στά μέλη τοῦ μοναστικοῦ τάγματος τοῦ Ρωμαιοκαθολικισμοῦ, τό ὁποῖον ἵδρυσαν τό 1534 ὁ Ἰσπανός Ἰγνάτιος Λογιόλα καί ὁ Βάσκος Φραγκίσκος Ξαβιέ γιά τήν ἀντιμετώπιση τῆς Μεταρρυθμίσεως καί τῆς ἐπαναστάσεως τῶν λαῶν τῆς Εὐρώπης κατά τῆς ἐκτροπῆς τοῦ παποκαισαρισμοῦ. Βαρύνεται δέ μέ τήν ἄγρια πολεμική καί τίς ὕπουλες ἐνέργειες εἰς βάρος τοῦ μαρτυρικοῦ καί Ἁγίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Κυρίλλου Λουκάρεως πού δολοφονήθηκε τελικά μέ φρικώδη τρόπο τό 1638.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ἀγαπημένος τῆς CIA καί τοῦ ἀνθέλληνος πρώην Ὑπουργοῦ Ἐξωτερικῶν τῶν ΗΠΑ Χένρυ Κίσσινγκερ.


 

Διά πρώτην φοράν ἀπό τό σχίσμα Οἰκουμενικός Πατριάρχης παρευρέθη εἰς τήν ἐνθρόνισιν τοῦ νέου αἱρεσιάρχου Πάπα Φραγκίσκου, ἄνευ ἀποφάσεως τῆς διευρυμένης Ἱερᾶς Συνόδου τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἤ ἄλλης ἀποφάσεως Ὀρθοδόξων Πατριαρχῶν καί Ἀρχιεπισκόπων Αὐτοκεφάλων Ἐκκλησιῶν ἤ μεγάλης ἤ μικρᾶς Συνόδου ἁπλῶν πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας. Συγκλονιστικαί ἀποκαλύψεις διά τόν νέον Πάπαν: Ἀγαπημένος τῆς CIA καί τοῦ ἀνθέλληνος πρώην Ὑπουργοῦ Ἐξωτερικῶν τῶν ΗΠΑ Χένρυ Κίσσινγκερ. 

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑ

"Το έργον και η ευθύνη η οποία Σας αναμένει είναι τεραστία ενώπιον Θεού και ανθρώπων"Προσφώνησις
τῆς Α. Θ. Παναγιότητος
τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου
κ. κ. Βαρθολομαίου
πρός τήν Αὐτοῦ Ἁγιότητα
τόν Πάπαν Ρώμης Φραγκῖσκον Α'
(Βατικανόν, 20 Μαρτίου 2013)
Ἁγιώτατε,
Συγχαίρομεν ὁλοκαρδίως τήν Ὑμετέραν πεφιλημένην Ἁγιότητα, ἐν ὀνόματι τοῦ Κυρίου τῶν δυνάμεων, διά τήν θεοπρόβλητον ἐκλογήν καί ἐπαξίαν ἀνάληψιν τῶν νέων ὑψηλῶν καθηκόντων Σας ὡς Πρωθιεράρχου τῆς προκαθημένης τῆς ἀγάπης σεβασμίας Ἐκκλησίας τῆς Πρεσβυτέρας Ρώμης.Διαδέχεσθε εἰς τόν Θρόνον τοῦτον τόν ἄρτι ἀνδρειοφρόνως παραιτηθέντα διά λόγους ὑγείας καί κοπώσεως προκάτοχόν Σας Βενέδικτον τόν ΙϚ΄, τόν πρᾷον

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================
"Λίαν ευφραίνει" τους Ορθόδοξους και πικραίνει αφάνταστα τους κακόδοξους, τους Οικουμενιστές, τους Νεορθόδοξους και τους δεινούς παραβάτες των Ιερών Κανόνων, ο λαμπρός ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος Κυθήρων κ. Σεραφείμ.
Το παρακάτω χαρακτηριστικό απόσπασμα, από πρόσφατη ομιλία του, δείχνει ότι ο Σεβασμιότατος είναι ένας αληθινά Ομολογητής επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού, αληθινός φρουρός της αλήθειας του Ευαγγελίου:

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο και ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει.
Περπατούσαμε δίπλα-δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους.
Ο άγγελος οδηγός μου σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε:
— Αυτό είναι το Τμήμα Παραλαβής. Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φτάνουν στον Θεό, με τη μορφή προσευχής.
Κοίταξα γύρω-γύρω στο χώρο. Έσφυζε από κίνηση, με τόσο πολλούς αγγέλους να βγάζουν και να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδεις στοίβες από χαρτιά και σημειώματα, από ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Μετά προχωρήσαμε σε ένα μακρύ διάδρομο, μέχρι που φτάσαμε στο δεύτερο σταθμό. Ο άγγελος μου είπε:

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

 

Η Κύπρος απάντησε με ένα ηχηρότατο «όχι» στην φασίζουσα Ευρώπη της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Για την Κύπρο όπως και για κάθε λαό που σέβεται τον εαυτό του αυτή η απάντηση ήταν μονόδρομος. Η περίπτωση της Ελλάδας, όμως, φαίνεται πως ήταν διαφορετική, αφού οι «άρχοντες» των Αθηνών άλλα υποσχέθηκαν προ εκλογών και άλλα έπραξαν αμέσως μετά, υπό την απειλή μάλιστα των «καρατομήσεων» σε όσους βουλευτές θα τολμούσαν να αρνηθούν να πέσουν στα τέσσερα μπροστά την φασιστική Ευρώπη.

ΕΛΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ..

Η ώρα των Ελλήνων…

 Οι δυσκολίες πάντα γαλουχούσαν τους Έλληνες. Η δια πυρός και σιδήρου πορεία μας είχε σφυρηλατήσει την ιδιοσυγκρασία γενεών και γενεών. Σήμερα παρά την διαστρέβλωση της ιστορίας και την καταρράκωση των αρχών του Ελληνισμού από «φωτισμένους Ευρωπαϊστές», οι Κύπριοι
δείχνουν αποφασισμένοι ακόμα και για την «έξοδο τους Μεσολογγίου», σε περίπτωση που οι «φασίζοντες» δυτικοευρωπαίοι με μπροστάρηδες τους Γερμανούς συνεχίσουν την ξεδιάντροπη συμπεριφορά τους. Ότι δεν λύνεται, κόβεται!

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

«Η ταπεινότητα του (Πάπας Φραγκίσκος) θα φέρει το χριστιανικό μήνυμα πιο κοντά σε όλους τους ανθρώπους».
Βατικανό 20/03/2013 - Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε συνάντηση με όλους τους ηγέτες των διαφόρων θρησκειών και χριστιανικών ομολογιών που βρέθηκαν στο Βατικανό για την ενθρόνισή του.
Όπως αναφέρουν τα Ρωμαιοκαθολικά μέσα ενημέρωσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χαιρέτησε τον Πάπα λέγοντας ότι «η ταπεινότητα του θα φέρει το χριστιανικό μήνυμα πιο κοντά σε όλους τους ανθρώπους».

Γέρων Φιλόθεος Ζερβάκος

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Έτσι μιλούν οι γνήσιοι ποιμένες, αυτοί που νοιάζονται για την διαφύλαξη του ποιμνίου από τους λύκους.

ΠΕΡΙ ΕΝΩΣΕΩΣ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ)
Ορθοδοξία και Αίρεση
...Εγέρθητε Χρυσόστομοι, Γρηγόριοι, Γερμανοί, Ταράσιοι, Νικηφόροι, Φώτιοι και λοιποί, παλαιοί και νεώτεροι Άγιοι Πατριάρχαι Κων/πόλεως, οι θυσιασθέντες υπέρ των προβάτων υμών, να ίδητε ποίοι κατέχουν τον Θρόνον υμών! Υμείς μεν ως καλοί Ποιμένες εθύσατε τας ψυχάς υμών υπέρ των ιδίων προβάτων υμών, οι δε σημερινοί θύουσι τα πρόβατα υπέρ εαυτών και ανοίγουν τας θύρας και καλούν τους λύκους διά να εισέλθουν και κατασπαράξουν τα πρόβατα...
Πόθεν ο πατριάρχης εκπέπτωκεν εις τοιούτον όλισθον, ώστε εκουσίως ν αγωνίζεται να παραδώση το ποίμιόν του εις τους λύκους να το κατασπαράξουν; Η αιτία είναι η υπερηφάνεια, η ρίζα και η αιτία όλων των αμαρτιών, όλων των κακών, όλων των αιρέσεων, των συμφορών και των θλίψεων, και περισσότερον από όλους τας συμφοράς και δυστυχίας η στέρησις της χάριτος του Θεού...

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Η ομιλία του Σιμόν Πέρες

στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Παγκόσμια Κυβέρνηση.
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: "Ένα δωράκι σε όσους νομίζουν ότι αυτά που περνάμε είναι τυχαία γεγονότα."
«Ο Παγκοσμιοποιημένος κόσμος μας δεν έχει Παγκόσμια Κυβέρνηση. Έχει γίνει σχεδόν ακυβέρνητος. Θα πρέπει να κοιτάξουμε μια εναλλακτική λύση. Πιστεύω ότι οι μελλοντικοί τρόποι διακυβέρνησης θα πρέπει να βασίζονται σε τρεις πυλώνες: Οι εθνικές κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση του εθνικού ...
κράτους.
Παγκόσμιες εταιρείες θα επενδύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη. Και το άτομο θα απολαμβάνει την ικανότητα να αυτό-κυβερνάται, γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος του. Η επιστήμη σήμερα είναι πιο αποκαλυπτική από την πολιτική. Είναι καθολική και χωρίς σύνορα. Οι Στρατοί δεν μπορούν να κατακτήσουν τη σοφία. Η αστυνομία δεν μπορεί να συλλάβει την επιστήμη.
Πιστεύω ότι η επιστημονική βοήθεια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες μπορεί να τις κάνει ικανές να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Παγκόσμιες εταιρείες βασισμένες στην Επιστήμη μπορούν να συμβάλλουν να αλλάξουμε τον κόσμο. Η Παγκοσμιοποίηση έθεσε τέλος στον ρατσισμό.

Σσσσ..... κάντε ησυχία..

Κάτι γίνεται εκεί πέρα...

  Δεν το καταλαβαίνετε; Δεν το ακούτε; Φοβερά συμβαίνουν στον Παγκόσμιο Πολιτικο-κοινωνικό χώρο, αλλά το ίδιο και περισσότερο φοβερά στον χώρο της Θρησκείας. Ένα γενικό ανακάτεμα. Όλοι σε όλα, όλοι με όλους..!!!! Τι να πεις... ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΩΠΑΝ.
  Πόσο ακόμα θα ανέχεται ο Θεός τις ανομίες μας.. Πόσο ακόμα θα ανέχεται να συγχνωτίζονται  οι φέροντες την αλήθεια και το φως με τους φορείς του ψεύδους και του σκότους.
   «Τις γὰρ κοινωνία φωτί προς σκότος; Τις δε συμφώνησις Χριστώ προς Βελίαρ ἢ τις μερὶς πιστώ, μετά απίστου;»
Και όμως ζούμε την εποχή της αποστασίας, σε όλο της το μεγαλείο. Αλλά όσο κι αν ΚΑΠΟΙΟΙ (επιμόνως τα κεφαλαία), θέλουν να επιμένουν στην τακτική της ανάμιξης, εμείς θα επιμένουμε να φωνάζουμε: "ΟΧΙ ΑΓΙΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ,  Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΠΑΣ ΟΥΤΕ ΑΓΙΩΤΑΤΟΣ. O ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΑΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.  ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΘΗ...."

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Καλόν αγώνα αδελφοί



Τὸ στάδιον τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται,
οἱ βουλόμενοι ἀθλῆσαι εἰσέλθετε,
ἀναζωσάμενοι τὸν καλὸν τῆς Νηστείας ἀγῶνα,
οἱ γὰρ νομίμως ἀθλοῦντες, δικαίως στεφανοῦνται,
καὶ ἀναλαβόντες τὴν πανοπλίαν τοῦ Σταυροῦ,
τῷ ἐχθρῷ ἀντιμαχησώμεθα,
ὡς τεῖχος ἄῤῥηκτον κατέχοντες τὴν Πίστιν,
καὶ ὡς θώρακα τὴν προσευχήν,
καὶ περικεφαλαίαν τὴν ἐλεημοσύνην,
ἀντὶ μαχαίρας τὴν νηστείαν, ἥτις ἐκτέμνει ἀπὸ καρδίας πᾶσαν κακίαν.
Ὁ ποιῶν ταῦτα, τὸν ἀληθινὸν κομίζεται στέφανον,
παρὰ τοῦ Παμβασιλέως Χριστοῦ,
ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῆς Κρίσεως.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ
ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Περίλυπος η ψυχή μου έως θανάτου..

Αυτό είναι το συναίσθημα κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού βλέποντας αφ' ενός τον "Θόρυβο" γύρω από την "παραίτηση" του Βενέδικτου... (του ούτε πάπα, ούτε αγιωτάτου όντος...)  αφ' ετέρου δε την "Σπουδήν" της εκδηλώσεως  ανεκλαλήτου χαράς για την "εκλογήν" του Φραγκίσκου.... (του επίσης ούτε πάπα, ούτε εν αγιότητη ευρισκομένου, πολλώ δε μάλλον ευρισκομένου εν πλάνη και αιρέσει) 
   Παραθέτουμε τις άμεσες αντιδράσεις και εν συνόψει. Γιατί αξία έχει πολλές φορές, και εδώ πράγματι έχει, όχι η μεμονωμένη παρατήρηση αλλά η συνολική τοιαύτη...
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
1. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς τον νέο Πάπα Φραγκίσκο
Ἡ Α.Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος ἐπί τῇ ἀγγελίᾳ τῆς ἐκλογῆς τῆς Α. Ἁγιότητος τοῦ νέου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου Α´ ἀπέστειλεν αὐτῷ θερμόν συγχαρητήριον Μήνυμα εὐχηθείς ὅπως ἡ θητεία του ἐπί τοῦ παπικοῦ θρόνου συμβάλῃ εἰς τήν εἰρήνην τοῦ τεταραγμένου κόσμου, τήν ἀνακούφισιν τῶν πτωχῶν καί τῶν πασχόντων, ὡς καί εἰς τήν προαγωγήν τοῦ διαλόγου ὑπέρ τῆς ἑνώσεως τῶν δύο Ἐκκλησιῶν.
 
 2. Συγχαρητήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στον νέο Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο
Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος στον Αγιότατο Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο. Η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:
"Παρακαλώ,δεχθείτε τας ειλικρινείς και θερμάς μου συγχαρητηρίους προσρήσεις, επί τη αναρρήσει Υμών εις τον Αποστολικόν θρόνον της Ρώμης,ευχόμενος υγείαν και δύναμιν εις το υψηλόν και ευθυνοφόρον έργον Υμών.
Μετά της εν Χριστώ Ιησού αγάπης,
Ο Αθηνών Ιερώνυμος Β΄"
 
3. Επιστολή Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς τον νέο Πάπα Φραγκίσκο
Τῷ Ἁγιωτάτῳ Πάπᾳ τῆς πρεσβυτέρας Ρώμης, ἀγαπητῷ ἀδελφῷ, κυρίῳ Φραγκίσκῳ Α΄, ἀσπασμόν ἅγιον ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ.
Χαρᾷ πολλῇ καὶ ἰδιαιτέρᾳ ἐλάβομεν γνῶσιν τῆς ἐκλογῆς τῆς Ὑμετέρας Σεβασμίας Ἁγιότητος,ὡς νέου Προκαθημένου τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς Ἐκκλησίας, εἰς διαδοχὴν τοῦ παραιτηθέντος ἀγαπητοῦ ἡμῖν ἐν Χριστῷ Ἀδελφοῦ Πάπα Βενέδικτου τοῦ ΙΣΤ΄.
Συγχαίροντες θερμότατα τῇ Ὑμετέρᾳ Ἁγιότητι ἐπὶ τῇ ἀναρρήσει αὐτῆς εἰς τὸν Παπικὸν Θρόνον τῆς πρεσβυτέρας Ρώμης, εὐχόμεθα πάσῃ ψυχῇ ὑγιείαν ἀκλόνητον, μακρότητα ἡμερῶν καὶ πλήρη εὐόδωσιν τῶν ἀγαθῶν αὐτῆς σκέψεων καὶ ἐνεργειῶν ὑπὲρ τῆς ἀμωμήτου χριστιανικῆς ἡμῶν πίστεως.
Προσβλέπομεν μετὰ μεγάλης ἐλπίδος εἰς τὴν περαιτέρω προώθησιν καὶ σύσφιγξιν τῶν σχέσεων μεταξύ των δύο ἀδελφῶν ἡμῶν παλαιφάτων Ἐκκλησιῶν Ρώμης καὶ Κύπρου.
Ἀπονέμοντες δὲ τῇ Ὑμετέρᾳ Ἁγιότητι ἐγκάρδιον τὸν ἐν Χριστῷ ἀσπασμὸν ἡμῶν, διατελοῦμεν
Ἐν τῇ Ἱερᾷ Ἀρχιεπισκοπῇ Κύπρου,
τῇ 14ῃ Μαρτίου2013,
Τῆς Ὑμετέρας Ἁγιότητος
ἀγαπητὸς ἐν Κυρίῳ Ἀδελφός
†ὁ Κύπρου Χρυσόστομος
 
4. Η χαρά του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου για την εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου
Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε στον νέο Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο Α΄, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος.
Στην επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρει:
Προς την Αυτού Αγιότητα
Πάπα Φραγκίσκο

Βατικανό
Αγιώτατε,
Γεμίσαμε πνευματική χαρά στο άκουσμα της εκλογής σας ως νέου Επισκόπου της Πρεσβυτέρας Ρώμης,επικεφαλής όλων των Ρωμαιοκαθολικών του κόσμου και σας στέλνουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια………..
 
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΛΑΟΥ...

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

...ή ΑΛΛΙΩΣ «Η ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΠΟΜΠΗ».

Ήδη από τη Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου διανύουμε τη περίοδο του Τριωδίου. Οι τρεις πρώτες εβδομάδες είναι περίοδος περισυλλογής και προετοιμασίας για τους αγώνες της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
 

 
Ενώ λοιπόν η μητέρα Eκκλησία, μας προετοιμάζει όλους με Αγιοπνευματική Σοφία για το στάδιο των αρετών, στην άλλη όχθη ο μισόκαλος δαίμονας στήνει καλά τα δόκανά του και τις παγίδες του. Δεν χρειάζεται να κάνει μεγάλο κόπο. Συμπαραστάτες από τη μια μεριά ο λαϊκισμός των τοπικών αρχόντων που στο όνομα της κενοδοξίας τους δίνουν «γη και ύδωρ» στήνοντας καρναβαλικά δρώμενα σ’ όλους τους δήμους της Ελλάδας μας, και από την άλλη η κοσμική τάση και στάση του ανθρώπου που νομίζει ότι στη διασκέδαση και στο ξεχαρβάλωμα του καρναβαλιού θα βρει διέξοδο στα αδιέξοδά του.

Έτσι μετατρέπεται στην διάρκεια αυτών των ημερών η Αγιοτόκος Ελλάδα μας σε ένα καρναβαλικό δρώμενο. Σε λίγο θα μας ζηλεύει και η Βραζιλία.
Ο δαίμονας της γύμνιας, ο δαίμονας της αδιαντροπιάς, ο δαίμονας της πορνείας, της ιεροκατάκρισης, της βλασφημίας, όλοι οι δαίμονες παρελαύνουν στην ειδωλολατρική πομπή του βασιλιά καρνάβαλου.
Και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αυτοί που όταν βαπτίσθηκαν ομολόγησαν το:.. «αποτάσσομαι τω Σατανά και πάσι τοις έργοις
αυτού, και πάση τη λατρεία αυτού και πάσι τοις αγγέλοις αυτού, και πάση τη πομπή αυτού », αυτοί λοιπόν πιασμένοι στο δόκανο της διασκέδασης απαρνιούνται τον ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ και συντάσσονται με τον δαίμονα.
Αλλά μεγάλη μερίδα ευθύνης έχουμε και εμείς οι φέροντες την Ιεροσύνη Του Κυρίου. Δεν ακούγεται αγωνιστικός πνευματικός λόγος απέναντι σ’ αυτήν την λίμνη της σαρκολαγνίας. Άραγε τι θα γινόταν ΑΝ σε κάθε ενορία ο παπάς και οι πιστοί έβγαιναν σε λιτανεία με ηγούμενο τον Εσταυρωμένο Κύριό μας; Θα τολμούσαν να σταθούν απέναντί Του τα πάσης φύσεως δαιμόνια των καρναβαλικών πομπών;

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Κωστής Παλαμάς

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
Έρµη, σκλάβα, πικρή Ρωµιοσύνη,
τη βλαστήµια τ’ αντίθεου την είδα
κατά σε πειρασµός να τη χύνει
σαν τη λέπρα και σαν την ακρίδα!
Ποιός βαστιέται µ’ αδάκρυτα µάτια
να σε ιδεί; Τι αµαρτίες πληρώνεις;
Στα χρυσά ρηγικά σου παλάτια
γνέθει η αράχνη και µύρεται ο γκιώνης.
Και στα χέρια τ’ Αντίχριστου κοίτα
του χαµού τη σαΐτα!

Ο Παπισμός είναι αίρεση

(Ομόφωνη η γνώμη των Αγίων)

π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών.
Παρατηρήσεις σε άρθρο του θεολόγου κ. Παν. Ανδριόπουλου.
Το ακόλουθο άρθρο, επίκαιρο παρά ποτέ, εν όψει των συζητήσεων μεταξύ Ορθοδόξων και Παπικών που θα γίνουν αυτή τη χρονιά, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τους "ενωτικούς", που παραβαίνουν την ξεκάθαρη θέση των αγίων της Εκκλησίας, για τις προσωπικές τους πολιτικάντικες επιδιώξεις, με κίνδυνο να σχίσουν για μια φορά ακόμα την Εκκλησία του Κυρίου. Γιατί είναι βέβαιο, ότι οι Ορθόδοξοι ΔΕΝ θα ακολουθήσουμε τους ενωτικούς σε ένα τέτοιο ολίσθημα ένωσης με τον Παπισμό, αν ο Παπισμός δεν αναιρέσει ΟΛΕΣ τις κακοδοξίες του.
Δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο επιστολή του θεολόγου κ. Παν. Ανδριόπουλου με τίτλο «Η Πάτρα, οι Καθολικοί και ο π. Κύριλλος». Αν και πιστεύω ότι λεπτά θεολογικά θέματα είναι πολύ επικίνδυνο να εξετάζονται στον Τύπο, ας μου επιτρέψει ο κ. Ανδριόπουλος, αναλαμβάνοντας το ρίσκο, στον περιορισμένο χώρο ενός άρθρου, να σχολιάσω ορισμένα σημεία της επιστολής του, τα οποία δημιουργούν επικίνδυνη σύγχυση στο λαό του Θεού:

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Κήρυγμα «φωτιά» του παπά-Ανδρέα κατά του ΔΝΤ και της Ε.Ε.

Πύρινο κήρυγμα εναντίον της τρόικας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα εκφώνησε το πρωί της Κυριακής στο Αϊ Γιώργη ο παπα-Ανδρέας, στο μνημόσυνο του Νταρολευτέρη.
Ο παπά-Ανδρέας Κεφαλογιάννης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΔΝΤ και της Ε.Ε. καλώντας το λαό να αντισταθεί απέναντι σε αυτούς, που όπως είπε, «πίνουν το αίμα του λαού με φόρους και χαράτσια».
Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «κάποιοι πρέπει να απολογηθούν και να τιμωρηθούν για την τεράστια φτώχεια, την ατελείωτη εξαθλίωση, τα 2 εκατομμύρια άνεργους, τους χιλιάδες άστεγους, τις χιλιάδες των πολιτών που περιμένουν στα συσσίτια και για τις 3.500 αυτοκτονίες σε όλη τη χώρα.»
Ολόκληρο το κήρυγμα έχει ως εξής:

«Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,
 
Στους κατοχικούς καιρούς που ζούμε, οφείλουμε να μη μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια αλλά να αντιστεκόμαστε κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή. O εχθρός παραμονεύει παντού…
Η πατρίδα μας είναι ουσιαστικά και κυριολεκτικά στα νύχια των ξένων τρωκτικών πίνοντας το αίμα του λαού με φόρους, χαράτσια, και κατασχέσεις.
Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη τους επόμενους μήνες, αν δεν αναλάβουμε πρωτοβουλίες, αν δεν αποφασίσουμε να ξεσηκωθούμε ενάντια στους νέο-κατακτητές που επέστρεψαν και πάλι σε τούτον εδώ τον τόπο μετά από 70 χρόνια.
Ο Ναζισμός αδέλφια είναι εδώ, μπορεί αυτή τη φορά να μην κρατάει όπλα με σφαίρες, όμως, τα «όπλα» που χρησιμοποιεί για να μας πολεμά είναι το ίδιο εξοντωτικά και επικίνδυνα με εκείνα της Πρώτης Κατοχής.

Λάμπρος Σκόντζος

Πειράζει που είμεθα Ορθόδοξοι ;

Μὲ ἀφορμὴν τὴν αἰφνίδιον παραίτησιν τοῦ Πάπα
ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΕΘΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ;
Τοῦ κ. Λάμπρου Σκόντζου, Θεολόγου –Καθηγητοῦ
ΟΣΟΙ αἰσθανόμαστε Ὀρθόδοξοι, δηλαδή, ὅσοι πιστεύουμε ὅτι μόνο ἡ Ὀρθοδοξία μας εἶναι ἡ ἀληθινὴ καὶ ἀνόθευτη χριστιανικὴ πίστη καὶ πράξη καὶ ἡ ἀληθινὴ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ, «εἰσπράττουμε» ἀπὸ τοὺς «ἐκσυγχρονιστὲς τῆς Ὀρθοδοξίας» τὴν χλεύη τοῦ «μονολιθικοῦ», τοῦ «φανατικοῦ», τοῦ «ἀπαρχαιωμένου».Μὲ τὸν στόμφο τοῦ «μόνου ἱκανοῦ νὰ ἑρμηνεύσει τὴν ὀρθόδοξη παράδοση», ἐπιτίθενται σὲ ὅλους ἐμᾶς, ποὺ τηροῦμε τὴν προσήλωσή μας στὴν ὀρθόδοξη παράδοση καὶ τοὺς ἁγίους Πατέρες, ὅτι δῆθεν δὲν ἔχουμε πραγματικὴ ἀγάπη πρὸς τοὺς πιστοὺς τῶν ἄλλων «ἐκκλησιῶν»καὶ προσπαθοῦμε νὰ «κλείσουμε τὴν πόρτα» σὲ ὅσους κάνουν ἀνοίγματα πρὸς αὐτούς.Μὲ ἄλλα λόγια, μᾶς κατηγοροῦν ὅτι δὲν συμμεριζόμαστε τὰ οἰκουμενιστικὰ ἀνοίγματα πρὸς τὴν ποικίλη ἑτεροδοξία καὶ μᾶς κολλοῦν τὴ «ρετσινιά», ὅτι δῆθεν αὐτὴ ἡ ἐμμονή μας, δὲν εἶναι ὀρθόδοξη πρακτικὴ καὶ τακτική! Μητροπολίτης μάλιστα τῆς Εὐρώπης,δήλωσε πρόσφατα ἀπροκάλυπτα πώς, ὅποιος δὲν εἶναι οἰκουμενιστὴς δὲ μπορεῖ νὰ εἶναι Χριστιανός!

ΠΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΒΛΙΟ : ΄΄ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ΄΄
ΠΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Θεός είσαι, ό,τι θέλεις κάνεις!
Κάποιος ιερεύς, προ του 1940, καθώς μου διηγείτο ένας εγγονός του, πήγε ένα πρωινό, πού ήταν γιορτή, στην Εκκλησία, για να λειτουργήσει. Τα καντήλια ήταν όλα σβηστά, γιατί από κάποιο σπασμένο τζάμι έμπαινε αέρας. Τα είχε σβήσει όλα, ακόμα και το ακοίμητο καντήλι. Στενοχωρήθηκε ο παππούλης, γιατί ήταν ευλαβής...
Ψάχνεται για σπίρτα, δεν είχε. Κοιτάζει στο παγκάρι, κοιτάζει στα ντουλάπια, ψάχνει από δω, ψάχνει από κει, δεν βρίσκει τίποτα. Του 'ρθαν δάκρυα στα μάτια, γιατί έπρεπε να πάει πάλι πίσω στο σπίτι. Ήταν όμως χειμώνας, έβρεχε, φυσούσε δυνατός αέρας, παγωμένος βοριάς, επικρατούσε μεγάλη κακοκαιρία...
Ξαφνικά λοιπόν, γυρίζει πίσω του, κοιτάζει... το θυμιατό ήταν αναμμένο!

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης
Όσο ανεχόμαστε να κυβερνιέται η Ελλάδα από ανδρείκελα, που με το πρόσχημα της εκλογικής «νομιμοποίησης» τους ξεπουλάνε όσο-όσο τη χώρα τους, (μας)
Όσο ανεχόμαστε το πολιτικό σύστημα που αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ως χώρος οργανωμένου εγκλήματος,
Όσο ανεχόμαστε τη μετανάστευση του καλύτερου δυναμικού της χώρας, που για βιοποριστικούς καθαρά λόγους, φεύγει κακήν – κακώς από την Ελλάδα,
Όσο ανεχόμαστε οι μισοί Έλληνες να μην έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία (βάσει του άρθρου 23 της Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων),
Όσο ανεχόμαστε τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης,
Όσο ανεχόμαστε την αποδόμηση της δημόσιας περίθαλψης,
Όσο ανεχόμαστε το πογκρόμ φόρων κατά τα πρότυπα που το ΔΝΤ επιβάλλεται στις Τριτοκοσμικές χώρες (βλ. «εξάντας» άνθρωποι και αριθμοί, που αναφέρεται στην περίπτωση της Γκάνας),

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Γυναίκες αποδοκίμασαν Παπούλια και Σαμαρά.

 ...φωνάζοντας “προδότες, γιατι το κανετε αυτό στην Ελλάδα”
Δείτε βιντεο!

Ολα έγιναν γύρω στις 7 το απόγευμα, στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών σε εκδήλωση για τα ελληνικά γράμματα στην οποία ήταν προσκεκλημένοι ο Κάρολος Παπούλιας και ο Αντώνης Σαμαράς.Μόλις ο ...
Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μπήκαν στην αίθουσα, κάποιες γυναίκες που βρίσκονταν μέσα για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, άρχισαν να φωνάζουν "Προδότες, προδότες. Με ποιο δικαίωμα το κάνατε αυτό;" αναφερόμενες στην ένταξη της Ελλάδας στο μνημόνιο.Στην αίθουσα επικράτησε αναστάτωση και αστυνομικοί έσπευσαν να βγάλουν έξω τις 4 γυναίκες και την ανήλικη κόρη της μιας εξ αυτών. Εκείνες συνέχισαν να διαμαρτύρονται και τότε οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές

Ο στρατός «κατοχής» μπαίνει στην Ιερισσό

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Οδομαχίες με τους κατοίκους!

Οι εικόνες από την Ιερισσό, που δεν προβάλουν τα κανάλια, συγκλονίζουν.Οι αστυνομικές δυνάμεις, με τρόπο τριτοκοσμικό που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αντίστοιχες αστυνομικές – στρατιωτικές επιχειρήσεις στη λατινική Αμερική και στην Αφρική, μπαίνουν στην ...
Ιερισσό και φέρνουν στην επιφάνεια μνήμες κατοχής.Το βίντεο ξεκινά με το κομβόι που διασχίζει τον κεντρικό δρόμο της πόλης. Στη συνέχεια έχουμε πλάνα από οδομαχίες.Η επέμβαση της Αστυνομίας ξεπερνά και την πιο ζωηρή φαντασία και δεν έχει να κάνει καθόλου με την «επιβολή του νόμου». Τίθεται αυτομάτως και ευθέως ζήτημα δημοκρατίας και ποιο είναι επιτέλους αυτό το κράτος, που αποφασίζει και διατάζει δίχως τη σύμφωνη γνώμη του κυρίαρχου λαού!Ποιο είναι αυτό το κράτος που στέλνει πάνοπλους να επιβάλλουν το νόμο (;) απέναντι σε άοπλους πολίτες, γυναίκες και παιδιά;Η δεξιά συγκυβέρνηση της χώρας παίζει με τη φωτιά και με τα δημοκρατικά και φιλελεύθερα αντανακλαστικά του ελληνικού λαού. Η συγκυβέρνηση της χώρας λειτουργεί ως αποικιακό καθεστώς που αντιμετωπίζει τους Έλληνες πολίτες ως… ιθαγενείς, εμπόδιο στα σχέδια της για «ανάπτυξη».Ακόμα κι αν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τα πολύ σημαντικά περιβαλλοντολογικά ζητήματα που τίθενται, ποια είναι αυτή η κυβέρνηση που τολμά να αποφασίζει το ξεπούλημα του ελληνικού χρυσού στις ξένες πολυεθνικές;Δείτε το βίντεο, ξεφύγετε λίγο από το εάν το θέμα είναι περιβαλλοντολογικό και σκεφθείτε εθνικά, σκεφθείτε δηλαδή εάν θέλετε να γίνετε οι ιθαγενείς που θα έρθουν οι αποικιοκράτες να σας καταστήσουν δούλους τους και να κλέψουν τον πλούτο σας. Αυτό ίσως σας βοηθήσει να κατανοήσετε τι συμβαίνει στη χώρα μας…

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΜΑΝΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

“Δεν μας φοβίζουν μάνα μου” … Η Μάνα από την Ιερισσό και το τραγούδι της.
 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το “είδος” ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ, υπάρχει ακόμα,

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς.

Μήνυμα από το Νταχάου
«Αδελφοί μου, προσβάλαμε τον Παντοδύναμο Θεό μας, και γι’ αυτό τιμωρηθήκαμε.
Σπιλώσαμε τις ψυχές μας και ξεπλύναμε την κάθε αμαρτία μας με το αίμα και τα δάκρυά μας.
Ποδοπατήσαμε κάθε τι που ήταν ιερό για τους πατέρες μας, και γι’ αυτό στη συνέχεια ποδοπατηθήκαμε εμείς οι ίδιοι.
Η καταστροφή μας ήταν αναμενόμενη, αφού τα σχολεία μας ήταν χωρίς πίστη στο Θεό, οι πολιτικοί μας δεν ήταν έντιμοι, ο στρατός μας δεν είχε πατριωτισμό και οι κυβερνήτες μας δεν είχαν την ευλογία του Θεού. Έτσι καταστράφηκαν τα σχολεία, ο στρατός και όλο το κράτος μας.

«Στο διάολο η τρόικα!»

 Φώναξαν 1,5 εκ. Πορτογάλοι


ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Βέβαια γι' αυτούς είναι ευχή, γιατί από κει ήλθαν....

Το τραγούδι-σύμβολο της «επανάστασης των γαρυφάλλων» του 1974 γίνεται εκ νέου ύμνος των διαδηλωτών, προκαλώντας πολιτική ταραχή


Συγκλονιστικά -πολιτικής σημασίας- γεγονότα έγιναν το Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία. Τον απίστευτο αριθμό του ενάμισι εκατομμυρίου (!) διαδηλωτών συγκέντρωσαν τα ογκώδη συλλαλητήρια που έγιναν σε τριάντα και πλέον πορτογαλικές πόλεις εναντίον της πολιτικής του Μνημονίου που υπαγορεύει η ΕΕ μέσω της τρόικας και υλοποιεί ενθουσιωδώς η δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πάσους Κοέλιο.