μήνυμα

μήνυμα

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ερχόμενος ο Κύριος προς το εκούσιον πάθος...




« Ἐρχόμενος ὁ Κύριος πρὸς τὸ ἑκούσιον πάθος, τοῖς Ἀποστόλοις έλεγεν ἐν τῇ ὀδῶ˙ Ἰδοὺ ἀναβαίνομεν εἰς Ἱεροσόλυμα, καὶ παραδοθήσεται ὁ Υἱὸς τοῦ Ἀνθρώπου, καθὼς γέγραπται περὶ αὐτοῦ. Δεῦτε οὒν καὶ ἠμεῖς, κεκαθαρμέναις διανοίαις,

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ.... ΨΕΜΑ..

Μαιμούδες και Wall Street

Μια φορά και έναν καιρό σ΄ ένα χωριό, ένας άντρας ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία. Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν. Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Οι ελεύθεροι σκλαβωμένοι της Χαλκιδικής..

..ζητούν βοήθεια..

Τη
Α. Θ. Παναγιότητι
Τω Αρχιεπισκόπω
Κωνσταντινουπόλεως-Ν. Ρώμης
και Οικουμενικώ Πατριάρχη
Κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΩ
Εις ΦΑΝΑΡΙΟΝ
 
Θειότατε και Πάνσεπτε Δέσποτα.
 
    Ασπαζόμαστε την δεξιά σας.  Είμαστε οι κάτοικοι της Βόρειας Χαλκιδικής.  Είμαστε αυτοί που περισσότερο από τις άλλες περιοχές της πατρίδας μας, και τους υπολοίπους  Έλληνες, και κάτω από τον στυγνό ζυγό των κατακτητών της Πατρίδος μας,  ζούμε την καταβαράθρωση των αξιών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας καθώς και του δικαιώματος να αφήσουμε ως κληρονομιά στα παιδιά μας, - αφού τίποτα άλλο πια δεν μας μένει, -  τουλάχιστον αυτήν την φυσική ομορφιά που  χάρισε ο Παντοδύναμος Δημιουργός στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οι μέρες που έρχονται θα σε πυρώσουν...

 

Δεν είναι ο εφιάλτης μας ο χρόνος που περνά, αλλά όλα όσα εμείς δεν κάναμε στο πέρασμά του.
Δεν είναι ο εχθρός μας εκείνοι που βάλανε σκοπό να μας σκλαβώσουν, αλλά εμείς οι ίδιοι που ίσαμε τώρα δεν τους πετάμε έξω από το σπίτι μας, έξω από την πατρίδα μας για το κακό που μας κάνουν.
Δεν είναι το κακό η αιτία που σκέπασε ετούτη την πατρίδα η νύχτα, παρά εγώ κι εσύ που δεν αντισταθήκαμε στο σκοτάδι της λησμονιάς και της γλυκιάς ανομίας που απλόχερα μας προσφέρανε σαν δώρο για να μας εξαγοράσουν.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΕΙΝ..... ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.. ΜΕ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ....

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ....


Δείτε τι εννοούν με τον όρο ανάπτυξη οι ιεροκήρυκες της ψευδο-επένδυσης. Δείτε πως έχουν ξεριζώσει και παραχώσει κακήν - κακώς δεκάδες (συμπεριλαμβανομένων αρκετών αιωνόβιων) δένδρων στην περιοχή ρέματος Καρατζά, στο δάσος των Σκουριών , σε λήψεις που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της 21ης Απριλίου 2013.

ΕΙΜΕΘΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ

ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΦΥΠΝΙΣΘΟΥΜΕ
ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΑΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΘΝΟΥΣ
ΑΡΧΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ
ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 15-1-1989
«Παναγία Δέσποινα Θεοτόκε, ἅγιοι ἄγγελοι καὶ ἀρχάγγελοι, τίμιε Πρόδρομε, ἀποστόλων ἡ δωδεκάς, διδάσκαλοι καὶ πατέρες τῆς ᾿Εκκλησίας, ὅσιοι καὶ μάρτυρες, οἱ καλῶς ἀθλήσαντες καὶ στεφανωθέντες, ποιήσατε πρεσβείαν πρὸς τὸν Κύριον, τοῦ ἐλεηθῆναι τὰς ψυχάς ἡμῶν· ἀμήν».

Καὶ πάλιν, εὐσεβεῖς χριστιανοί, ἄντρες γυναῖκες νέοι καὶ παιδιά, καὶ πάλιν θα σᾶς ὁμιλήσω. Δόξα τῷ Θεῷ! Τὸ τελευταῖο κήρυγμα ποὺ κάναμε [εδώ στην Αθήνα] ἦτο: Οἱ κρυπτο – Χριστιανοί. Δὲν πιστεύω, νά ᾿νε μέσα ἐδῶ κάποιος κρυπτοχριστιανός. ᾿Αλλὰ θέλω νὰ πιστεύω, ὅτι ὅλοι εἶστε θαῤῥαλέοι Χριστιανοί, ἕτοιμοι τὰ πάντα νὰ θυσιάσετε γιὰ τὴν ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ....

Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ....
 
ΠΗΓΗ VIDEO: Youtube

Πριν 39 χρόνια μια παρέα ταλαντούχων ΕΛΛΗΝΩΝ μέσω της τέχνης διέσυρε ένα καθεστώς άξεστων και ημιμαθών στρατιωτικών. Μια θεατρική παράσταση –παρωδία αλλοτινών εποχών-Καζάκος, Καρέζη, Ξαρχάκος κι ο μεγάλος ο δικός μας ο Ν.Ξυλούρης «βγάζουν τη γλώσσα» σ΄ένα στρατοκρατούμενο καθεστώς και σ όλους τους ημεδαπούς και αλλοδαπούς πάτρωνες του. Πάντα θεωρούσα προσωπική «ατυχία» ότι λόγω ηλικίας δεν «έζησα» το συγκεκριμένο δρώμενο, τη στιγμή που παιζόταν. Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας τα κείμενα του Ι. Καμπανέλλη, πάντα τα βρισκα έξυπνα, ουσιαστικά, δηκτικά και κυρίως αληθινά. Πάντα όταν άκουγα τη θεϊκή φωνή του Ανωγειανού λεβέντη να τραγουδά το :


Φίλοι κι αδέρφια, μανάδες, γέροι και παιδιά,
στα παραθύρια βγείτε και θωρείτε
ποιοι περπατούν στα σκοτεινά
και σεριανούν μες τα στενά
φίλοι κι αδέρφια, μανάδες, γέροι και παιδιά.

Δειλός μέχρι θανάτου…;

Τι κι αν κοιτώ στα βάθη του πελάγου…

Τι κι αν η ματιά μου χάνεται μέσ’ στις ψηλές κορφές…

Τι κι αν τα χέρια μου βυθίζονται στα ολοκάθαρα δροσερά νερά των ποταμών…
Τι κι αν με λούζει το υπέροχο γαλάζιο τ' ουρανού ετούτης της πατρίδας...
Ανθίζει η γης ολόγυρα, μα η δική μου η ψυχή στέκει γκρίζα...
Χάθηκε το χαμόγελό μου σαν ένιωσα πως ήρθανε ετούτοι να με αλυσοδέσουν.

Τι να ξημερώνει η εμπειρία από τη Βοστώνη;

stratis1του Στρατή Μαζίδη
Το Σεπτέμβριο του 2011 με το περίεργο εκείνο τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους (και όχι μόνο) ακολούθησαν τόσο ένας πόλεμος που ακόμη συνεχίζεται όσο και μια δέσμη μέτρων σε βάρος της ελευθερίας του ανθρώπου στο όνομα της δήθεν ασφάλειας.
Τσιπάκια, βιομετρικά διαβατήρια, χαρτιά, έγγραφα, ερωτηματολόγια και ένα σώρο διαδικασίες άρχισαν να μπαίνουν στη ζωή των ανθρώπων μέσα από ένα ασύλλυπτης τότε φαντασίας χτύπημα με μια επίθεση α λα Περλ Χάρμπορ με τη μόνη διαφορά πως αντί για Μιτσουμπίσι Ζίρο χρησιμοποιήθηκαν Μπόινγκ.
Το κατα πόσο ευθυνόταν ο νεκρός (;) Μπιν Λάντεν είναι ένα άλλο θέμα αφού αρκετά δημοσιεύματα και ντοκιμαντέρ ακολούθησαν από εκείνη την ημέρα.

ΠΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ..ΟΛΑ....;

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Στην Ιερισσό βλέπουμε το μαύρο αύριο της Ελλάδας


Δυστυχώς, οι εξελίξεις στην Ιερισσό της Χαλκιδικής και τα όσα τραγικά συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται η γνωστή σε όλους εταιρεία εξόρυξης χρυσού, αποτελούν την μέγιστη απόδειξη πως το Ελληνικό κράτος –με απόφαση προσωπική του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε πως «η επένδυση θα γίνει με κάθε θυσία»- έχει αποχωρήσει από την Χαλκιδική και την έχει παραδώσει στους σχεδιασμούς και τα εν γένει συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρείας, η οποία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και χωρίς να προκαλεί την παραμικρή έκπληξη φέρεται ως ιδιοκτήτρια σχεδόν της μισής επιφάνειας εδάφους του νομού Χαλκιδικής.

Αγίου Αθανασίου Παρίου

''Φεύγετε την Ευρώπην''

 

Δεν δύναμαι, ούτε να ακούω ούτε να αναγινώσκω με υπομονήν τους ταλανισμούς του ημετέρου γένους, με το να πάσχη αμάθειαν της έξω φιλοσοφίας. Όλοι σχεδόν, όσοι εις τας ακαδημίας της Ευρώπης υπάγουσι και εκεί βλέπουσι τόσα πλήθη φιλοσόφων, άλλοι δια ζώσης φωνής και άλλοι εν τοις προλεγομένοις των βιβλίων, οπού εκδίδουσι εις το κοινόν φως, τόσους ταλανισμούς και τόσας θρηνολογίας κάνουσι του γένους μας δια την στέρησιν της έξω σοφίας, ώστε οπού και τυφλόν και σκοτεινόν και ελεεινόν και μυρίων δακρύων άξιον το ονομάζουσι, τόσος φαίνεται να είναι ο ζήλος των. Αλλά τάχα ο ζήλος αυτών ούτος, είναι ένας ζήλος επαινετός ή όχι;

Αδόκιμος κρίνεται ο ζήλος ούτος. Διατί; Επειδή του λείπει η επίγνωσις. Ήγουν διατί δεν αισθάνονται, ούτε διακρίνουσι τί θέλει να ειπή γη, και τί θέλει να ειπή ουρανός• τί θέλει να ειπή σώμα και τί θέλει να ειπή ψυχή• τί θέλει να ειπή κόσμος, και τί θέλει να ειπή Εκκλησία• τί θέλει να ειπή φιλοσοφία, και τί θέλει να ειπή Αγία Γραφή.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Καταλάβατε τώρα, τί συνέβη στη Βοστόνη;

Αν δεν υπήρχαν νεκροί και αν δεν υπήρχε τρόμος, θα ήταν η απόλυτη γελοιογραφία αυτοί οι παγκόσμιοι ηγέτες που "σοκαρίστηκαν" από τις επιθέσεις στη Βοστόνη και ψάχνουν τους τρομοκράτες.
Ένας-ένας δηλώνουν τον....αποτροπιασμό τους και ότι η "δημοκρατία" θα νικήσει και όλο αυτό το πακετάκι των γελοιοτήτων, που λένε κάθε φορά που κινδυνεύει ο πισινός τους και η εξουσία τους!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ!

-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

-Η Ιερά επιστασία του Αγίου Όρους στο πλευρό των αγωνιζομένων κατοίκων με επίσημη εκπροσώπηση στις συνελεύσεις!

-”Οι μοναχοί θα αντιδράσουν φανερά και σφοδρά”! – Ετοιμάζεται παρέμβαση στον Σαμαρά.

-Δεν παραχωρούμε σπιθαμή του δάσους στην εταιρεία!

-Αυτοοργάνωση των γηγενών με οδοφράγματα, βάρδιες και σημεία ελέγχου.

Όπως αποκαλύπτει ο Σάκης Αποστολάκης στην σημερινή Ελευθεροτυπία, το Αγιον Ορος «μπαίνει» στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης του χρυσού. Το μήνυμα κόμισε χθες στην Ιερισσό και στη συνέλευση των συντονιστικών επιτροπών, με κάθε επισημότητα, ο πατέρας Νικόδημος, ο οποίος εμφανίστηκε και μίλησε ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Ορους.

  Επί 24ώρου βάσεως θα φυλάγονται οι είσοδοι στο χωριό της Ιερισσού Ηταν η πρώτη φορά που εκπρόσωπος του Αγίου Ορους εμφανίζεται σε συνέλευση για την εξόρυξη της Σκουριές και η πρώτη φορά που η Ιερά Επιστασία του Αγίου Ορους παίρνει θέση στο θέμα.

Στον πρωθυπουργό
Ο π. Νικόδημος ανακοίνωσε στη συνέλευση ότι μεταβαίνει άμεσα στην Αθήνα και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για να του επιδώσει επιστολή της Ιεράς Επιστασίας, με την οποία ζητείται η άμεση απελευθέρωση των δύο προφυλακισμένων στις φυλακές Διαβατών για τον εμπρησμό στις Σκουριές τον περασμένο Φεβρουάριο και στην οποία η απόφαση της προφυλάκισης χαρακτηρίζεται «όχι δικαστική, αλλά τρομοκρατική και πολιτική».

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Εις μνήμην του Chip Tatum



Στο βίντεο βλέπουμε έναν πρώην κατάσκοπο να αποκαλύπτει τις κρυφές αποστολές και δράσεις που εκτελούσε κατ’ εντολή των παγκοσμιοποιητών.

Αποκαλύπτει ακόμη πώς....
θα διαμορφωθεί η κοινωνία μετά την επίτευξη της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Το αποτέλεσμα των αποκαλύψεών του ήταν να βρεθεί νεκρός, όπως και πολλοί άλλοι στο παρελθόν.

Δείτε το βίντεο...

Ο Γέροντας Παΐσιος διηγείται...........


Η «αμαρτία» του γερο-Αυγουστίνου.

Ένας ευλογημένος αγιορείτης μοναχός, ο γερο-Αυγουστίνος ο Ρώσος (1882-1965), ήταν πολύ ενάρετος, πολύ ταπεινός και πολύ αγωνιστής.
Κάποτε παρουσιάστηκε ο διάβολος μέσα στο κελί του σαν σκύλος φοβερός.
Πετούσε φωτιές από το στόμα και όρμησε πάνω στο γέροντα για να τον πνίξει, επειδή, όπως του είπε, καιγόταν από τις προσευχές του.

ως μηδέν έχων και τα πάντα κατέχων...

 

Χριστέ μου δεν ξέρω να διαβάζω...

Κάποτε, σ' ένα εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο
Μπήκε μια γριούλα για να ψωνίσει!
Κατευθύνθηκε προς τον υπάλληλο του βιβλιοπωλείου
 Και ζήτησε την Καινή Διαθήκη!
Ο υπάλληλος πρόθυμος, την εξυπηρέτησε αμέσως!
Στο κατάστημα εκείνη τη στιγμή έτυχε
Να βρίσκεται και κάποιος ιερέας!
Βλέποντας την γριούλα να αγοράζει την Καινή Διαθήκη
Αναρωτήθηκε αν την ήθελε για την ίδια ή για κάποιον άλλον
Καθώς την θεώρησε αρκετά μεγάλη για να ξέρει να διαβάζει!
Πήρε το θάρρος λοιπόν, και την ρώτησε:
-Γιαγιάκα, για σένα την θέλεις την Καινή Διαθήκη;
-Μάλιστα, Πάτερ μου, απάντησε εκείνη!
-Αλήθεια, ξέρεις να διαβάζεις;
-Όχι!
Απάντησε η γριούλα, εντελώς φυσιολογικά!
-Και τότε τι θα την κάνεις την Καινή Διαθήκη αν δεν μπορείς να την διαβάσεις;

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

O George Carlin τα είχε πεί όλα

Μην το προσπεράσετε, δείτε το, σε 3' τα λέει όλα...

George_Carlin
O George Carlin ήταν ένας αμερικανός κωμικός, συγγραφέας που ασκούσε κοινωνική κριτική και έκανε σάτιρα. Πέθανε το 2008. Απολαύστε το βίντεο.

Το χάραγμα του Αντιχρίστου Νο2

qr_tattooΣήμερα θα σας δείξουμε πόσο κοντά είμαστε στο χάραγμα του Αντιχρίστου

 Σας είχαμε παρουσιάσει σε προηγούμενη δημοσίευση τα flexible and stretchable electronics που ενσωματώνονται στο σώμα.
Ηλεκτρονικά που τεντώνονται και λυγίζουν ακριβώς όπως το ανθρώπινο δέρμα. Μια δημιουργία του καθηγητή Rogers.
Εάν αυτή η τεχνολογία συνδυαστεί με την τεχνολογία των QR Codes δηλαδή διδιάστατων γραμμωτών κωδικών προϊόντων
και με σύγχρονα εργαλεία επικοινωνιών και πληρωμών όπως τα NFC enabled smartphones,
ο μελλοντικός Παγκόσμιος Δικτάτορας θα έχει στα χέρια του το απόλυτο εργαλείο ελέγχου:
Την κοινωνία χωρίς μετρητά.
Η Ελλάδα και η Σουηδία είναι πρωτοπόρες. Διαβάστε πώς περιορίζεται η χρήση των μετρητών σήμερα στην Καθημερινή.
Τέρμα τα δίφραγκα!! Από 500€ και πάνω μόνο κάρτες!!
Ήδη εάν θέλετε να μαρκαριστείτε με ένα απλό τατουάζ από ιατρικώς εγκεκριμένο χαρτί μπορείτε να το αγοράσετε εδώ.

Γιατί κατάργησαν την αναλογική τηλεόραση?

Super-Wi-Fi-logoΠολλοί από εσάς αναρωτιέστε γιατί καταργήθηκε το αναλογικό σήμα εκπομπής τηλεοπτικού σήματος.

Στις επόμενες γραμμές θα μάθετε γιατί και ποια είναι τα απώτερα σχέδια των εξουσιαστών μας.
Για να μάθουμε έλεγε ο Κικέρων ποιος διέπραξε το έγκλημα πρέπει να ρωτήσουμε μια απλή ερώτηση:
Qui Bono?
Ποιος ωφελήθηκε από αυτό;
Θα αναρωτηθείτε τώρα: "Μα καλά εγκληματίες είναι οι άνθρωποι της Digea που μας φέρνουν το ψηφιακό σήμα στις οθόνες μας;"
Με την έννοια του ανθρώπινου νομοθέτη και βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας προφανώς όχι.
Στα μάτια του Θεού όμως είναι εγκληματίες και ανήθικοι.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου.

Δεν συγκλονίζεται λοιπόν η Ιεραρχία μας;Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου., Πρ. Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς.
Με πόνο και οδύνη γράφονται οι γραμμές, που ακολουθούν.Δεν έχουμε την πρόθεση να ασκήσουμε κριτική και έλεγχο προς τους Ιεράρχες μας στο σύντομο αυτό σχόλιό μας, ποιοί άλλωστε είμαστε εμείς; Μόνο μια έκκληση προς την Ιεραρχία μας ας θεωρηθούν, όσα επακολουθούν, μιά κραυγή πόνου και αγωνίας ενός τελευταίου και αναξίου κληρικού της πολύπαθης πατρίδος μας.
Ένα πολύ σημαντικό ερώτημα έθεσε ο Κύριος προς τους μαθητάς του και ιδιαίτερα σήμερα προς όλους μας: «Πλήν ο Υιός του ανθρώπου ελθών άρα ευρήσει την πίστιν επί της γής;» (Λουκ.18,8).

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ο γάιδαρος και το πηγάδι…

Μια μέρα o γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι.
Το ζώο φώναζε απελπισμένα για ώρες κι ο αγρότης προσπαθούσε να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει.
Τέλος, αποφάσισε ότι το ζώο ήταν γέρικο, και τα έξοδα που απαιτούνταν για να το βγάλει από το πηγάδι ήταν πολλά.
Δεν άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να σώσει τον γάιδαρο. Το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν να το θάψει ζωντανό.
Κάλεσε όλους τους γείτονές του να έρθουν και να τον βοηθήσουν. Πήραν όλοι από ένα φτυάρι και άρχισαν να πετάνε χώματα στο πηγάδι.
Στην αρχή, ο γάιδαρος συνειδητοποίησε τι συνέβαινε και φώναξε φρικτά. Μετά όμως, προς έκπληξη όλων, ησύχασε. 

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

"Αδελφοί Στώμεν καλώς"

ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η χρήση του όρου "πάπας" στην παρακάτω ανάρτηση γίνεται απλά για το ακριβές αντίγραφο από την ιστοσελίδα: www.aktines.blogspot.gr

Σήμερα θα διαβαστεί ευχή ενώπιον του Πάπα «να μπορέσει να σχηματισθεί, από το ένα άκρο μέχρι το άλλο, στην γη, ένα μόνο ποίμνιο, με ένα μοναδικό ποιμένα».
Δεν θα χαρακτηρισθεί «ιδιοκτήτης του αμπελώνα που εποπτεύει, από ψηλά, το κτήμα του»
Άνοιγμα του πάπα Φραγκίσκου στους Ορθόδοξους
«Ο πάπας τείνει το χέρι του προς τους ορθόδοξους» τιτλοφορεί σημερινό της άρθρο η εφημερίδα της Ρώμης «Λα Ρεπούμπλικα», το οποίο αναφέρεται στις επιλογές του νεοεκλεγέντος Αργεντινού ποντίφικα.
Στην ανάλυσή της, η εφημερίδα της Ρώμης αναφέρει ότι σήμερα το απόγευμα ο πάπας Φραγκίσκος θα εισέλθει για πρώτη φορά στην βασιλική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, στην Αιώνια Πόλη, για να αναλάβει επισήμως και τα καθήκοντα του επισκόπου της ιταλικής πρωτεύουσας.
Σε μια κίνηση επαναπροσέγγισης με τους ορθόδοξους, ο ποντίφικας δεν θα χαρακτηρισθεί «ιδιοκτήτης του αμπελώνα που εποπτεύει, από ψηλά, το κτήμα του», όπως είχε γίνει με τον πάπα Βενέδικτο.

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

Τον Σταυρόν σου προσκυνούμεν Δέσποτα

και την Αγίαν σου Ανάστασιν

υμνούμεν και δοξάζομεν.

 

«Σταυρός ο φύλαξ πάσης της οικουμένης,

Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας,

Σταυρός Βασιλέων το κραταίωμα,

Σταυρός πιστὠν το στήριγμα,

Σταυρός αγγέλων η δόξα και το δαιμόνων το τραύμα».


   Σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως είναι ευκαιρία να κάνουμε πράξη αυτό που θέλει ο Κύριος, δηλαδή "..Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι" (Μαρκ. η΄34) Ερμηνεία: (όποιος θέλει να με ακολουθήσει ως πιστός μαθητής μου, ας πάρει απόφαση να υποστεί προς χάριν μου ταλαιπωρίες και αυτόν ακόμα τον σταυρικόν θάνατον, και ας με ακολουθήσει στον δρόμο που χάραξα).
Είναι καιρός να δείξουμε στον "Κύριο της Δόξης" ότι θέλουμε να είμαστε δικοί Του.


Καλό αγώνα, καλή συνέχεια και καλή Ανάσταση.
π. Φώτιος Βεζύνιας.

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΤΟ VIDEO ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ. ΣΑΣ ΤΟ ΧΑΡΙΖΩ. ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟ.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ευλογεί (!) τελετή μασόνων

Τιτουλάριος Μητροπολίτης - φωτογραφίες

του Κώστα Ζαφειρίου
 
πηγή: ierovima.

Ο τιτουλάριος μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός προσεκλήθη τον περασμένο Ιούνιο από Τέκτονες για να παραστεί σε τελετή τους και να ευλογήσει(!) την εισδοχή νέων μελών στο τάγμα των Τεκτόνων.
Ο θεοφιλέστατος αποδέχθηκε την πρόσκληση και αδιάψευστος μάρτυρας της τελετής μύησης, οι φωτογραφίες που δημοσιεύει κατ΄αποκλειστικότητα το «ierovima.gr». Είναι άγνωστο αν ο πανιερώτατος παρέστη στην τελετή ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης


ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΙΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΔΕΝ ΗΤΟ ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Ἐπίκαιρον μήνυμα τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ
Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεοδώρου Ζήση, Ὁμοτ. Καθηγητοῦ Α.Π.Θ.
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ καί πρωτάκουστα, «αἰσχύνης γέμοντα», ἀπό ὀρθοδόξου πλευρᾶς εἶναι ὅσα ἐτελέσθησαν κατά τήν ἐνθρόνιση τοῦ νέου πάπα Φραγκίσκου Α’, προεξάρχοντος δυστυχῶς τοῦ οἰκουμενικοῦ πατριάρχου Βαρθολομαίου Α’, μετά τῆς συνοδείας ἐκπροσώπων τῶν αὐτοκεφάλων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν.

Τί άλλαξε και... τρελαθήκαμε από την χαρά μας για τον καταληψία του θρόνου της πρεσβυτέρας Ρώμης;

 
ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΕΧΘΡΟΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους
Εν Καρυαίς τη 13ηΙουλίου 1979
(γράφτηκε με αφορμή την εγκατάσταση παπικού αντιπροσώπου, Νουντσίου, στην Αθήνα. Ακολουθεί ενδιαφέρον απόσπασμα της επιστολής της Ι. Κοινότητας του Αγίου Όρους)
 Οι λαοί του κόσμου έχουν πλέον μάθει, ότι το θεομήσιτον καθεστώς του παπισμού εβοήθησεν αποφασιστικώς εις την κατάληψιν της εξουσίας υπό των δικτατόρων Μουσολίνι και Χίτλερ, οι οποίοι παρεσκεύασαν τον Β’ παγκόσμιον πόλεμον. Ποίος θα το απαλλάξη από την τρομακτικήν αυτήν ιστορικήν ευθύνην διά τον θάνατον τόσων εκαταμμυρίων ανθρώπων και τόσων δεινών; Αντορθόδοξος δε είναι, διότι ο παπισμός λόγω της κοσμικής δομής του και μέσα στα πλαίσια των προθέσεών του, όπως διά της καθολικοποίησεως των πάντων υποτάξη τους πάντας υπό τους πόδας του πάπα, τα πάντα μετέρχεται διά να καταστρέψη την Ορθοδοξίαν, η οποία αποτελεί ένα συνεχή, βοώντα και σιωπηλόν έλεγχον της νοθέσεως του Δυτικού Χριστιανισμού.

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Δημήτρης Νατσιός





Δάσκαλος και μαθητής: η ιερότητα μιας σχέσης
«Το να είσαι Έλληνας δεν είναι θέμα καταγωγής, αλλά αγωγής» Νικ. Εγγονόπουλος
Από τους τελευταίους Δασκάλους του Γένους μας, ο Φώτης Κόντογλου, για να παραστήσει την εικόνα της σημερινής Ελλάδας, κατέφυγε σ’ ένα μύθο. Το μύθο του χταποδιού.Η χταπόδα βοσκά στον πάτο της θάλασσας μαζί με το χταποδάκι. Άξαφνα το καμακώνουνε. Το χταποδάκι φωνάζει: «Με πιάσανε μάνα». Η μάνα τού λέγει: «Μη φοβάσαι παιδί μου». Ξαναφωνάζει το μικρό: «Με βγάζουν από τη θάλασσα». Πάλι λέγει η μάνα: «Μην φοβάσαι παιδί μου. Και πάλι: «Με σγουρίζουνε (με τρίβουνε στα βράχια): Μη φοβάσαι παιδί μου». «Με μασάνε». «Μην φοβάσαι παιδί μου». «Πίνουνε κρασί, μάνα». «Άχ! σ ‘έχασα παιδί μου». Το χταποδάκι, λέει ο Κόντογλου, συμβολίζει την Ελλάδα. «Παλαιόθεν και ως τώρα όλα τα θερία πολεμούν να την φάνε» τρώνε, αλλά μένει και μαγιά. Χταποδομάνα είναι η μοίρα της Ελλάδα. Το κρασί συμβολίζει τα φώτα του φράγκικου πολιτισμού, που μετακενώθηκαν στην καθ’ ημάς Ανατολή από τους ξιπασμένους νεόπλουτους της μάθησης. Με το κρασί ξεχνάς ποιος είσαι…

Μητροπολίτης Κονίτσης



 « - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ,
«ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΑΧΤΑΡΜΑ», ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»

(Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγων. & Κονίτσης ΑΝΔΡΕΑΣ).
Τὴν Κυριακὴ τῆς Ὀρθοδοξίας, ἡ Ἐκκλησία μας ἑορτάζει τὸν θρίαμβο τῆς Ὀρθοδοξίας μας μὲ τὴν ἀναστήλωση τῶν ἱερῶν εἰκόνων. Ὁ θρίαμβος αὐτός σημειώθηκε τόν ἔνατο αἰώνα μ. Χ. ὅταν ἡ αὐτοκράτειρα τοῦ Βυζαντίου Ἁγία Θεοδώρα, μετά ἀπό τόν θάνατο τοῦ συζύγου της καί αὐτοκράτορος Θεοφίλου, ἔβαλε τέρμα στήν Εἰκονομαχία, καὶ ἀναστήλωσε τίς ἱερές εἰκόνες τό ἔτος 843 μ.Χ. Αὐτή τή γιορτή, ἀδελφοί, γιορτάζουμε σήμερα. Τήν ἀναστήλωση τῶν ἱερῶν εἰκόνων καί κατ’ ἐπέκταση τήν νίκη τῆς Ὀρθοδοξίας, ἡ ὁποία ἐπολέμησε ἑκατό καί πλέον χρόνια τούς εἰκονομάχους αὐτοκράτορες, τούς πατριάρχες - κάποιους πατριάρχες εἰκονομάχους - καί τελικῶς ἐνίκησε καί ἐθριάμβευσε.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ...


 "Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΔΕΙΝΑ"
         ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΟΙ, ΝΕΑΡΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ ΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΝ, Η ΟΧΙ ...
"ΡΕ ΛΕΥΤΕΡΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ..." "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ, ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ..."
Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΙ ... ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΧΟ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ..."ΑΝΟΙΚΤΑ ΕΙΣΤΕ; ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ;" ΡΩΤΑΕΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ...