μήνυμα

μήνυμα

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος για το αντιρατσιστικό

 ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Καὶ τῷ ἀγγέλῳ τῆς ἐν Σμύρνῃ ἐκκλησίας γράψον· τάδε λέγει ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος, ὃς ἐγένετο νεκρὸς καὶ ἔζησεν· οἶδά σου τὰ ἔργα καὶ τὴν θλῖψιν καὶ τὴν πτωχείαν· ἀλλὰ πλούσιος εἶ καὶ τὴν βλασφημίαν ἐκ τῶν λεγόντων Ἰουδαίους εἶναι ἑαυτούς, καὶ οὐκ εἰσίν, ἀλλὰ συναγωγὴ τοῦ σατανᾶ. μηδὲν φοβοῦ ἃ μέλλεις παθεῖν. ἰδοὺ δὴ μέλλει βαλεῖν ὁ διάβολος ἐξ ὑμῶν εἰς φυλακὴν ἵνα πειρασθῆτε, καὶ ἕξετε θλῖψιν ἡμέρας δέκα. γίνου πιστὸς ἄχρι θανάτου, καὶ δώσω σοι τὸν στέφανον τῆς ζωῆς. ΑΠΟΚΑΛ: 2.8-2.10 (Εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι αυτά πιστεύουμε και δεν μας νοιάζει καθόλου αν σας αρέσουν ή όχι)


Η ΕΙΔΗΣΗ
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) καλεί, με νεότερη ανακοίνωσή του, «όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας να υπερβούν τις μεταξύ τους διαφορές και να υπερψηφίσουν ένα νόμο που θα δείχνει μηδενική ανοχή στη ρατσιστική βία, στην ξενοφοβία, στον αντισημιτισμό και στη διάψευση του Ολοκαυτώματος».
«Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας, υπάρχει ανάγκη για την αντιμετώπιση των ακραίων πρακτικών και ιδεολογιών» επισημαίνει.

Οι ερωτήσεις έγιναν, οι απαντήσεις δόθηκαν και ήρθε η ώρα για τις δικές μας… αποφάσεις

Οι ερωτήσεις έγιναν, οι απαντήσεις δόθηκαν και ήρθε η ώρα για τις δικές μας… αποφάσεις

Όλα όσα σήμερα ζούμε, δεν είναι τίποτε άλλο από μία καρναβαλική παράσταση, ένα γαϊτανάκι που τυλίγεται και ξετυλίγεται με σκοπό να μας κρύψει μέσα από την δαιδαλώδη χορογραφία τους καρνάβαλους πρωταγωνιστές του, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επαναληπτική παρουσία της γνωστής και μη εξαιρετέας κυρίας Ρεπούση, η οποία εμφανίστηκε για να μας υπενθυμίσει την "ποιότητα" των πολιτικών και της πιθανότατης επερχόμενης πολιτικής και εθνικής καταιγίδας.Είναι αλήθεια πως ξοδέψαμε πολύ καιρό τώρα, να υποβάλουμε ερωτήσεις.

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ...

..και ας... λυπηθούμε για τα γεγονότα.. που δυστυχώς συμβαίνουν.. στο όνομα της "ΑΓΑΠΗΣ"... (Σάλπισμα Ζωής)

Τί προβλέπουν αἱ ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν καὶ Τοπικῶν Συνόδων
Κατωτέρω θὰ παραθέσωμεν ὅλα ὅσα προβλέπουν αἱ Οἰκουμενικαὶ καὶ Τοπικαὶ Σύνοδοι διὰ τὴν ἀντικανονικότητα τῶν συμπροσευχῶν. Ἀντιγράφομεν ἀπὸ τὸ βιβλίον: «Ἡ ἀντικανονικότητα τῆς μετὰ τῶν αἱρετικῶν συμπροσευχῆς» τοῦ Ἀρχιμανδρίτου Κυρίλλου Κωστοπούλου, Ἱεροκήρυκος τῆς Ἱ. Μητρ. Πατρῶν,Δρ Θεολογίας, τὰ ἀκόλουθα:
«Κατὰ τοὺς Κανόνες τῶν Οἰκουμενικῶν καὶ Τοπικῶν Συνόδων καὶ τῶν Ἁγίων Πατέρων

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ & Ο ΗΓΕΤΗΣ...

 

Γιατί επιτέλους δεν επαναστατεί ο ελληνικός λαός; Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας αναγνώστης, που δεν έθεσε ο ίδιος ή δεν άκουσε το ερώτημα «γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;». Εξάλλου όλοι αντιλαμβανόμαστε πως όσο δεν αντιδρούμε τόσο η κατάστασή μας θα γίνεται χειρότερη. Και όμως τίποτα δεν γίνεται. Αλλά, όσο και αν ηχεί περίεργο, αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός είναι σε τέτοια κατάσταση επαναστατικότητας που δεν παίρνει άλλο.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η Ναόμι Κλάιν "έξω απ' τα δόντια" - ΣΚΑΪ

Έλα, να μετρηθούμε...

 

Για να σπάσεις τις αλυσίδες σου, πρέπει να γίνεις εκείνος που κάποτε ήσουν...
Για να χορέψουμε στον ουρανό, με τους αγγέλους και τ΄ άστρα…

Να ‘μαστε λοιπόν πάλι εσύ κι εγώ, καθισμένοι αντίκρυ να μιλάμε για τις αλυσίδες που αφήσαμε να μας φορέσουν, να κοιτάζουμε τα συρματοπλέγματα και τον τοίχο που χτίζουνε ολόγυρά μας για να μας κλείσουν σε μια ανώνυμη φυλακή, να βρίζουμε ο ένας τον άλλον και να είμαστε έτοιμοι να αλληλο-σκοτωθούμε, επειδή μας διαβάλουν οι σπιούνοι των δημίων μας,

(+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

Γιατί έπεσε η Βυζαντινή αυτοκρατορία;
Γιατί ἔπεσε ἡ Βυζαντινὴ αὐτοκρατορία;
«Ἐὰν μὴ Κύριος φυλάξῃ πόλιν, εἰς μάτην ἠγρύπνησεν ὁ φυλάσσων» (Ψαλμ. 126,1)
«Μνήσθητι, Κύριε, ὅ,τι ἐγενήθη ἡμῖν· ἐπίβλεψον καὶ ἰδὲ τὸν ὀνειδισμὸν ἡμῶν.Κληρονομία ἡμῶν μετεστράφη ἀλλοτρίοις, οἱ οἶκοι ἡμῶν ξένοις. Ὀρφανοὶ ἐγενήθημεν… Ἐδιώχθημεν, ἐκοπιάσαμεν, οὐκ ἀνεπαύθημεν… Οἱ πατέρες ἡμῶν ἥμαρτον, οὐχ ὑπάρχουσιν· ἡμεῖς τὰ ἀνομήματα αὐτῶν ὑπέσχομεν… Ἔπεσεν ὁ στέφανος ἡμῶν τῆς κεφαλῆς· οὐαὶ δὴ ἡμῖν, ὅτι ἡμάρτομεν» (Θρ. Ἰερ. 5,1-2,5,7,16)
Τίποτε, ἀγαπητοί μου, δὲν εἶνε τυχαῖο στὸνκόσμο. Οὔτε μιὰ σταγόνα νεροῦ οὔτε ἕναφύλλο ἀπὸ τὰ δέντρα δὲν πέφτει χωρὶς κάποια αἰτία. Κάθε πρᾶγμα ἢ γεγονὸς ἔχει τὴναἰτία του. Ὁ νόμος τῆς αἰτιότητος εἶνε παγκόσμιος.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Απαγόρευση οπλοφορίας βουλευτών: το "προπέτασμα καπνού" για να περάσουν την ΚΑΡΤΑ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ του Βουλευτή !

σχόλιο ID-ont: κε Μεϊμαράκη, "ως Κάρτα-Ταυτότητα για όλες τις χρήσεις", εμείς γνωρίζουμε την "Κάρτα του Πολίτη" για όλες τις χρήσεις, που ήθελε ο Γιώργος Παπανδρέου για κάθε Έλληνα πολίτη. Εσείς με την μέθοδο της "σαλαμοποίησης" (σταδιακή εφαρμογή) επιχειρείτε να την δώσετε πρώτα στους βουλευτές και μετά στους υπόλοιπους πολίτες; Μπορείτε να μας εξηγήσετε εάν πρόκειται για όμοια τεχνολογία με την Κάρτα του Πολίτη, δηλ με τσιπάκια (RFID ή μη) κλπ;;;

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Χαρά Νικοπούλου – Επάγγελμα δασκάλα

Είμαι γέννημα της δικής σου αναρχίας…
 

nikopoulouEίμαι παιδί του ’74… Όχι μη γελιέσαι Έλληνα… Δεν είμαι παιδί του πολυτεχνείου… δεν γεννήθηκα 17 Νοεμβρίου… Τη μέρα που γεννιόμουνα χανόταν για εμένα Έλληνες λοκατζήδες… εκεί στον τύμβο της Μακεδονίτισσας… 22 Ιουλίου 1974… Ελλάδα είμαι δημιούργημά σου…
Μου είπες πως είμαι τυχερή, γιατί δεν γνώρισα τη χούντα… Μα με υποχρέωσες να ζω σε μια δημοκρατία που τη χούντα της κρατούσαν καλά οι δημοκράτες πολιτικοί της…

ΗΛΙΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - 23 Μαΐου 2006.

Το ιστολόγιο hellas-macedonia τιμάει και μνημονεύει τους Αθάνατους Ήρωες της Πατρίδας μας.
Κωστή Αιωνία η μνήμη σου
Όλους αυτούς τους ένδοξους και αθάνατους νεκρούς, που έπεσαν για το μεγαλείο της Ελλάδας και την πρόοδο της Αεροπορίας μας, έχουμε ιερό καθήκον και υποχρέωση να τιμάμε και να αποθανατίζουμε, γιατί μόνο έτσι η θυσία τους δεν θα ‘ναι μόνο ζωντανή ανάμνηση σε μας αλλά και παράδειγμα για τις επόμενες γενιές που θα τις φωτίζει για την πραγμάτωση έργων σπουδαίων και την προάσπιση αξιών υψηλών.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους



Ο Κώστας Ηλιάκης γεννήθηκε στα Χανιά στις 15 Αυγούστου 1970.
Ήταν ο τέταρτος γιος του Ιωάννη και της Ειρήνης Ηλιάκη.
Μαθήτευσε στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Σεμνός, χαμηλών τόνων αλλά παράλληλα μεθοδικός και ψύχραιμος κάτω από οιασδήποτε συνθήκες, έχοντας από την νεαρή του ηλικία αγάπη για το αεροπλάνο, πετυχαίνει το 1989 την είσοδο του στην Σχολή Ικάρων την οποία είχε μόνη επιλογή στο Μηχανογραφικό για την συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Επιμελής Ίκαρος, ορκίζεται Ανθυποσμηναγός το καλοκαίρι του 1993 και τοποθετείται στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος για να ολοκληρωθεί η πτητική του εκπαίδευση με αεροσκάφη Τ2. Κατόπιν τοποθετήθηκε στην 115 ΠΜ, 340 Mοίρα Βομβαρδισμού στα αεροσκάφη Α-7 Corsair.

 Στην διάρκεια αυτών των ετών φοιτά σε διάφορα Σχολεία της ΠΑ, όπως το σχολείο Όπλων και Τακτικής, αποφοίτησε το Πρόγραμμα Τακτικής Ηγεσίας και λόγω του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης του διακρινόταν σε όλα τα είδη αποστολών. Αυτά σε συνδυασμό με τις ικανότητες και την ευσυνειδησία του τον καθιστούν έναν από τους ποιο ικανούς επαγγελματίες στον χώρο του και έτσι επιλέχθηκε το 2002,να αποτελέσει μέρος του πυρήνα των 10 Ιπταμένων οι οποίοι στάλθηκαν για εκπαίδευση στα νέα F-16 Block 52+ στις ΗΠΑ. Ολοκληρώνει την εκπαίδευση και επιστρέφει στην Ελλάδα, στην 347 Μοίρα στην Αγχίαλο μέχρι να έλθουν τα νέα Αεροπλάνα στην 115 ΠΜ.


Μετά από 8 μήνες, τον Ιούνιο του 2003 παίρνει μετάθεση για την 340 Μοίρα, την αγαπημένη του «Αλεπού», όπου αποκτά επιπλέον εμπειρία στην αναχαίτιση με τα νέα F-16 Block 52+, συμμετέχει στον σχεδιασμό και εκτέλεση Επιχειρήσεων την νύκτα και είναι παράλληλα εκπαιδευτής αέρος.

Στις 23 Μαΐου 2006 και έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά, το αεροπλάνο του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16. Τα συντρίμμια του αεροπλάνου βρέθηκαν λίγο αργότερα επιβεβαιώνοντας το τραγικό αυτό συμβάν.

Ο σμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών 1,5 και 5 χρονών αντίστοιχα.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2006, στην καθιερωμένη τελετή απονομής μεταλίων και βραβείων από την Ακαδημία Αθηνών, του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλιο αρετής και αυτοθυσίας.

Στις 23 Μαΐου 2007 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του, στο χώρο όπου έχασε τη ζωή του.

Αιωνία η μνήμη σου ΗΡΩΑ

Ήρθε η ώρα να βάλεις τιμή στην τιμή σου


Νά 'μαστε το λοιπόν και πάλι αντάμα,
να λέμε και να κλαίμε για όσα γίναν
και όσα αφήνουμε να μας συμβούν.
Να λέμε για την ζωή που έφυγε μέσα από τα χέρια μας.
Να κλαίμε επειδή δεν είχαμε κουράγιο να σηκωθούμε όρθιοι.
Κι αφήσαμε τη ζωή μας σε βρώμικα χέρια, εμπόρων του θανάτου,
να την θωπεύουν και να την ξεπουλούν...
Βαριές οι αλυσίδες που φοράς.
Και σου μιλώ για εκείνες που σου βάλαν
και δεν τις βλέπουνε τα μάτια και που πλακώνουν την ψυχή.
Εκείνες, που σου σφίγγουν την καρδιά και που σου πνίγουνε το νου.

Η υπόθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου πάσχει


Ερευνούμε την αιτία για όλα αυτά... Άλλαξαν το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων, διαφοροποίησαν το μάθημα των θρησκευτικών, από ομολογιακό το έκαναν θρησκειολογικό, θέλουν να χτίσουν παντού τζαμιά, φέρνουν τώρα το αντιρατσιστικό λεγόμενο νομοσχέδιο... Όλα αυτά βεβαίως γίνονται χάριν των μεταναστών, οι οποίοι όμως - πολλοί από αυτούς – θαυμάζουν και θέλουν την ελληνική κουλτούρα στη ζωή τους.)
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΣΧΕΙ https://sites.google.com/site/xrestia/anartiseisall/110
Η υπόθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου πάσχει σχεδόν καθ΄ ολοκληρίαν, όπως περίτρανα απέδειξε πρόσφατα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Και παλαιότερα η Εκκλησία και οι Ορθόδοξοι διέκριναν τον κίνδυνο της λογοκρισίας και της φιμώσεως της αληθείας με ανάλογα σχέδια νόμου. Είναι κρίμα το θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας της γνώμης, της φανερώσεως της αλήθειας και της ανεμποδίστου εκφράσεως του λόγου, μάλιστα δε στη χώρα της Δημοκρατίας και της Ορθοδοξίας, να μας το αφαιρέσουν οι οδηγίες της Δύσεως και η δειλία των εντοπίων αρχόντων.

Νεοταξική Δικτατορία : Verichip

πηγη: YouTube

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απο τους Τούρκους

πηγή: YouTube

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Φώτης Κόντογλου

 - Καθαρθῶμεν τὰς αἰσθήσεις καὶ ὀψόμεθα..
Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί, σήμερα μᾶς κράζει ὁ θεόγλωσσος ὑμνωδός, ὁ ἅγιος Ἰωάννης ὁ Δαμασκηνὸς λέγοντας Καθαρθῶμεν τὰς αἰσθήσεις καὶ ὀψόμεθα τῷ ἀπροσίτῳ φωτὶ τῆς Ἀναστάσεως Χριστὸν ἐξαστράπτοντα καὶ χαίρετε φάσκοντα τρανῶς ἀκουσόμεθα, ἐπινίκιον ἄδοντες.
Μᾶς κράζει λοιπὸν νὰ καθαρίσουμε τὶς αἰσθήσεις μας, γιὰ νὰ μπορέσουμε νὰ δοῦμε τὸν Χριστὸ τὸν ἀναστημένο ἀπὸ τὸν τάφο. Νὰ καθαρίσουμε τὶς αἰσθήσεις μας, γιατὶ εἶναι ἀκάθαρτες,

Δεν θα γίνω «δωρητής» οργάνων χωρίς να το θέλω

 Υποβάλω δήλωση άρνησης.

Kαταθέτουμε την αρνητική δήλωση μας προς τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Ο νόμος αφήνει πολλά σημαντικά κενά και αποτελεί πρωτοφανή και βίαιη κατάργηση της αυτοδιάθεσης του ανθρωπίνου σώματος.
Αν δέν δηλώσουμε την άρνησή μας, θεωρούμαστε παρά τη θέλησή μας, εμείς και τα τυχόν ανήλικα τέκνα μας, δωρητές οργάνων !
Η απαιτούμενη από τον νόμο συγκατάθεση των συγγενών μας είναι αόριστη, διότι δεν αναφέρει ο νόμος ποιοι θεωρούνται συγγενείς, ούτε και τι γίνεται με αυτούς που δεν έχουν παρουσιαστεί οι συγγενείς τους (άρθρο 9 Ν. 3984/2011 όπως τροποποιήθηκε μέ τόν Ν. 4075/2012 ΦΕΚ 89/11.4.2012).

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.... ΦΤΩΧΕΙΑ...

Το τελευταίο ανακοινωθέν του ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών ελάχιστες ώρες πριν οι Ναζί εισέλθουν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας στις 27 Απριλίου του 1941

...ΑΔΕΛΦΙΑ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΣA ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ! Ο ΕΙΣΒΟΛΕΥΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑΣ ΤΑΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟΝ ΠΟΛΗΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΚΛΕΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΚΟΣ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ! ΕΛΛΗΝΕΣ... ΜΗΝ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ! Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...!

Μητροπολίτης Πειραιώς

''Οι Γερμανοί είναι άθλιοι και γελοίοι'' (VIDEO)

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Και αυτοί που συνεργάζονται μαζί τους, στο ξεπούλημα της Πατρίδος μας;........
 

Δημήτρης Νατσιός

Ο σερ Άλεξ και τα άδεια κανάτια

«Οι άνθρωποι καταντήσανε σαν άδεια κανάτια και προσπαθούνε να γεμίσουν τον εαυτό τους, ρίχνοντας μέσα ένα σωρό σκουπίδια, μπάλες, εκθέσεις με τερατουργήματα, ομιλίες και αερολογίες, καλλιστεία που μετριέται η εμορφιά με τη μεζούρα, καρνάβαλους ηλίθιους (σ.σ.: εδώ ανήκει και η «γιουροβιζιονική» σαχλαμάρα και σαπουνόφουσκα) συλλόγους λογής-λογής με γεύματα και με σοβαρές συζητήσεις για τον ίσκιο του γαϊδάρου... κι ένα σωρό άλλα τέτοια», μας έλεγε από την δεκαετία του ’50 ο Φώτης Κόντογλου στα «Μυστικά άνθη» του. Κι από όλα αυτά τα «γεμίσματα» του εαυτού και λοιπά πνευματικά παραισθησιογόνα, «εξέχουσα» θέση κατέχει το ποδόσφαιρο, ένα είδος θρησκείας. (Η μπάλα ονομάζεται και «στρογγυλή θεά». Πολλά συνθήματα φανατικών οπαδών είναι... θρησκευτικού χαρακτήρα. «Θρύλε, θεέ μου,...». Αυτές τις ημέρες εκστασιάζονται οι κολοκυθολογούντες αθλητικολόγοι με τον "σερ άλεξ", τον οποίο παρουσιάζουν περίπου ως ευεργέτη της ανθρωπότητας. Την ίδια προβολή απολαμβάνει και ο σερ Μπέκαμ, διάσημο τηλεοπτικό σούργελο).

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ…


Πρόκληση μεγάλη για πολλούς , αποτελεί το θέμα των Πανελλαδικών εξετάσεων πάνω στο μάθημα της Έκθεσης. Εμείς θα προσπαθήσουμε να συναισθανθούμε τους εξεταζόμενους μαθητές της ΒΑ Χαλκιδικής που δίνουν τη δική τους μάχη αυτές τις ημέρες. Τα παιδιά αυτά που σύρθηκαν στην ασφάλεια «για προσωπική τους υπόθεση», που φάγανε χημικά στην αυλή του σχολείου τους, που βρέθηκαν λιπόθυμα με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και κρίσεις πανικού να δέχονται πρώτες βοήθειες από καθηγητές και γονείς, που βαφτίστηκαν οι γονείς τους, οι παππούδες τους, οι φίλοι τους τρομοκράτες, σίγουρα άλλα θέλανε να γράψουν πάνω στο επίμαχο θέμα της έκθεσης. Θύματα ενός εκπαιδευτικού συστήματος «μέγγενη», που επιβραβεύει την υποκρισία, το ψέμα, την παπαγαλία και την υποταγή, εξαναγκάστηκαν όχι να εκφράσουν την προσωπική τους άποψη και εμπειρία, αλλά να γράψουν τα κλισέ που μάθανε στα φροντιστήρια και που οι εξεταστές τους θέλουνε να δουν γραμμένα.
Χρέος μας, λοιπόν, σ΄αυτά τα παιδιά του αγώνα και της διαμαρτυρίας, και μεγάλη πρόκληση για εμάς, να γράψουμε αυτό το άρθρο, με την ευχή ότι θα αναρτηθεί σε πολλές ιστοσελίδες σχολείων.
Το θέμα, λοιπόν, έχει ως εξής: Γράψτε ένα άρθρο για την επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου σας με θέμα: α) Την έλλειψη σεβασμού του ανθρώπου προς το φυσικό περιβάλλον και β) τρόπους για να αποκατασταθεί η σχέση τους με αυτό.

Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Μας βάζουν φερμουάρ στο στόμα!
«…..Εμάς τους Κληρικούς, μερικώς τουλάχιστον, μας καταργούν! Με το επιχείρημα του ρατσισμού μας απαγορεύουν  να διδάσκουμε πλέον τον ηθικό νόμο και μάλιστα μέσα στον ιερό Ναό!......»
ΓΥΨΟΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ 
ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
__________________________________ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
«Υπό το πρόσχημα του αντιρατσισμού, επιχειρείται μια επίθεση στην ελευθερία του λόγου...».Πάσχος  Μανδραβέλης

ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΡΑΓΙΑΔΕΣ!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΔΙΑΚΟΙ!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΠΑΠΑΔΕΣ!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Αδελφοί μου,

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Έλλειψη σεβασμού στη Δημοκρατία

Δημήτρης Μηλάκας

Μέχρι σήµερα γνωρίζαμε για «προληπτικούς» πολέμους, «προληπτικές» προσαγωγές κ.λπ. Τώρα μάθαμε και τις «προληπτικές» επιστρατεύσεις. Τα όπλα στα οποία προσφεύγει η εκάστοτε ηγεσία - εν προκειμένω η τρικομματική - μόλις αισθανθεί ότι απειλείται με οποι­ονδήποτε τρόπο η εξουσία της είναι, ως φαίνεται, ανε­ξάντλητα.
Αυτό που δεν είναι ανεξάντλητο, όμως, είναι το δημο­κρατικό κεφάλαιο της χώρας. Δυστυχώς, όσο επιτρέ­πουμε στους εαυτούς μας να υποκύπτουν στις σειρή­νες μιας προπαγανδιστικής εκστρατείας με μοναδικό στόχο την έξαρση του κοινωνικού αυτοματισμού, οδεύουμε μαθηματικά προς την, έστω άτυπη, κατάλυ­ση της Δημοκρατίας.

Φώτης Κόντογλου

Τὸ βαθὺ μυστήριο τῆς Ὀρθοδοξίας.
 Ἂς τὸ διαφυλάξουμε.
 Μεγάλο, πολὺ μεγάλο καὶ σπουδαῖο εἶναι ἕνα ζήτημα ποὺ δὲν τοῦ δώσανε σχεδὸν καθόλου προσοχὴ οἱ περισσότεροι Ἕλληνες. Κι αὐτὸ εἶναι τὸ ὅτι ἀπὸ καιρὸ ἀρχίσανε κάποιοι δικοί μας κληρικοὶ νὰ θέλουν καὶ νὰ ἐπιδιώκουν νὰ δέσουν στενὲς σχέσεις μὲ τοὺς παπικούς, ποὺ ἐπὶ τόσους αἰῶνες μᾶς ρημάξανε. Γιατί, στὰ ἀληθινά, δὲν ὑπάρχει πιὸ μεγάλος ἀντίμαχος τῆς φυλῆς μας, κι ἐπίμονος ἀντίμαχος, πού, σώνει καὶ καλά, θέλει νὰ σβήσει τὴν Ὀρθοδοξία. Οἱ δεσποτάδες ποὺ εἶπα πὼς τοὺς ἔπιασε, ἄξαφνα κι ἀναπάντεχα, ὁ ἔρωτας μὲ τοὺς Λατίνους, λένε πὼς τὸ κάνουνε ἀπὸ «ἀγάπη». Μὰ αὐτὸ εἶναι χονδροειδέστατη δικαιολογία καὶ καλὰ θὰ κάνουνε νὰ παρατήσουνε αὐτὰ τὰ ροσόλια τῆς «ἀγάπης», ποὺ τὴν κάνανε ρεζίλι.

Γέρων Φιλόθεος Ζερβάκος

Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
...Την Ορθοδοξίαν εστερέωσαν οι Άγιοι Απόστολοι και οι θεσπέσιοι πατέρες δια των Ζ' (7) Οικουμενικών Συνόδων, φωτισθέντες από το Άγιον Πνεύμα.
Ο παπισμός είναι πρόδρομος του Αντιχρίστου, διότι κυριευθείς ο πάπας υπό αλαζονείας και επάρσεως και θέλων να γίνη ανώτερος εξουσιαστής της Εκκλησίας και πολιτείας έσχισε την Εκκλησίαν του Χριστού...
Οι παπολάτραι υπέπεσαν εις πολλάς κακοδοξίας και αιρέσεις μεταστρέψαντες όλα τα μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας. αντί του βαπτίσματος μεταχειρίζονται το ράντισμα, αντί του μυστηρίου της μεταλήψεως μεταχειρίζονται εβραϊκά άζυμα. Ανέτρεψαν τας νηστείας, ούτε ευχέλαιον , ούτε αγιασμόν δύνανται να ποιήσουν, διότι είναι αφορισμένοι, δι' αυτό και ο αγιασμός των δεν διατηρείται...

Γέρων Φιλόθεος Ζερβάκος

 

Ορθοδοξία και Αίρεση
...Εγέρθητε Χρυσόστομοι, Γρηγόριοι, Γερμανοί, Ταράσιοι, Νικηφόροι, Φώτιοι και λοιποί, παλαιοί και νεώτεροι Άγιοι Πατριάρχαι Κων/πόλεως, οι θυσιασθέντες υπέρ των προβάτων υμών, να ίδητε ποίοι κατέχουν τον Θρόνον υμών! Υμείς μεν ως καλοί Ποιμένες εθύσατε τας ψυχάς υμών υπέρ των ιδίων προβάτων υμών, οι δε σημερινοί θύουσι τα πρόβατα υπέρ εαυτών και ανοίγουν τας θύρας και καλούν τους λύκους διά να εισέλθουν και κατασπαράξουν τα πρόβατα...
Πόθεν ο πατριάρχης εκπέπτωκεν εις τοιούτον όλισθον, ώστε εκουσίως ν αγωνίζεται να παραδώση το ποίμιόν του   εις τους λύκους να το κατασπαράξουν; Η αιτία είναι η υπερηφάνεια, η ρίζα και η αιτία όλων των αμαρτιών, όλων των κακών, όλων των αιρέσεων, των συμφορών και των θλίψεων, και περισσότερον από όλους τας συμφοράς και δυστυχίας η στέρησις της χάριτος του Θεού...

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Συμπροσευχή στο Μιλάνο (15/05/2013)


Η αναπληρώτρια

Λιλιάνα Δρίτσα ( Διήγημα)
Η κοπελλίτσα στεκόταν διστακτικά στον διάδρομο όταν βγήκε από το κυλικείο του σχολείου ο κυρ-Ανέστης κουβαλώντας μια κούτα με αναψυκτικά. Την πέρασε για μαθήτρια.
-Θέλεις κάτι;τη ρώτησε.
-Το...το γραφείο των καθηγητών,ψέλλισε εκείνη.Ξέρετε πού είναι;
-Καινούργια είσαι;επέμεινε στο λάθος του αυτός.Από ποιό σχολείο;
-Καθηγήτρια είμαι,απάντησε το κορίτσι.Αναπληρώτρια...
-Ααα,στον διάδρομο,δεξιά.
-Ευχαριστώ.

Η ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ... Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥΣ...

ΑΞΙΖΕΙ.. ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ
 
πηγή: YouTube

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Γέροντος Γαβριήλ

Αν δεν μετανοήσουν, ούτε η Κόλαση θα τους δεχθεί


Αν δεν μετανοήσουν, ούτε η Κόλαση θα τους δεχθεί*
του Γέροντος Γαβριήλ
Ο  Θεός είναι πολύ λυπημένος με τους Έλληνες, διότι Τον αρνηθήκαμε. Καταργήσαμε τον Νόμο Του και θεσπίσαμε δικούς μας νόμους.
Κάποτε ο Μέγας Αλέξανδρος σε μια μάχη έπιασε έναν στρατιώτη, που κρυβόταν. Τρέχει και του λέει:
- Πώς σε λένε;
- Αλέξανδρο με λένε.
Του λέει:
- Αλέξανδρο σε λένε; Ή θ’ αλλάξεις διαγωγή ή θ’ αλλάξεις όνομα! Με βλέπεις εμένα στις μάχες να κρύβομαι;
Κι η Ελληνική Βουλή ή πρέπει ν’ αλλάξει διαγωγή ή πρέπει ν’ αλλάξει όνομα. Μ’ αυτά που έκανε, δεν της αρμόζει να λέγεται Βουλή. Εκείνο το όνομα που της αρμόζει να λέγεται, είναι δεόντως και πρεπόντως άβουλη και ασύνετη και απερίσκεπτη.

Επιστολή Μητρ.Αμβροσίου προς τον Αρχ. Ιερώνυμον

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ!  

Μακαριώτατον 

Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος 
Κύριον κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ 
Πρόεδρον της Ιεράς Σύνοδου της Εκκλησίας της Ελλάδος 
Ιω. Γενναδίου, 14 
115 21 ΑΘΗΝΑΣ
Μακαριώτατε άγιε Πρόεδρε, 
Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί,
Ως είναι τοις πάσιν γνωστόν σήμερον τα πάντα ανατρέπονται εις την σύγχρονον Ελλάδα! Το ερώτημα, το οποίον προβάλλει ενώπιόν μας είναι: Πότε επί τέλους η εκκλησιαστική Διοίκησις θα εγκαταλείψη την τακτικήν της «μυστικής Διπλωματίας;» Πότε θα εξέλθη με θάρρος, τόλμην και αποφασιστικότητα εις το πεδίον της μάχης; Πότε θα μας συγκαλέση να δώσωμεν την μάχην υπέρ της πίστεως, ώστε -και εάν ακόμη χάσωμεν την μάχην- να έχωμεν ήρεμον την συνείδησίν μας, ότι τουλάχιστον ηγωνίσθημεν;

Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε Γερμανούς εμπνευστές για την "Βοήθεια στα παιδιά της Ελλάδας''



1927152Φώτο: Χρήστος Μπόνης
Σε μια κίνηση αναγνώρισης προέβη σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σε ειδική τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, τίμησε τους εμπνευστές της κίνησης της Γερμανίας "Βοήθεια για τα παιδιά στην Ελλάδα".

Επίταξη "προσωπικών" υπηρεσιών

ΧΑΘΗΚΕ Η ΝΤΡΟΠΗ... ΧΑΘΗΚΕ Η ΛΕΒΕΝΤΙΑ... ΧΑΘΗΚΕ Η ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΑΠ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ... ΚΡΙΜΑ...

Τα φύλλα επίταξης των εκπαιδευτικών τυπώθηκαν και παραδόθηκαν σε χρόνο μηδέν.

Πρώτη φορά το κράτος λειτούργησε τόσο ταχύτατα και άψογα από τον καιρό που χρεοκόπησε.
Κι αυτό έγινε για την επίταξη των "προσωπικών υπηρεσιών" των καθηγητών και καθηγητριών της χώρας. "Προσωπικών" και όχι "επαγγελματικών" υπηρεσιών. ΝΤΡΟΠΗ.....

ΤΙ ΜΕΛΛΟΝ ΕΧΩ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ;

Η συγκλονιστική επιστολή ενός 16χρονου αριστούχου μαθητή που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στο Facebook, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Οπως τονίζει χαρακτηριστικά η αφορμή για να τη γράψει στάθηκε η απεργία των καθηγητών μέσα στην εξεταστική περίοδο, ενώ στρέφει τα βέλη του κατά των πολιτικών και των ΜΜΕ.
Αναλυτικά η επιστολή του:
 
«Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 10 Λύκειο Δραπετσώνας. Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς.
Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου μέσα στην εξεταστική περίοδο και τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων για το μέλλον μου, που «κινδυνεύει» απ' αυτήν.
Τι λέτε;;;;;

Ορθογραφία


"Ενα χαρτομάντηλο;"  μια φωνή έκοψε σε χίλια κομμάτια τις σκέψεις μου. Επιασα να τις μαζέψω. Δύσκολο.
Κοίταξα τριγύρω. Να βρω τον υπαίτιο. Να ζητήσω το λόγο.
Οι σκέψεις πέταξαν. Λέφτερες.
"Χαρτομάντηλο;" ακούστηκε ξανά η παιδική φωνή
Και νάτος που καθόνταν πάνω σε ένα κομμάτι χαρτόνι μπροστά μου.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Μην περιμένεις.. άλλο πια...

Αγαπητέ φίλε...
Δεν κατάλαβες κάτι πολύ σπουδαίο.... Όσο είσαι εδώ και διαβάζεις τις σοφίες... που σου πλασάρω.. κάποιοι άλλοι υφαίνουν με καταπληκτικό τρόπο την "Σκλαβιά μας"... Δεν ξέρω τί θα κάνεις... δεν ξέρω τί θα κάνω... δεν ξέρω τί θα κάνουμε... Μα σίγουρα τα λόγια δεν φτάνουν... για τη "Λευτεριά".. Δεν  πρόκειται να φέρουν την "Λευτεριά"....
Σήκω και αφουγκράσου... Δεν μπορεί.... κάπου δίπλα σου.. ή λίγο παραπέρα... και κάποια άλλη "Ελληνική Καρδιά... θα κτυπά στον ίδιο "παλμό" με τον παλμό της δικής σου "Ελληνικής Καρδιάς".. Και λίγο πιο πέρα κι' άλλη... κι' άλλη... Ελάτε να ενώσουμε τους παλμούς των "Καρδιών μας"... Ελάτε να γίνει σεισμός "Καρδιο-παλμικός"... Αν τους ... άλλους σεισμούς.. λένε ότι μπορούν πια και τους ελέγχουν... αυτός ο σεισμός έχει μόνο ένα Copyright . Αυτόν τον σεισμό.. τον προκαλούν μόνο ¨Καρδιές" που κτυπούν "Ελληνικά"...  Άς πιαστούμε χέρι - χέρι... σ' ένα τεράστιο.. χορευτικό κύκλο..  Ελάτε να τους πολιορκήσουμε... Ελάτε να τους κυκλώσουμε...

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Χαρά Νικοπούλου

Δεν παίρνω βραβείο από κάποιον που υπέγραψε την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας…

Κεραυνός εν αιθρία, το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου 2013, για τον βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, σε εκδήλωση του Δήμου Αμυνταίου όπου τιμήθηκαν, εκτός της Χαράς Νικοπούλου, οι Δασκάλες Καραλή Σβάρνα Αρσινόη, Σταγγόλη Ανδρονίκη και Αλεξανδρή Ρούλα, η Ένωση Επιστημόνων Γυναικών Αθηνών, οι μαθητές που πέτυχαν στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές καθώς και ο τ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ανακοινωθέν Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ

...προς Αρχιεπίσκοπο και Ιερά Σύνοδο περί Οικουμενισμού


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833 (19), Fax +30 210 4528332 e-mail: impireos@hotmail.com 
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 8ῃ  Μαΐου 2013 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 
Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ἀπέστειλε πρός τόν Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερώνυμο καί τά μέλη τῆς Σεπτῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τήν ἀκόλουθη ἐπιστολή.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Ἀριθμ. Πρωτ. 525                             
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 8ῃ Μαΐου 2013

Τῷ Μακαριωτάτῳ
Ἀρχιεπισκόπῳ Ἀθηνῶν
καί πάσης Ἑλλάδος
Κυρίῳ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΩι
Προέδρῳ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου καί
τοῖς Σεβασμιωτάτοις Μέλεσι τῆς Ἱερᾶς Συνόδου
τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
Εἰς τάς ἕδρας Αὐτῶν

ΜακαριώτατεἍγιε Πρόεδρε,  

Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Πατέρες,
                        Χριστός Ἀνέστη! Ἀληθῶς Άνέστη!
Ὅταν ἐμφανίζεται νέα αἵρεσις, πού δημιουργεῖ σύγχυσιν στά τῆς πίστεως, οἱ ποιμένες κάθε ἐποχῆς, ἐπιβεβαιοῦντες ὅσα κατά τήν χειροτονία τους ὑποσχέθηκαν, προβαίνουν στήν ἀντιμετώπισιν αὐτῆς τῆς αἱρέσεως, διά νά περιχαρακώσουν καί ὁριοθετήσουν τήν Ὀρθόδοξο πίστι, ὥστε νά διακρίνεται ἀπό τήν πλάνη τῶν αἱρετικῶν καί μέ τόν τρόπο αὐτό νά προφυλάξουν τούς πιστούς ἀπό τήν λύμη τῆς κακοδοξίας. Στίς ἡμέρες μας, Μακαριώτατε Ἅγιε Πρόεδρε καί Σεβασμιώτατοι ἅγιοι Ἀδελφοί, ἐμφανίσθηκε ὡς ἕνα ἀπό τά σημεῖα τῶν ἐσχάτων καιρῶν και ὡς «λύκος βαρύς μή φειδόμενος τοῦ ποιμνίου» [1]  ἡ παναίρεση τοῦ συγκρητιστικοῦ διαχριστιανικοῦ καί διαθρησκειακοῦ Οἰκουμενισμοῦ.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Οδός (επ)αναστάσεως...

Όποιο δάχτυλο κι αν σου κόψουν, θα φωνάξεις από τον πόνο
Όταν σου κομματιάζουν την πατρίδα, πως μπορείς να σωπαίνεις;

Αυτός ο λαός δεν θέλει άλλους περισπούδαστους σωτήρες ανεπάγελτους χαρτογιακάδες που ζούνε στον δικό τους κόσμο, για να ορίσουν το αύριο και την μοίρα της πατρίδας…
Αυτός ο λαός θέλει Κολοκοτρωναίους και Καραϊσκάκηδες να σταθούν όρθιοι ανάμεσα σε αυτόν και τα ανθρωπόμορφα κτήνη, να τον πάρουν από το χέρι και να τον τραβήξουν στον δρόμο της λευτεριάς…

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Μητροπολίτου Κονίτσης κ. Ανδρέου

Κι’ ἄς προσευχώμαστε γιὰ τοὺς ἑτεροδόξους χριστιανοὺς νὰ γιορτάσουν σύντομα τὸ ἀληθινὸ Πάσχα, τὸ πέρασμα δηλαδή, στὴν ἀλήθεια τῆς Ὀρθοδοξίας.

Αναστάσιμη Εγκύκλιος (2013)


ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ,  ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ  &  ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Ἀριθ.  Πρωτ. 23 
Νύκτα Ἀναστάσεως 2013
Ἐν τῷ Ἱερῷ Ἐπισκοπείῳ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  163η
ΘΕΜΑ:  Πάσχα Κυρίου, Πάσχα
Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί, ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ !
-Α-
Γιορτάζουμε γιὰ μιὰ ἀκόμη φορά, τὸ Πάσχα, τὴν μεγάλη γιορτὴ τῆς Ὀρθόδοξης χριστιανωσύνης. Γιορτάζουμε τὴν θριαμβευτικὴ νίκη τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ ἐνάντια στὸν Σατανᾶ καὶ σὲ ὅλες τὶς σκοτεινὲς δυνάμεις τοῦ θανάτου καὶ τοῦ ἅδη. «Πάσχα Κυρίου, Πάσχα», ψάλλει χαρούμενα, σὲ ὅλους τοὺς τόνους, ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία. Πάσχα σημαίνει πέρασμα. Καὶ γιὰ μὲν τοὺς Ἰσραηλῖτες τῆς ἀρχαίας ἐποχῆς εἶχε τὴν ἔννοια τῆς ἀπαλλαγῆς ἀπὸ τὴν δουλεία τοῦ Φαραὼ καὶ τῶν Αἰγυπτίων, ποὺ εἶχε διαρκέσει τετρακόσια (400) ὁλόκληρα χρόνια · γιὰ μᾶς, ὅμως, τοὺς χριστιανούς, εἶναι ἡ σωτηρία ἀπὸ τὰ δεσμὰ τῆς ἁμαρτίας, τὰ ὁποῖα μὲ τόση τέχνη εἶχε χαλκεύσει ὁ πονηρὸς στὸν Κῆπο τῆς Ἐδέμ, παρασύροντας στὴν ἀποστασία καὶ στὸ κακὸ ὁλόκληρη τὴν ἀνθρωπότητα.

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

  τοῦ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΛΑΓΚΑΔΑ, ΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΝΤΙΝΗΣ κ.κ. ΙΩΑΝΝΟΥ

Ἐπί τῇ Ἀναστάσει τοῦ Κυρίου καί Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ
πρός τό Χριστεπώνυμον πλήρωμα
τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Λαγκαδᾶ, Λητῆς καί Ρεντίνης


«Τί ζητεῖτε τὸν Ζῶντα μετὰ τῶν νεκρῶν;
Οὐκ ἔστιν ὧδε, ἀλλ᾿ ἠγέρθη. Ἴδε ὁ τόπος ὅπου ἔθηκαν Αὐτόν»

Τέκνα ἡμῶν ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,

     Τό μήνυμα τοῦ Ἀγγέλου μπροστά στό κενόν μνημεῖον εἶναι ἡ μεγάλη άλήθεια, πού πηγάζει μέσα ἀπό τό φῶς τῆς σημερινῆς πανευφροσύνου ἑορτῆς. Ἑορτή Ἑορτῶν καί Πανήγυρις Πανηγύρεων εἶναι ἡ σημερινή ἡμέρα. Ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός μετά τόν φρικτόν Γολγοθᾶν, μετά τόν Σταυρόν, μετά τήν Ταφήν ἐξέρχεται ἀπό τοῦ Τάφου θριαμβευτής καί κυρίαρχος χαρίζοντας σ’ αὐτούς πού εὑρίσκονται στά μνήματα ἀλλά καί εἰς ὁλόκληρον τό ἀνθρώπινον γένος, ἐλπίδα ζωῆς αἰωνίου.

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

 
 
ΨΑΛΜΟΣ: 67

Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν.
Ως εκλείπει καπνός, εκλειπέτωσαν· ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός, ούτως απολούνται οι αμαρτωλοί από προσώπου του Θεού.
Και οι δίκαιοι ευφρανθήτωσαν· αγαλλιάσθωσαν ενώπιον του Θεού, τερφθήτωσαν εν ευφροσύνη.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Προσκυνούμεν σου τα Πάθη



«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.
 Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται, ο των αγγέλων βασιλεύς.
 Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται, ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις.
Ράπισμα κατεδέξατο, ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ.