μήνυμα

μήνυμα

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ...

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Με τον στραβό αν κοιμηθείς αλλήθωρος θα σηκωθείς. Και επειδή κάποιοι ίσως πουν: "..μα και ο Κύριος έκανε διάλογο" η απάντηση είναι: Ναι έκανε, αλλά ως αυθεντία.... Όχι ως υποδεέστερος ..  Για τον λόγο αυτό... τώρα τέρμα στους διαλόγους.
π. Φώτιος Βεζύνιας.
Αποτέλεσμα εικόνας για cardinal kurt koch


Αυτά που θέλουν, αυτά που έχουν συμφωνήσει και αυτά που φοβούνται οι Παπικοί, όσο ακόμα υπάρχουν και αντιδρούν Ορθόδοξοι πιστοί.

Εισαγωγικά σχόλια και μετάφραση από τον Αδαμάντιο Τσακίρογλου

Στην παρακάτω συνέντευξη (ακολουθούν αποσπάσματα σε μετάφραση) που έδωσε ο καρδινάλιος Κουρτ Κοχ (υπεύθυνος της παπικής έδρας για τον διάλογο με τους Ορθοδόξους), στις 26.10.16, στην γερμανική εφημερίδα “Tagespost“ αποκαλύπτεται, τι επιθυμούν οι παπικοί μέσω του “οικουμενικού“ διαλόγου, πόσο προσκολλημένοι είναι στις αιρετικές κακοδοξίες τους, ποιός είναι ο υπόγειος ρόλος των οικουμενιστών “Ορθοδόξων“ και προπάντων πόσο τους ενοχλεί (Καρδινάλιους και δημοσιογράφους) το γεγονός, ότι υπάρχουν ακόμα Ορθόδοξοι, που αντιδρούν και χαλούν τα σχέδια τους. Αποκαλύπτονται άμεσα και έμμεσα τα σχέδια των Οικουμενιστών και αναδεικνύεται η σπουδαιότητα των αγωνιστών ομολογητών Χριστιανών. Ο κάθε πιστός Χριστιανός καλείται να βγάλει από την συνέντευξη τα συμπεράσματά του και να αποφασίσει, ποιόν δρόμο, θέλει να ακολουθήσει. Των Πατέρων ή των Μεταπατέρων; Ο καρδινάλιος είναι ξεκάθαρος, τα σχόλια περιττεύουν.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ

ΣΧΟΛΙΟ: ...εκτός των άλλων... ακούστε και δώστε προσοχή στο 5.30 - 6.00. λεπτό. Με πολλή αγάπη. Υπάρχει για όλους καιρός μετανοίας. Καιρός να αλλάξουν το "σλόγκαν"..
"ίνα ώσιν έν".
Με  πολλή αγάπη
π. Φώτιος Βεζύνιας.


Άγιος Γρηγόριος Παλαμᾶς :Ἡ σιγή, σέ θέματα πίστεως εἶναι τρίτο εἶδος ἀθεΐας..''

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοσ γρηγοριοσ παλαμασ
 
 
Τά τρία εἴδη τῆς ἀθεΐας κατά τόν ἅγιο Γρηγόριο τόν Παλαμᾶ
 
Τριῶν ὄντων τῶν τῆς ἀθεΐας ὡς εἰπεῖν γενῶν….
Ἕν μέν δή γένος ἀθεΐας ἐστίν ἡ πολυειδής πλάνη τῶν ἑλληνιζόντων….

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ.

 

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Γράφει ο Δημήτριος Β. Εμμανουήλ, Εκπαιδευτικός, Ιεροψάλτης
«ΙΝΑ ΠΑΝΤΕΣ ΕΝ ΩΣΙΝ»!
[Απαντήσεις σε απορίες από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτη]
ΟΙ ‘’ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ’’ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΡΑΒΑ! Και <<φαίνεται πολύ καθαρά το μεγάλο μπέρδεμα που έχουν μέσα τους αυτοί οι άνθρωποι!>>
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Στην Αγία Γραφή ο Κύριος λέγει: «ίνα πάντες εν ώσιν», και οι κοσμοεραστές του Οικουμενισμού κατάλαβαν ότι ήρθε ο καιρός «ίνα πάντες ενώσιν»!!!

Τη αυτή ημέρα μνήμην επιτελούμεν των Αγίων Πατέρων των εν Κολυμπαρίω και εν έτει ,βιστ΄(2016) συνελθόντων κατά … ;;;


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ
Τη αυτή ημέρα μνήμην επιτελούμεν των Αγίων Πατέρων των εν Κολυμπαρίω και εν έτει ,βιστ΄(2016) συνελθόντων κατά … ;;;
Σάββας  Ηλιάδης, δάσκαλος
Το δοξαστικό του εσπερινού της Πεντηκοστής αναγγέλλει: «Γλῶσσαι ποτὲ συνεχύθησαν, διὰ τὴν τόλμαν τῆς πυργοποιΐας, γλῶσσαι δὲ νῦν ἐσοφίσθησαν, διὰ τὴν δόξαν τῆς θεογνωσίας. Ἐκεῖ κατεδίκασε Θεὸς τοὺς ἀσεβεῖς τῷ πταίσματι, ἐνταῦθα ἐφώτισε Χριστὸς τοὺς ἁλιεῖς τῷ Πνεύματι. Τότε κατειργάσθη ἡ ἀφωνία, πρὸς τιμωρίαν, ἄρτι καινουργεῖται ἡ συμφωνία, πρὸς σωτηρίαν τῶν ψυχῶν ἡμῶν».

Περί Κολυμβαρίου το ανάγνωσμα.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ
Περί Κολυμβαρίου το ανάγνωσμα.
Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
Στις 17 Οκτωβρίου άρχισαν οι ομιλίες της Πανελληνίου Ὀρθοδόξου Ενώσεως (Π.Ο.Ε.) στην αίθουσας αυτής, στην οδό Κάνιγγος 10, με ομιλητή τον Αρχιμ. π. Σαράντη Σαράντο. Ο γράφων παρακολούθησε την εξαιρετική ομιλία του πανοσιολογιώτατου πατρός Σαράντη και επιθυμεί να μοιραστεί με σας τις εντυπώσεις και τις σκέψεις του.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Δημήτρης Νατσιός,Η συμβολή της Ελλάδας στη νίκη


Αποτέλεσμα εικόνας για 28 οκτωβρίου 1940
Η συμβολή της Ελλάδας στη νίκη
"Ομπρός κ' η Ελλάδα σκώθηκε
Και διασκορπάει τα σκότη!
Ανάστα η Ανθρωπότη,
Κι ακλούθα την...Ομπρός!".
 Άγγελος Σικελιανός
 «Κατακλίθημεν άνθρωποι και ανηγέρθημεν έθνος», γράφει ο Άγγελος Βλάχος την μεγάλη εκείνη μέρα που άρχιζε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος.
Πράγματι, η προ του πολέμου κατάσταση στην Ελλάδα, δεν ήταν και η ιδανικότερη. Ο Μεταξάς, ικανότατος στρατιωτικός προετοίμαζε την πατρίδα για παν ενδεχόμενο, όμως η αστάθεια και ο διχασμός και του τότε πολιτικού και παραπολιτικού κόσμου, δεν εξασφάλιζε την σύμπνοια και την ενότητα, που απαιτεί ένας εθνικός αγώνας.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Σάββας Ηλιάδης, Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία, η Μητέρα της Αγιότητος


Αποτέλεσμα εικόνας για www.cuvantul-ortodox
Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία, η Μητέρα της Αγιότητος
     Διαβάζοντας το προοίμιο του Αγίου Νικοδήμου στο βιβλίο «Συναξαριστής Νεομαρτύρων», εντυπωσιάζει η διαχρονικότητα και το επίκαιρο των λόγων του αγίου.
     Αναφερόμενος στους Νεομάρτυρες και θέτοντας το ερώτημα: γιατί ο Θεός ευδόκησε να γίνονται μάρτυρες σ` εκείνους τους χαλεπούς καιρούς της Τουρκοκρατίας, όπου εβασίλευε η έλλειψη του φόβου του Θεού και της αρετής, η ολιγοπιστία, η ιδιοτέλεια και γενικά η αύξηση της ανομίας, διακρίνει πέντε λόγους:

Το ιστορικό τηλεγράφημα του μακαριστού Ελευθερουπόλεως Αμβροσίου με το οποίο αναγγέλει στην τότε Ιερά Σύνοδο τη διακοπή μνημοσύνου του τότε Πατριάρχη Αθηναγόρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελευθερουπόλεως Αμβροσίου


 
 
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ
"Μετά πικρίας ανέγνωμεν βλασφήμους δηλώσεις Οικουμενικού Πατριάρχου Αθηναγόρα καταχωρησθείσας εις απογευματινήν εφημερίδα Αθηνών δι ών εδονήθησαν θεμέλια Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως. Η κατά της Ορθοδοξίας επίθεσις και δη ακριβώς μίαν εβδομάδα προ της πρώτης Κυριακής νηστειών, καθ ήν τα πλήθη των Ορθοδόξων εορτάζουν τον θρίαμβον της Οροδοξίας κατά πασών των αιρέσεων, υπήρξε καθ όλας τας ενδείξεις προμελετημένη και επίβουλος.
Το Φανάριον, όπερ μέχρι και της προχθές απετέλει ένδοξον έπαλξιν των υπέρ της Ορθοδοξίας ατρύτων αγώνων, οι ηγέται του οποίου σθεναρώς ηγωνίσθησαν και εθυσιάσθησαν υπέρ της πανσέπτου Ορθοδοξίας, σήμερον με επικεφαλής τον Οικουμενικόν Πατριάρχην και τινας ευαρίθμους ομόφρονας αυτώ κληρικούς, εξεστράτευσε διά να την πλήξη θανασίμως.

Διατύπωση και περιεχόμενο

Αποτέλεσμα εικόνας για Θεωρία και πράξη
Γράφει ο
Ἀδαμάντιος Τσακίρογλου
Ὅλοι μας ἀγαποῦμε τὴν διατύπωση ἀλλὰ μισοῦμε τὸ περιεχόμενο. Ὅλοι μας ζητοῦμε καὶ ἐκτιμοῦμε τὰ ὄμορφα λόγια, ἀλλὰ δὲν θέλουμε νὰ μποῦμε στὴν διαδικασία νὰ ἐμβαθύνουμε πραγματικὰ τὸ νόημα τους καὶ ξεχνοῦμε, ὅτι ἀπαιτεῖται ἀπὸ ἐμᾶς νὰ κατανοήσουμε καὶ νὰ κάνουμε πράξη αὐτό, τὸ ὁποῖο περιέχουν.

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ Ο ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ‘’ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ’’

 
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ «ΣΥΝΟΔΟΥ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!
Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.
 
«Εσύ πιστεύεις ότι ένας είναι ο Θεός. καλά κάνεις. Και τα δαιμόνια πιστεύουν και φρίττουν» (Λόγια του αγίου αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου)
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
 Έχοντας κατά νου ότι «Η αλήθεια δεν είναι ύβρις» (π. Αυγουστίνος Καντιώτης), και ακόμη ότι όταν οι Πατέρες μιλούν για την πτώση του Αδάμ δεν εξετάζουν τον Αδάμ ως άνθρωπο, αλλά ως ένα «Αρρωστημένο-διεστραμμένο νου» (Ι. Ρωμανίδης), συνεχίζουμε και ευχόμαστε τα παραπάνω λόγια του αποστόλου μας, να μας βοηθήσουν  να σχηματίσουμε μια πρώτη ζωηρή εικόνα για ό,τι συνέβη τον Ιούνιο του 2016 στην Κρήτη.

Ό,τι ράβουμε στο σχολείο, ξηλώνεται πολλές φορές στο σπίτι .


σχόλιο Γ.Θ : Διαβάστε το όπως και δήποτε... και στείλτε το στους αμετανόητους κομματανθρώπους....

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς


 Έχουν περάσει αρκετά χρόνια, θυμάμαι όμως κάτι που μου συνέβη μες στην τάξη. Ήταν η εποχή που κυβερνούσε τούτον τον ταλαίπωρο τόπο ο «αρχιερέας της διαπλοκής» και τα σπιθαμιαία τσιράκια του. Είχαν αποθρασυνθεί τα κομματικά «στελέχια», διόριζαν, έκλεβαν, εκβίαζαν, διέλυαν την πατρίδα, γιατί νόμιζαν ότι θα κυβερνούν και θα βυσσοδομούν δία βίου. Κατά τις θλιβερές νεοδημοκρατικές παρενθέσεις, ανενόχλητοι και το ίδιο ισχυροί και αναιδείς, απολάμβαναν την σοδειά των χρόνων εξουσίας και ακόνιζαν τα νύχια τους για την επικείμενη… επανάταξη.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Καλαβρύτων: ''Ο Βαρθολομαίος άνοιξε διάπλατα την πόρτα στον Οικουμενισμό''

   
kalabriton-oikoumenikos
Του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου


1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ:
Κατά το τελευταίο αυτό χρονικό διάστημα εγράφησαν πολλά και ελέχθησαν πολύ περισσότερα για την πολυ-διαφημισμένη εκείνη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, η οποία συνήλθε στο Κολυμπάρι της Κρήτης τον παρελθόντα Ιούνιο.
Δηλαδή για τη δήθεν Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, την οποίαν ο Παναγιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος επεχείρησε να εντάξει στη σειρά των Μεγάλων και Αληθινών Οικουμενικών Συνόδων της Ορθοδοξίας, ώστε το όνομά Του να καταγραφή στις δέλτους της ιστορίας μεταξύ των Μεγάλων Πατριαρχών!
Ανθρώπινος ο πόθος και λογικό το αίτημα! Δυστυχώς όμως ο Πατριάρχης μας με πολλά μεν μέχρι σήμερα λάθη, αλλά με κορυφαίο γεγονός τη Σύνοδο της Κρήτης, κατόρθωσε το αντίθετο!
Το όνομά του πλέον έχει καταγραφή μεταξύ εκείνων, οι οποίοι -εν γνώσει των ή και εν αγνοία των- εζημίωσαν την Αγίαν Ορθοδοξίαν μας και την εταπείνωσαν, άνοιξαν διάπλατα την πόρτα στον Οικουμενισμό, προέβησαν σε πράξεις μειοδοσίας εις βάρος της Ορθοδόξου ημών Πίστεως και Παραδόσεως.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τί ἐστί ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για οικουμενισμος
 
ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ Του Φώτη Μιχαήλ. Ιατρού.

Μία θρησκεία μόνο εἶναι, ἡ Ὀρθόδοξος χριστιανική Θρησκεία. Καὶ τό πνεῦμα αὐτό τὸ ὀρθόδοξον εἶναι τὸ ἀληθές.Τὰ ἄλλα πνεύματα εἶναι πνεύματα πλάνης καὶ οἱ διδασκαλίες τους εἶναι μπερδεμένες.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Μας εξαπάτησαν!

ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ! ΗΛΘΕΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ!
Η ΑΝΤΙΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ
ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ;
______Από την τελευταία Σύναξη της Ιεραρχίας στις αρχές του Οκτωβρίου όλοι εφύγαμε με την ελπίδα, ότι θα ετακτοποιείτο το καυτό θέμα των θεμελιωδών αλλαγών στο μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία, τις οποίες επιχειρεί ο ανεκδιήγητος Υπουργός της Παιδείας κ. Νικ. Φίλης! Με την πιό καλή διάθεση αποδεχθήκαμε τις διαβεβαιώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, ότι μετά την συνάντησή Του μέ τον Πρωθυπουργόν κ. Τσίπραν «οι παρεξηγήσεις ήρθησαν!». 
______Δυστυχώς όμως από την επομένη κι' όλας ημέρα

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Εσύ, παππού, πολέμησες στον Μακεδονικό Αγώνα;


 

 
Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός

- Αυτήν την Κυριακή, καλό μου εγγονάκι, τιμούμε την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα. Στις εκκλησιές μας θα γίνουν μνημόσυνα για τους Μακεδονομάχους και θα ψαλούν δοξολογίες. Τα σπίτια και τα δημόσια κτίρια θα σημαιοστολιστούν. Οι δάσκαλοι, στα σχολεία, θα μιλήσουν στα παιδιά για τις θυσίες και τα μαρτύρια των αγωνιστών και οι προτομές των μακεδονομάχων θα στολιστούν με δάφνινα στεφάνια.
- Και γιατί όλα αυτά, παππού; Τόσο σημαντική είναι αυτή η επέτειος;

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος, Το εκκλησιολογικό και κανονικό ολίσθημα της Συνόδου του Κολυμπαρίου


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ
TO EKΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ
ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ
Ἀρχιμ. Κυρίλλου Κωστοπούλου, Ἱεροκήρυκος Ἱ. Μ. Πατρῶν Δρος Θεολογίας
Μετὰ τὴν ἀνακοίνωση τῶν ἀποφάσεων τῆς συγκληθείσης συνόδου τὸν Ἰούνιο τοῦ 2016 στὸ Κολυμπάρι τῆς Κρήτης θὰ ἤθελα νὰ τοποθετηθῶ ὡς Κανονολόγος στὰ τῆς παραγράφου (ποὺ εἶναι καὶ ἡ σημαντικώτερη), τῆς ἀναφερομένης στὶς σχέσεις τῆς ΜΙΑΣ, Ἁγίας, Καθολικῆς καὶ Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας μὲ τὶς ὑπόλοιπες αἱρετικὲς ὁμάδες, τὶς αὐτοαποκαλούμενες «ἐκκλησίες».

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΙΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για οικουμενιστικα
του Θεολόγου Ιωάννου Πελίτη
Ὅσον κι᾿ ἄν τὸ ἀπευχόμασταν, καίρια πάλι ἐκ τῶν πραγμάτων τὰ ἐρωτήματα γιὰ κάποιους ἐκπροσώπους μας εἰς τὴν σύνοδο τῆς Κρήτης: Πόση πεποίθησις ἔχουν ὅτι ἡ Ὀρθοδοξία εἶναι ἡ μοναδικὴ δυνατότης διαπιστώσιμης ἀνάδειξης  τοῦ ἀνθρώπου σὲ μέτοχο ἀκτίστων ἐνεργειῶν; 
Πόσο εἶναι βέβαιοι ὅτι ἡ αἵρεση, ἡ ἀλλοίωση τῆς ἀποκάλυψης, ἀντικαθιστῶντας τὸν ἀληθινὸ μὲ ψεύτικο Θεό, κόβει τὸν ἄνθρωπο ἀπὸ τὴν ῥίζα τῆς αἰώνιας ζωῆς, ἀφοῦ ὁ ψευτόθεος ἀδυνατεῖ νὰ δώσει ἀκόμη καὶ φθαρτὴ ζωή στὸν ἑαυτό του; 

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Σάββας Ηλιάδης, Αναβολή συζήτησης: Έξυπνο «κόλπο» αλλ` ουκ εκ του αγαθού.


Αναβολή συζήτησης: Έξυπνο «κόλπο» αλλ` ουκ εκ του αγαθού.
     Μετά από όσα διαδραματίστηκαν στην Κρήτη, και συγκεκριμένα με την ανυπακοή της αντιπροσωπείας της Ελλαδικής Εκκλησίας, στην εντολή που πήρε από την Ιεραρχία και την αλλοίωσή της, ήρθε στη συνέχεια η δεύτερη ανυπακοή, με μια πολύ ύποπτη κίνηση, με ένα περίπαιγμα, θα λέγαμε. Η μετάθεση – ουσιαστικά η αποφυγή- της συζήτησης του θέματος στην πρόσφατη σύνοδο της Ιεραρχίας. Αποφυγή ήταν και μάλιστα προγραμματισμένη και σκόπιμη μετάθεση. Τουτέστιν απόρριψη (απόρριμμα= σκουπίδι, πλεονάζον, άχρηστο). Θα γίνει τέλος Νοεμβρίου, λέει, «όταν το Πάσχα θα πέσει Δευτέρα», όπως έλεγε παλιά και ένας γέρος στο χωριό μου.

Ἀποτελεῖ ἡ σιωπὴ καὶ ἡ ἀπραξία τῶν ποιμένων πνευματικὸ ἔγκλημα καὶ γι’αὐτὸ αἰτία διακοπῆς ἐκκλησιαστικῆς κοινωνίας;

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ
Γράφει ο κ. Ἀδαμάντιος Τσακίρογλου.
Παράδειγμα πρῶτο (βλέπε καὶ ποινικὸ κώδικα, 232, παρ. 2): Παρασιώπηση ἐγκλήματος χαρακτηρίζεται ἡ παράλειψη ἔγκαιρης ἀναγγελίας στὴν ἁρμόδια Ἀρχή (ἢ πλησιέστερη Ἀρχή) σχεδιαζομένου ἢ πραγματοποιουμένου κακουργήματος. Στὴ νομικὴ ἐπιστήμη θεωρεῖται ὡς ἰδιώνυμο πλημμέλημα γνήσιας παράλειψης ποὺ τιμωρεῖται μὲ φυλάκιση μέχρι τριῶν ἐτῶν. Ἡ δὲ παρασιώπηση θεωρεῖται ἔγκλημα κατὰ τῆς ἀπονομῆς τῆς δικαιοσύνης.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Στο ναδίρ... όχι για πρώτη φορά

Αποτέλεσμα εικόνας για διαπλοκη
..."Οι ελληνικές πόλεις νοσούν... Οι πολιτευόμενοι και διαχειριστές των κοινών δωροδοκούνται και εξαγοράζονται. Κι όσο για τη μεγάλη Μάζα των πολιτών, είτε δεν αντιλαμβάνονται τα όσα διαπράττουν οι κυβερνώντες, είτε τα αντιλαμβάνονται αλλά δεν αντιδρούν, βυθισμένοι όπως είναι στη ραστώνη και την άνεση της καθημερινότητας...

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων για τα Θρησκευτικά και για τη Σύνοδο της Κρήτης


mitropolitis_kythiron_serafeim_


Ἐν Κυθήροις τῇ 24ῃ Σεπτεμβρίου 2016 
ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ
Ἀριθ. Πρωτ.: 469
Πρός Τήν Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἱεραρχίας
τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος 
Ἰωάννου Γενναδίου 14
115 21 Ἀθήνας
Μακαριώτατε ἅγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι ἅγιοι Συνοδικοί Πατέρες,
Ταπεινῶς εὔχομαι ὅπως ἡ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ἡ Προστάτις, Ἔφορος καί Πολιοῦχος τῶν Κυθήρων πρεσβεύῃ ἀκαταπαύστως ὑπέρ εἰρηνεύσεως καί καταστάσεως τῆς Ἁγιωτάτης ἡμῶν Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, σκέπῃ δέ, περιφρουρῇ καί διασώζῃ, ταῖς ἀκοιμήτοις Αὐτῆς ἱκεσίαις, τήν Ὑμετέραν λογικήν Ποίμνην καί τόν σύμπαντα κόσμον εἰς δόξαν Θεοῦ καί σωτηρίαν ψυχῶν, «ὑπέρ ὧν Χριστός ἀπέθανε»[1].

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Λυκούργος Νάνης, Περί της διακοπής του μνημοσύνου των αιρετιζόντων επισκόπων


ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ
Η διακοπή του μνημοσύνου των διακηρυσσόντων, γυμνή τη κεφαλή, αιρετικές διδαχές επισκόπων εδράζεται στους Θείους και Ιερούς κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας καθώς και στην εκκλησιαστική Ιστορία και τη μακραίωνα εκκλησιαστική παράδοση και πράξη ως τυγχάνει παγκοίνως γνωστό. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, έχει αποδεχθεί και η Ιερά Κοινότης του παλλαδίου της Ορθοδοξίας Αγίου Όρους αποφηναμένης σχετικώς ότι " “Επαφίεται εις την συνείδησιν εκάστης Μονής, η διαμνημόνευσις του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχου”. (ΝΒʹ Συνεδρία εκτάκτου Διπλής Ιεράς Συνάξεως, 13 Νοεμβρίου 1971).

Ανοικτή επιστολή – ομολογία για τη «Σύνοδο» της Κρήτης από τη «Σύναξη Ὀρθοδόξων Κληρικῶν καὶ Μοναχῶν»


ΣΥΝΑΞΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ
e-mail: synaxisorthkm@gmail.com
(῾Υπογράφεται καὶ ἀπὸ ὅσους συμφωνοῦν)
Πρὸς
       1. Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος,
            κ. Ἱερώνυμον
       2. Σεβασμιωτάτους ἀρχιερεῖς, μέλη τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἱεραρχίας.
Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι,
ἀπὸ πολλῶν ἤδη δεκαετιῶν προετοιμαζόμενη «Ἁγία καὶ Μεγάλη Σύνοδος» τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας συνῆλθε καὶ ἐπεράτωσε τὶς ἐργασίες της στὸ Κολυμπάρι τῆς Κρήτης ἀπὸ 19-26 Ἰουνίου τοῦ τρέχοντος ἔτους.

Μολονότι βασικὴ ἐπιδίωξη τῆς «Συνόδου», κατὰ τοὺς ὀργανωτές της, ἦταν ἐνίσχυση καὶ φανέρωση τῆς ἑνότητος τῶν Ὀρθοδόξων, δυστυχῶς κατορθώθηκε τὸ ἐντελῶς ἀντίθετο, διαίρεση καὶ διάσπαση, καὶ σὲ ἐπίπεδο ἡγεσίας καὶ στὸ χῶρο τοῦ πληρώματος τῶν πιστῶν.

Ο ΣΟΡΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για Τζορτζ Σόρος
 
Ο Τζωρτζ Σόρος είναι πρόσωπο αρκούντως γνωστό ως όνομα και μόνο. Συζητείται κατά καιρούς, πλην όμως ελάχιστα γνωρίζουμε για το ποιόν και τις ενέργειές του. Γκιόργκυ Σβάρτς είναι το πραγματικό του όνομα. Ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια γράφει γι’ αυτόν: Είναι Ουγγρο-αμερικανός κερδοσκόπος, επενδυτής, επιχειρηματίας, ευεργέτης, και πολιτικός ακτιβιστής. Κέρδισε φήμη ως ο «άνθρωπος που κατέστρεψε την Τράπεζα της Αγγλίας», αφού κατάφερε να αποκομίσει κέρδος 1 δισ. δολαρίων κατά την κρίση του νομίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου το 1992. Είναι ο πρόεδρος του Soros Fund Management και του Ινστιτούτου Ανοιχτής Κοινωνίας. Ο πρώην διοικητής του Ομοσπονδιακού Συστήματος Αποθεμάτων της Αμερικής Πωλ Βόλκερ, στον πρόλογο του βιβλίου του Τζωρτζ Σόρος «Η Αλχημεία της Χρηματοοικονομικής» έγραψε: 

Ο Πάπας πήγε «για μαλλί» στη Γεωργία, αλλά απ΄ότι φαίνεται έφυγε … «κουρεμένος». (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 10η Οκτωβρίου 2016.
 
    Με μεγάλη ανακούφιση και ικανοποίησηπληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι το νέο ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου,αυτή τη φορά σε μια παραδοσιακά Ορθόδοξη χώρα, την Γεωργία, που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την Διαθρησκειακή Συνάντηση της Ασίζης,(30.9-2.10.16), ευτυχώς δεν είχε τα αναμενόμενα για τους παπικούς αποτελέσματα. 

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ἡ εὐθύνη τῶν Ἡγουµένων

Αποτέλεσμα εικόνας για επι βεκκου μαρτυρησαντεσ
 
Ἡ εὐθύνη τῶν Ἡγουµένων
Ανοιχτή επιστολή
Προς τους αγιώτατους Ηγουμένους και τους τιμιότατους και λίαν αγαπητούς Πατέρες και αδελφούς Αγιορείτες μοναχούς.
Αγιώτατοι Ηγούμενοι· τιμιότατοι πατέρες και αδελφοί Αγιορείτες, ευλογείτε! Σας ευχαριστούμε, άγιοι Πατέρες, για τις προσευχές σας, σας ευχαριστούμε για τα δάκρυά σας, τον πόνο σας και την άφταστη αγάπη σας, σας ευχαριστούμε που υπάρχετε, ώστε να έχει ο Κύριος και Θεός μας αιτία να διατηρεί τον μάταιο τούτο κόσμο, έτσι ώστε να έχουμε και εμείς, οι ανάξιοι, ελπίδα σωτηρίας.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

«Δούρειος ἵππος» γιά τήν Ἱεραρχία καί τό λαό ἡ κόντρα γιά τά θρησκευτικά!

Ποιοί εὐνοοῦνται ἀπό τήν ὄψιμη ἀντιπαράθεση Ἀρχιεπισκόπου καί κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΟ: Είχα την ελπίδα ότι δεν θα έβγαινε αληθινός ο "ΣΤΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ". Δυστυχώς βγήκε.
Ας προσπαθήσει να με πείσει κάποιος ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα...
π. Φώτιος Βεζύνιας.
Αποτέλεσμα εικόνας για συγκρουση κυβερνησησ ιεραρχιασ

Εὔχομαι καί προσεύχομαι ὅλη αὐτή ἡ διαμάχη πού ξαφνικά ξέσπασε μετά τῆς διοίκησης τῆς Ἐκκλησίας καί τῆς ἄθεης κυβέρνησης Τσίπρα νά μήν εἶναι ἁπλῶς ἕνα ἀκόμη ἐπικοινωνιακό παιχνίδι ἀποπροσανατολισμοῦ τοῦ πιστοῦ λαοῦ, πού σχεδιάστηκε καί συμφωνήθηκε στά βρώμικα καί ἐλεεινά παρασκήνια τῆς πολιτικῆς! Ἡ κόντρα γιά τό μάθημα τῶν θρησκευτικῶν μεταξύ τοῦ μέχρι πρότινος ἀπέχοντος ἀπό τά δρώμενα στήν ἐκπαίδευση Προκαθημένου τῆς Ἐκκλησίας μας θέλω νά πιστεύω πώς ἐκπορεύθηκε ἀπό τή γνωστή ρήση «ὡς ἐδῶ καί μή παρέκει» καί νά ἀποτελεῖ τή σταγόνα πού ξεχείλισε στό ποτήρι τῆς σιωπῆς του... Γιατί τά ἐγκλήματα στήν ἐκπαίδευση τῶν παιδιῶν μας δέν ἔχουν ἀφετηρία τόν ἄθεο Τσίπρα καί τόν εὔσωμο ἡμιμαθῆ ὑπουργό Παιδείας Ν. Φίλη. Ξεκινοῦν πολλές δεκαετίες πρίν καί δέν ἀφοροῦν μόνο τόν ὁμολογιακό χαρακτήρα, ὅπως λέγεται τοῦ μαθήματος τῶν θρησκευτικῶν ἀλλά τήν γενικότερη ἀποψίλωση ἀξιῶν, ἰδανικῶν καί παραδόσεων τοῦ εὐλογημένου αὐτοῦ τόπου.