Θεός ἀεὶ παρών!
Ἰησοῦς Χριστός ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ ὁ Μονογενής, ὁ Θεός ὁ Ἐνανθρωπήσας καὶ Κύριος τῶν πάντων, ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ καὶ Χριστός καὶ Μεσσίας, ὁ ὑπὲρ σωτηρίας τοῦ Ἀνθρώπου σταυρωθείς ὑπὸ τῶν Ἰουδαίων.
Ὁ πιστεύων εἰς τὸν υἱόν ἔχει ζωὴν αἰώνιον· ὁ δὲ ἀπειθῶν τῷ υἱῷ οὐκ ὄψεται ζωήν, ἀλλ’ ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ μένει ἐπ’ αὐτόν (Ἰω. 3:36)
Τρισήλιος ὁ Πατήρ, Δόξα τῷ Υἱῷ, Ἅγιε Ἀθάνατε, Ἐλέησον ἡμᾶς.
Ἐγὼ ὁ γραμματεύς τῆς Δικαιοσύνης, ὁ μάρτυς Παναγίου Ἰωάννου ὁ Ἀμήν, ὁ δοῦλος τοῦ Θεοῦ ὁ ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι ὁδηγήσων ὑμᾶς εἰς πᾶσαν τὴν Ἀλήθειαν.
Ἐγὼ φῶς εἰς τὸν κόσμον ἐλήλυθα, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς ἐμὲ ἐν τῇ σκοτίᾳ μὴ μείνῃ. (Ἰω. 12:46)
Τρισήλιος ὁ Πατήρ, Δόξα τῷ Υἱῷ, Ἅγιε Ἀθάνατε, Ἐλέησον ἡμᾶς.
ΕΡΔΟΓΑΝ και ΜΑΟ-ΜΑΟ
ήταν ένα αντιαποικιακό κίνημα της Κένυας, αρχηγός του οποίου ήταν ο Κενυάττα, οι οποίοι αγωνίζονταν για την απελευθέρωση της χώρας τους από τον αποικιοκρατικό ζυγό των Άγγλων από την εποχή του 1930, με αποκορύφωμα την δεκαετία του 1950. Ο Κενυάττα ήταν ένας πραγματικός πατριώτης και δεν συμβιβαζόταν με τους Άγγλους (οι οποίοι αρχικά τον είχαν από κοντά και του επέτρεπαν να σπουδάζει στα καλύτερα αγγλικά πανεπιστήμια) και είχε έλθει σε επαφή και συνεργασία με τους Βρετανούς κομμουνιστές. Μαζί με αυτούς, ήταν λαύρος κατά της Αγγλικής εξωτερικής πολιτικής στην Αφρική, αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για την κατάργηση της αγγλικής αποικιοκρατίας και βεβαίως, διώχτηκε και φυλακίστηκε (μετά από στημένη δίκη βεβαίως) από τους Άγγλους ως μέλος της κίνησης των Μάο-Μάο.
Για τον λόγο αυτό, και δεδομένου ότι το προτεκτοράτο της Ελλάδας ήταν μέχρι το 1947 υπό την Αγγλική διοίκηση, το όνομα
«Μάο-Μάο» ήταν για τους Έλληνες μέχρι και την δεκαετία του 1960 κυριολεκτικό συνώνυμο του κανίβαλου, του ανθρωποφάγου.
Τελικά ο Κενυάττα τα βρήκε με τους αμερικάνους και στην συνέχεια η Κένυα απελευθερώθηκε από τον αγγλικό ζυγό το 1963 και έγινε αμερικανικό προτεκτοράτο. Η νέα αμερικανική διοίκηση τον ευνόησε να γίνει πρωθυπουργός στην αρχή και στη συνέχεια πρόεδρος της χώρας και αυτός με τη σειρά του, κατεδίωξε όλα τα αριστερά κινήματα στην χώρα του, εγκαθιδρύοντας μια
«δημοκρατία»
του ενός κόμματος. Έτσι, φαίνεται ότι όλα πήγαν στη θέση τους!
Οι (υπαρκτοί ή ψεύτικοι) κανιβαλισμοί και ανθρωποφαγίες των Μάο-Μάο έκτοτε δεν αναφέρθηκαν ποτέ ξανά (τώρα θεωρούνται μάλλον σκέτη βρώμικη προπαγάνδα των Άγγλων) και οι Έλληνες με την πάροδο των χρόνων έπαψαν να θεωρούν τους Μάο-Μάο επικίνδυνους, για την ακρίβεια έπαψαν να μαθαίνουν καν για την ύπαρξη των Μάο-Μάο.
Αντιθέτως άρχισαν να μαθαίνουν ότι η Κένυα είναι μια πολύ όμορφη αφρικανική χώρα με εξαιρετικό κλίμα, και ιδανικός προορισμός για τουρισμό, για σαφάρι κλπ.
Στην Τουρκία
μετά την επικράτηση του Μουσταφά Κεμάλ Πασά και την σφαγή των Ελλήνων το 1922, κυβερνούσαν την χώρα οι κεμαλιστές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους βρίσκονται και ελέγχουν τον στρατό και την διοίκηση της γείτονος μέχρι σήμερα. Όλοι οι αξιωματούχοι της Τουρκίας είναι δυτικοσπουδαγμένοι, ειδικώς δε οι αξιωματικοί του στρατού είναι εκπαιδευμένοι από τις αμερικανικές στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες.
Η διακυβέρνηση της Τουρκίας όλα αυτά τα χρόνια γινόταν με ψευτοδημοκρατίες ή με δικτατορίες, όπως ακριβώς και στο Ψευτορωμαίϊκο καλή ώρα, αναλόγως των εκάστοτε συνθηκών και καταστάσεων, οι οποίες καθορίζονται από τα εκάστοτε Δυτικά συμφέροντα και από την πιστή υπηρεσία (:δουλικότητα) των κρατικών αξιωματούχων σε αυτά.
Ο Ερδογάν είναι ένας Τούρκος πολιτικός πρώην επιτυχημένος δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως και ιδρυτής του μετριοπαθούς ισλαμιστικού κόμματος ΑΚΡ, ο οποίος ανέβηκε στην πρωθυπουργία της Τουρκίας το 2002 νικώντας τους κεμαλιστές αντιπάλους του. Οι κεμαλιστές μέχρι την εμφάνιση του Ερδογάν ήταν αχτύπητοι και ουδέποτε είχαν απολέσει την διακυβέρνηση της χώρας. Στη συνέχεια κέρδισε άλλες δύο εκλογές, γινόμενος ο πρώτος πρωθυπουργός που κερδίζει τρείς συνεχόμενες εκλογές στην Τουρκία.
Το 2003 η Τουρκία αρνείται να παραχωρήσει στον αμερικανικό στρατό το δικαίωμα χρήσης του εδάφους της για την εισβολή στο Ιράκ. Η άρνηση αυτή προερχόταν από τους στρατηγούς και προκάλεσε την οργή των ΗΠΑ, οι οποίες στη συνέχεια στήριξαν πολιτικά τον Ερδογάν. Η στήριξη αυτή έφτασε στο σημείο να
«δώσουν» το 2010 τον στρατηγό Δογάν και 365 συνεργάτες του, οι οποίοι σχεδίαζαν την ανατροπή του Ερδογάν από το 2003 μέσα από σχέδιο εκτεταμένων προβοκατσιών («Βαριοπούλα»).
Από το 2002 που ανέλαβε την διακυβέρνηση μέχρι το 2013, οι Έλληνες μάθαιναν για τον Ερδογάν ότι είναι ένας πολύ επιτυχημένος, σοβαρός, ικανότατος, ναι μεν ισλαμιστής αλλά εκσυγχρονιστής, στιβαρός περιφερειακός ηγέτης, άξιος της εμπιστοσύνης της διεθνούς κοινότητας και ειδικότερα της Δύσης, ένας ηγέτης που θα οδηγήσει την Τουρκία στο μέλλον (κάτι σαν νέος Κεμάλ) και που εγγυάται την ασφάλεια και την ειρήνη της ευρύτερης περιοχής
Το 2009 ο Ερδογάν εκφράζει αντίθεση προς τον Πέρες και προς την γενικότερη πολιτική του κράτους του Ισραήλ, κάνοντας όλους τους αναλυτές να αντιληφθούν ότι επιθυμεί να πάρει η Τουρκία (δεδομένων των κακών «προβλέψεων» για τον Μουμπάρακ και την Αίγυπτο γενικότερα) την θέση της Αιγύπτου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ για αντιπροσώπευση του αραβικού κόσμου και των Παλαιστινίων. Παρ’ όλες τις προβλέψεις αυτές, ο Ερδογάν κλιμάκωσε τις επιθέσεις προς την πολιτική του Ισραήλ πέραν του «επιτρεπομένου ορίου», φθάνοντας τον Φεβρουάριο του 2013 να δηλώσει ότι «ο Σιωνισμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητος». Εκτός αυτού, ο Ερδογάν συνέχισε με διάφορες ενέργειες οι οποίες συνεχώς δυσαρεστούσαν τους Δυτικούς φίλους και συμμάχους.
Στην επίσκεψη του Ερδογάν στον Ομπάμα τον Ιούνιο του 2013, ο Τούρκος δηλώνει μετά την συνάντηση: «Δεν θα μας πουν οι Αμερικανοί πού θα πηγαίνουμε και πού δεν θα πηγαίνουμε»! Έτσι, μετά από λίγες μέρες και με ασήμαντη αφορμή (κόψιμο δένδρων σε ένα πάρκο), ξεκίνησαν φασαρίες στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες μέσα σε λίγες ώρες μετατράπηκαν σε μαζικές εξεγέρσεις 50 πόλεων της Τουρκίας! Η εξέλιξη αυτή είναι πανομοιότυπη με την εξέλιξη των εξεγέρσεων στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2008, με (σημαντικότερη) αφορμή τον θάνατο του νεαρού Γρηγορόπουλου, όταν οι Δυτικοί φίλοι και σύμμαχοι επιθυμούσαν διακαώς και επεδίωκαν με εξαιρετικό ζήλο την απομάκρυνση του Καραμανλή.
Ο Ερδογάν κατηγόρησε τα κοινωνικά δίκτυα, το Facebook και το twitter για έντονη δραστηριότητα και διοργάνωση των επεισοδίων, σαφώς επιρρίπτοντας όλη την ευθύνη στην αμερικανική μυστική υπηρεσία.
Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα έχουμε και ομολογία των Αμερικανών για την δική τους υπαιτιότητα (σε αντίθεση με την ανάλογη περίπτωση της Ελλάδας, που δεν έχει ακουστεί καμμία ομολογία τους): Ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία δήλωσε σε εκδήλωση της πρεσβείας του προς τους πρεσβευτές των άλλων δυτικών χωρών: «Του είπαμε να κόψει τις συναλλαγές με το Ιράν και αυτός δεν άκουσε. Τώρα θα παρακολουθήσουμε όλοι την πτώση μιας αυτοκρατορίας».
Οι σχέσεις με το Ιράν είναι μια αιτία, αυτή που μπορούσε να ομολογηθεί. Υπάρχουν και άλλες αιτίες, όπως η άρνηση του Ερδογάν να εισβάλει στην Συρία (μετά από τηλεφώνημα του Πούτιν που του είπε πως τυχόν εισβολή στη Συρία θα ισοδυναμούσε με εισβολή σε ρωσικό έδαφος), οι βλέψεις και οι διεκδικήσεις των Τούρκων στα πετρέλαια της Μοσούλης (που βεβαίως δεν έχουν καμμία διάθεση οι αμερικανοί να τα μοιραστούν), οι 17 συμφωνίες με την Ρωσία το 2010 για την εγκατάσταση πυρηνικού εργοστασίου, αγωγού πετρελαίου κλπ, και ίσως το σημαντικότερο, η αγορά όπλων από την Κίνα.
Παρακολουθήσαμε λοιπόν μια μακρά σειρά από υποκλεμμένα τηλεφωνήματα του Ερδογάν (ευγενής χορηγία της μυστικής υπηρεσίας), σύμφωνα με τα οποία αυτός είναι ένοχος σε σκάνδαλα υπεξαιρέσεων και μιζών. Παρακολουθήσαμε μια σειρά δικαστικών αποφάσεων σε βάρος των πολιτικών του φίλων και των συγγενών του, μέχρι και συλλήψεις και φυλακίσεις.
Παρά την ακατάσχετη αυτή σκανδαλολογία και δίωξη, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές το κόμμα του Ερδογάν σάρωσε, και προβλέπεται (μέχρι στιγμής) να νικήσει και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Από τον Ιούνιο του 2013, οι Έλληνες μαθαίνουν ότι ο Ερδογάν είναι ένας αναξιόπιστος πρωθυπουργός (όχι ηγέτης πλέον), που έχει κάνει πολλές κομπίνες και έχει οικονομήσει πολλά, που δεν ενδιαφέρεται για το καλό του λαού του αλλά μόνο για το καλό το δικό του και του σογιού του, που είναι ισλαμιστής και κυβερνάει δικτατορικά, που έχει συμπεριφορές οθωμανικές και όχι σύγχρονες, που είναι επισφαλής για το μέλλον της Τουρκίας και επικίνδυνος για την ειρήνη και την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Όλα τα ελληνικά κανάλια σήμερα αντί για
«πρωθυπουργός της Τουρκίας» τον αποκαλούν «ο σουλτάνος του Βοσπόρου»! Σε λίγο θα μας πουν ότι ο Ερδογάν είναι κανίβαλος, Μάο-Μάο, ανθρωποφάγος.
Τώρα και στο εξής βεβαίως, οτιδήποτε κακό γίνεται στην Τουρκία, τυχαίο ή προβοκατόρικο, αμέσως αποδίδεται από τον
«αγανακτισμένο λαό» (και από τα δυτικά μέσα «ενημέρωσης») στον Ερδογάν, και αμέσως καταλαμβάνονται από οργισμένους διαδηλωτές η πλατεία Ταξίμ και οι πλατείες άλλων πόλεων, διαδηλωτές που απαιτούν την πτώση της κυβέρνησης και την απομάκρυνση του αποδιοπομπαίου.
Δεν σας λέγω ότι ο Ερδογάν ή ο οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος στην διοίκηση είναι καλός ή δεν έκανε αυτά που τον κατηγορούν ή ότι θα πρέπει να τον υποστηρίξετε. Λέγω ότι αυτούς που σας προβάλλουν για καλούς, είναι ίδιοι ή χειρότεροι από τους άλλους, που τον αποκαλούν κακούς, απλώς οι μεν εξυπηρετούν δουλικά τους φίλους και συμμάχους, ενώ οι άλλοι φέρουν αντιρρήσεις. Και δεν διστάζουν να βαπτίζουν κανιβάλους τους εχθρούς τους και αγγέλους τους δικούς τους, ακόμη κι αν ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
Να μην ακούτε και κυρίως να μη παπαγαλίζετε ότι αυτός είναι καλός ή είναι κακός χωρίς να κάνετε δεύτερες και τρίτες σκέψεις και χωρίς να μαθαίνετε όσα το δυνατόν περισσότερα από τα γεγονότα. Να σκέφτεστε πρώτα απ’ όλα ποιόν εξυπηρετεί,
«για ποιον δουλεύει» αυτός ο «καλός» ή «κακός». Και να μην εμπιστεύεστε αυτά που λένε από την τηλεόραση, τα οποία κατά 90% είναι ψέμματα, κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα των Δυτικών φίλων και συμμάχων.
Πρέπει όμως να το προσπαθήσετε αυτό. Εάν δεν προσπαθήσετε, θα παραμένετε εγκλωβισμένοι στα ψέμματά τους και αιχμάλωτοι του αντιχρίστου. Εάν όμως προσπαθήσετε, ο Ιησούς Χριστός θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την λήμη που εμποδίζει την όραση και την αφύπνισή σας.
Διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν Ἐπανάστασιν καὶ τῶν Ἑλλήνων τὴν Ἀνάστασιν!
Ἐγὼ ὁ τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ παράκλητος ἤ προβοκάτωρ, ἐγὼ ὁ ἀδήν τοῦ Θεοῦ ὁ ἐξ εὐωνύμων.
Μόνον ἄξιον τὸ Ἀρνίον τὸ ἐσφαγμένον ἀπὸ καταβολῆς κόσμου, λαβεῖν τὴν δύναμιν καὶ τὴν ἰσχύν καὶ τὴν τιμήν καὶ τὴν σοφίαν καὶ τὴν εὐλογίαν καὶ τὴν δόξαν καὶ τὴν εὐχαριστίαν.
Τρισήλιος ὁ Πατήρ, Δόξα τῷ Υἱῷ, Ἅγιε Ἀθάνατε, Ἐλέησον ἡμᾶς.
Ἀμήν
††† Ἰάειρος ἐκ Θεοῦ