μήνυμα

μήνυμα

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Λίαν ησχύνθησαν οι Ορθόδοξοι και ευφράνθησαν οι κακόδοξοι και οι αλλόδοξοι.

ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ (2018) | ΑΓΙΟΣ ...
 
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Λίαν εὔφρανας, τοὺς Ὀρθοδόξους, καὶ κατήσχυνας, τοὺς κακοδόξους, Εὐφημία Χριστοῦ καλλιπάρθενε. Τῆς γὰρ Τετάρτης Συνόδου ἐκύρωσας, ἃ οἱ Πατέρες καλῶς ἐδογμάτισαν. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ημὶν τὸ μέγα ἔλεος.
 
Eις την Eυφημίαν.Δίκαζε μάρτυς τοῖς ὅροις, καὶ κειμένη,
Κυροῦσα πίστιν, ἧς ἐνήθλησας πόθῳ.

Eις την Σύνοδον.
Θεού Λόγου σάρκωσιν αψευδεστάτην,
O φάσμα φάσκων Eυτυχής καθηρέθη.

Θέσκελον ἑνδεκάτῃ Ὅρον ἐμπεδοῖ Εὐφημίη.
 
ΤΟ ΘΑΥΜΑ
   Κατά την ήμερα αυτή, γίνεται ανάμνηση του θαύματος που έγινε από την αγία Ευφημία, όταν, κατά την εποχή του Μαρκιανού και της Πουλχερίας, συντάχθηκαν δύο τόμοι που περιείχαν τον όρο της Συνόδου, που έγινε στη Χαλκηδόνα (451 μ.Χ.) και ήταν ένας των ορθοδόξων και ένας των Μονοφυσιτών. Για να πάψει λοιπόν η έριδα μεταξύ των δύο πλευρών, αποφασίστηκε να τεθούν και οι δύο τόμοι μέσα στη λάρνακα της αγίας Ευφημίας, για να φανεί ποιόν από τους δύο θα δεχτεί η Αγία. Μετά την αποσφράγιση της λάρνακας, βρέθηκε ο μεν των αιρετικών τόμος στα πόδια της Αγίας πεταμένος, ο δε των ορθοδόξων στο στήθος της.
 
ΣΧΟΛΙΟ:
    Αυτό γιορτάζουμε οι ορθόδοξοι την 11η Ιουλίου. Το θαύμα της επικυρώσεως των Αληθειών της Ορθοδοξίας, από το σκήνωμα της Μεγαλομάρτυρος  Ευφημίας, και την απόρριψη του ψεύδους των αιρετικών. Του ψεύδους και της βλασφημίας των κακοδόξων όπως τους αποκαλεί ο υμνογράφος στο απολυτίκιο της αγίας. Λοιπόν σήμερα κατά σύμπτωση(;) ο ναός της Αγίας Σοφίας, της Αγιασοφιάς μας, μετετράπει σε τζαμί.
https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/38058-ektakto-o-erntogan-upegrapse-to-diatagma-gia-na-ginei-tzami-i-agia-sofia
 
  Δεν χρειάζεται "σοφία" για να χαρακτηρίσουμε το θλιβερό γεγονός ως "σημάδι του ουρανού". Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί τους κακοδόξους που κατήσχυνε η Αγία Ευφημία, εμείς πλέον τους θεωρούμε Ορθοδόξους!!!
και γενικότερα τους κακοδόξους τους ονομάσαμε και τους θεωρούμε Εκκλησίες... "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ"  Ή μήπως λέμε ψέματα; Δυστυχώς αυτή είναι η Αλήθεια η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  Χάσαμε τις αγαπημένες πατρίδες μας. Χάσαμε τα ιερά και τα όσια της Ρωμιοσύνης. Τώρα νέο σημείο στέλνει ο ουρανός. Μας λέγει δεν είστε άξιοι ούτε να αποκαλείτε τον ναό μου Αγία Σοφία.   
  Ας μετανοήσουμε λοιπόν. Ας ζητήσουμε ειλικρινά να μας συγχωρέσει ο Θεός και για την προδοσία της πίστεως δια των συμπροσευχών. https://entoytwnika1.blogspot.com/2018/02/blog-post_14.html
Για την ζωντανή μνημόνευση του πάπα στον ναό του Αγίου Γεωργίου. https://www.youtube.com/watch?v=4RW9PsEcS3k
Για τον πολυχρονισμό του επίσης στον ίδιο ναό. 
  Ακόμα ας πάρουμε πίσω τις αιρετικές θέσεις των κειμένων της Κρήτης. Τέλος ας ανακαλέσουμε τις ενέργειες που οδήγησαν στο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ.
  Ίσως αυτά περιμένει ο "ουρανός" για να φωτίσει τη Ρωμιοσύνη.
 
Με θλίψη για τα γεγονότα
π. Φώτιος Βεζύνιας.