μήνυμα

μήνυμα

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Δικάζεται ο αγωνιστής ποιμενάρχης Κυθήρων Σεραφείμ.

 

  Η ΕΙΔΗΣΗ:  Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, ο επίσκοπος Κυθήρων Ᾱντικυθήρων Σεραφείμ, δικάζεται από το Β’ Τριμελές Πλημμελιοδικείο Πειραιώς. Δικάζεται «διά παράβασιν ἀπαγορεύσεως πάσης Θείας Ἱερουργίας κατά μῆνα Μάρτιον 2020, Β’ δεκαπενθήμερον.»

Εμείς διαβάζουμε το Ιερό Ευαγγέλιο: 

Ἐκ τοῦ κατὰ Λουκᾶν κα΄ 12 – 19

Εἶπεν ὁ Κύριος τοῖς ἑαὐτοῦ Μαθηταῖς· προσέχετε ἀπὸ τῶν ἀνθρώπων· ἐπιβαλοῦσιν γὰρ ἐφ’ ὑμᾶς τὰς χεῖρας αὐτῶν καὶ διώξουσι, παραδιδόντες εἰς συναγωγὰς καὶ φυλακάς, ἀγομένους ἐπὶ βασιλεῖς καὶ ἡγεμόνας ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός μου· 13 ἀποβήσεται δὲ ὑμῖν εἰς μαρτύριον. 14 θέτε οὖν εἰς τὰς καρδίαις ὑμῶν μὴ προμελετᾶν ἀπολογηθῆναι· 15 ἐγὼ γὰρ δώσω ὑμῖν στόμα καὶ σοφίαν, ᾗ οὐ δυνήσονται ἀντειπεῖν οὐδὲ ἀντιστῆναι πάντες οἱ ἀντικείμενοι ὑμῖν. 16 παραδοθήσεσθε δὲ καὶ ὑπὸ γονέων καὶ συγγενῶν καὶ φίλων καὶ ἀδελφῶν, καὶ θανατώσουσιν ἐξ ὑμῶν, 17 καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων διὰ τὸ ὄνομά μου· 18 καὶ θρὶξ ἐκ τῆς κεφαλῆς ὑμῶν οὐ μὴ ἀπόληται· 19 ἐν τῇ ὑπομονῇ ὑμῶν κτήσασθε τὰς ψυχὰς ὑμῶν.

Μετάφραση: Είπε ο Κύριος στους Μαθητές Του. Προσέχετε τους ανθρώπους. Θα σας συλλάβουν και θα σας καταδιώξουν και θα σας παραδίδουν στις συναγωγές, δια να δικασθείτε και στις φυλακές, και θα σας οδηγούν ως υποδίκους εμπρός εις βασιλείς και ηγεμόνας, μόνον και μόνον επειδή πιστεύετε στο όνομά μου. Όλες δε αυτές οι μεγάλες ταλαιπωρίες θα έχουν ως τελικό αποτέλεσμα για σας, να δώσετε την καλή μαρτυρία για μένα, και ακόμα να κερδίσετε τη δόξα και τα βραβεία του μαρτυρίου. Βάλετε, λοιπόν, αυτά, μέσα στην καρδιά σας, ότι εγώ τα επιτρέπω, ώστε να μη συλλογίζεσθε εκ των προτέρων τι θα απολογηθείτε. Διότι εγώ θα σας δώσω πνεύμα φωτεινό και σοφία, για να ευρίσκετε ακλόνητα νοήματα και επιχειρήματα, στα οποία δεν θα μπορούν να αντείπουν ή να αντισταθούν όλοι οι αντίπαλοί σας. Θα παραδοθείτε δε στους διώκτες και εις τα δικαστήρια και από αυτούς ακόμη τους γονείς και συγγενείς και φίλους και αδελφούς και θα θανατώσουν μερικούς από σας. Και θα γίνετε μισητοί από όλους, διότι θα πιστεύετε στο όνομά μου. Αλλά ούτε μία τρίχα από το κεφάλι σας δεν θα χαθεί, χωρίς ο Θεός να το επιτρέψει, και τούτο μόνον και μόνον δια την πνευματική σας ωφέλεια και την διάδοση του Ευαγγελίου.

Σεβασμιώτατε 
  Το Ορθόδοξο ποίμνιο είναι μαζί σας. Πιστεύουμε ότι  είναι μαζί σας και όλη η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας. Συνεχίστε να είστε ο υψιπετών αετός της Ορθοδόξου πίστεως.
π. Φώτιος Βεζύνιας.