μήνυμα

μήνυμα

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ.

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ…

    Γενικά από τότε που η Ελλάδα έγινε κράτος, δεχόμαστε ως Έλληνες μια επίθεση «ντροπολογίας». Πρέπει λένε να νιώθουμε ντροπή γι’ αυτό που είμαστε. Πρέπει λένε να κρυφτούμε και να μην τολμούμε να αντικρίζουμε στα μάτια κανένα, γιατί είμαστε…!! είμαστε…!! είμαστε…!! κι άλλα τέτοια κακά.
   Ε όχι κύριοι, φίλοι ή όχι φίλοι, ξένοι ή συντοπίτες δεν ντρεπόμαστε, για τα θέματα που εσείς θέλετε. Δεν ντρεπόμαστε γι’ αυτά που χρόνια τώρα εσείς και τα «παπαγαλάκια σας» προσπαθείτε να ενσταλάξτε στην ψυχή μας το αίσθημα της ντροπής. Και που δυστυχώς εν πολλοίς ή εν ολίγοις το έχετε καταφέρει.
  Αλήθεια γιατί πρέπει να ντρεπόμαστε; 
-Εμείς βγάλαμε κάποιον Χίτλερ , και δεν το καταλάβαμε;
-Εμείς βγάλαμε κάποιον Μουσολίνι  και δεν το αντιληφθήκαμε;
-Εμείς σύραμε ως δούλους τους Αφρικανούς;
-Μήπως εμείς κατακτήσαμε με δόλιους τρόπους, άλλα κράτη και εκμεταλλευτήκαμε τον πλούτο τους, αφήνοντας τους πολίτες τους να πεθαίνουν από την πείνα;
-Μήπως εμείς ως «εξερευνητές»!!!! κατακτήσαμε λαούς και εξαφανίσαμε και αυτούς και τους πολιτισμούς τους;
-Μήπως εμείς ρίχνουμε τις βομβούλες μας, όπου μας καπνίσει, εξυπηρετώντας ανάλογα, αλλά πάντοτε, τα δικά μας συμφέροντα;
Θα τρελαθούμε;
-Μήπως εμείς οδηγήσαμε τον λαό μας στην κραιπάλη, μέσω ενός χαλαρού τραπεζιτικού συστήματος, με αποτέλεσμα να νομίζουν όλοι ότι πλέον έγιναν ζάπλουτοι, και να χάσουν ακόμα και την ορθή τους πολιτικό-κοινωνική τους ταυτότητα;
-Μήπως εμείς μάθαμε από μόνοι μας στον παραλογισμό, να ζούμε όχι από τα προϊόντα της γης μας, αλλά μέσα από την διαδικασία της καταστροφής τους; (Επιδοτήσεις).
-Μήπως εμείς οδηγήσαμε τα κεφάλαια στις χώρες που τώρα τις διαφημίζετε ότι έχουν ανάπτυξη;
Τελικά αν κάποιος πρέπει να ντρέπεται είστε Εσείς… και Εσείς.. και Εσείς…
  Εμείς δεν σας κρύβουμε ότι ντρεπόμαστε, αλλά για άλλα πράγματα. Ντρεπόμαστε γιατί δεν έχουμε ακόμα φθάσει στο ύψος των προγόνων μας. Αυτών, που αν δεν υπήρχαν… εσείς δεν θα είχατε ούτε ΟΝΟΜΑ, γιατί ακόμα και το όνομά σας το οφείλετε σ’ εκείνους. Ντρεπόμαστε γιατί δεν σας δώσαμε να καταλάβετε τι σημαίνει Δημοκρατία. Ντρεπόμαστε γιατί δεν έχουμε εκπροσώπους που να έχουν μάθει να κτυπούν το χέρι στο τραπέζι. Ντρεπόμαστε….
  Ντρεπόμαστε όμως και για κάτι που εσάς ούτε που σας  ακουμπά. Ντρεπόμαστε γιατί ως λαός έχουμε ξεχάσει τον Θεό μας, ή για να λέμε καλύτερα τα πράγματα, αν θα έπρεπε να ντρεπόμαστε για κάτι, μόνο αυτό είναι το ουσιαστικό.
Εμείς λοιπόν σε πείσμα προσευχόμαστε.
Ευλογητός ο Θεός ημών πάντοτε νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.
   «Κύριε, τί επληθύνθησαν οι θλίβοντες με; πολλοί επανίστανται επ΄ εμέ. Πολλοί λέγουσι τη ψυχή μου· ουκ έστι σωτηρία αυτώ εν τω Θεώ αυτού. Συ δε, Κύριε, αντιλήπτωρ μου εί, δόξα μου και υψών την κεφαλήν μου. Φωνή μου προς Κύριον εκέκραξα και επήκουσε μου εξ όρους αγίου αυτού. Εγώ εκοιμήθην και ύπνωσα· εξηγέρθην, ότι Κύριος αντιλήψεται μου. Ού φοβηθήσομαι από μυριάδων λαού των κύκλω συνεπιτιθεμένων μοι. Ανάστα, Κύριε, σώσον με ο Θεός μου· ότι συ επάταξας πάντας τους εχθραίνοντας μοι ματαίως, οδόντας αμαρτωλών συνέτριψας. Του Κυρίου η σωτηρία και επί τον λαόν σου η ευλογία σου.»
Απολυτίκιο
Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου
και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου,
νίκας τοις βασιλεύσι κατά «βαρβάρων» δωρούμενος
και το σον φυλάττων,
δια του Σταυρού Σου, πολίτευμα.
ΑΜΗΝ. ΓΕΝΟΙΤΟ.

Χαίρετε εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας