μήνυμα

μήνυμα

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑ-τράγουδα

Ο δήμαρχος Καστοριάς αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία της πόλης τη Δευτέρα λόγω…της καρναβαλικής παρέλασης της Κυριακής!!

Απίστευτο και όμως…ελληνικό! Ο δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησυμεωνίδης αποφάσισε να παραμείνουν…κλειστά τα σχολεία, (μόνο της πόλης μάλιστα και όχι του Δήμου), και την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, λόγω της…παρέλασης των καρναβαλιστών την…προηγούμενη ημέρα, την Κυριακή!!!

Πάντως,οι διευθυντές των σχολείων της Καστοριάς, προς τιμή τους, φέρονται αποφασισμένοι να ανοίξουν τα σχολεία!
Η είδηση από "aktines"

Αξίζει μικρού σχολιασμού.
  Μικρού γιατί έχω την εντύπωση ότι θα μας δοθεί πολλές φορές η ευκαιρία να σχολιάσουμε τις "καρνα-βααλ-ικές εκδηλώσεις". Είναι αλήθεια ότι το φως από τα ψεύτικα ή αληθινά Χριστουγεννιάτικα στολίδια σβήνει. Η ψυχή του ανθρώπου αναζητά την χαρά. Αλλά χαρά χωρίς Χριστό δεν υπάρχει. Τι κάνουμε λοιπόν; Αναζητήσουμε την περιπόθητη χαρά αλλού…. Και να και πάλι μας έρχεται το Καρναβάλι….
  Προσέξτε καλά μου παιδιά, η κρίση που μας ταλαιπωρεί, είναι η φωνή του Θεού, που ζητάει να μετανοήσουμε. Και στην μεν Νινευή, οι κάτοικοί της μετανόησαν, και έτσι άλλαξε το Άγιο Του θέλημα, όμως εμείς δεν βλέπω να έχουμε συναίσθηση, του τι ακριβώς συμβαίνει.
  Λοιπόν αν μέσα μας, μετά από αυτό το υπέροχο γεγονός της Του Θεού ενανθρωπήσεως, που ζήσαμε αυτές τις μέρες, δεν νιώθουμε χαρά και φως, τότε πρέπει να αλλάξουμε την σχέση μας με τον Χριστό. Μην ψάχνουμε την χαρά στα ξυλοκέρατα των χοίρων. Ελάτε στον Χριστό.
  Κι αν εμείς οι παπάδες σας απογοητεύσαμε, μην μας υπολογίζετε, Εκείνος είναι η πηγή της χαράς. Εκείνος είναι η πηγή του φωτός. Αφήστε μας εμάς στα χάλια μας, και όπως έλεγε ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος, κάντε τα χάλια μας, χαλιά που θα οδηγούν προς Εκείνον, που είναι η πηγή της ζωής, η χαρά και το φως του κόσμου. Στον ενανθρωπήσαντα Θεό, και Σωτήρα των ψυχών ημών. Γένοιτο.

Χαίρετε εν Κυρίω
Π. Φώτιος Βεζύνιας.