μήνυμα

μήνυμα

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΟΣΟ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: ΕΠΕΙΔΗ ....ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΟΥΣΙΑ... ΡΩΤΑΜΕ: ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ "ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ..." ΄΄ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΄΄Η ΟΧΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ;. ΡΩΤΑΜΕ: ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΄΄Η ΟΧΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙ "Φύγετε από μένα εσείς οι καταραμένοι, στη φωτιά την αιώνια, που έχει ετοιμαστεί για το διάβολο και τους αγγέλους του";. "Ο ΠΑΠΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ."   ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.....


...... μονο και μονο η αιρεση του filioque,αλλα,και ο εωσφορικος εγωισμος του παπισμου-αλαθητο,συγχωροχαρτια,ιερες εξετασεις,κτλ, ηταν αρκετα για να επαληθευτει αυτο που είχε πει ο Κοσμάς ο Αιτωλός ”Τον πάπα να καταρασθε, διότι αυτός θα ειναι η αιτια”,

Όπως και έγινε,απο τον πάπα ξεκίνησε η διαμαρτυρηση,και Εν συνεχεία ο προτεσταντισμός,του Λούθηρου, του Σβιγγλιου και του Καλβίνου.
μονο και μονο η αιρεση του filioque,αλλα,και ο εωσφορικος εγωισμος του παπισμου-αλαθητο,συγχωροχαρτια,ιερες εξετασεις,κτλ, ηταν αρκετα για να επαληθευτει αυτο που είχε πει ο Κοσμάς ο Αιτωλός ”Τον πάπα να καταρασθε, διότι αυτός θα ειναι η αιτια”,
Όπως και έγινε,απο τον πάπα ξεκίνησε η διαμαρτυρηση,και Εν συνεχεία ο προτεσταντισμός,του Λούθηρου, του Σβιγγλιου και του Καλβίνου.
Το αποτέλεσμα; Σήμερα οι διαμαρτυρόμενες ομολογίες είναι πάνω από είκοσι πέντε χιλιάδες,Και για αυτό φταίει περισσότερο ο παπισμος,Και η μή μεταστροφή των διαμαρτυρομένων στην Ανατολή,Αλλά,να προσπαθούν μόνοι τους να βρούν (με ενα χασμα 1500 ετων !) Θεολογικές εξηγήσεις.
Όμως όχι μόνο οι Ορθόδοξοι, αλλά και αυτός ο ίδιος ο λαός τής Παπικής ΄΄εκκλησίας΄΄, βασανιζόταν από την καταπίεση τής Ιεράς Εξετάσεως τού πάπα.
Σύντομα, η Ευρώπη βυθίστηκε στο πνευματικό σκοτάδι, χάνοντας μια κεντρική διδασκαλία και μέθοδο τής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη σωτηρία τού ανθρώπου: Της διδαχής για την κάθαρση τής καρδιάς, το φωτισμό τού νοός, και την κατά χάριν μετοχή τής άκτιστης Θείας Ενεργείας. Φυσικό επακόλουθο αυτής τής απωλείας, υπήρξε στη Δύση, αυτό που ονομάζουμε: ΄΄Σκοτεινοί αιώνες΄΄.

Αηδιασμένοι από τα αντιχριστιανικά δόγματα τού πάπα, αμφισβήτησαν τη Θεόπνευστη Ιερά Παράδοση τής Εκκλησίας. Και όταν μιλάμε για την Ιερά Παράδοση, δεν εννοούμε την κάθε συνήθεια που διατήρησαν κάποιοι λαοί.
Ιερά Παράδοση, είναι η ΄΄εν Αγίω Πνεύματι εμπειρία τών Αγίων΄΄, που διατηρήθηκε από την Εκκλησία, ως οδηγός τών πιστών.
Αυτή είναι η πίστη, που ΄΄μία φορά μόνο παραδόθηκε στους Αγίους΄΄, (Ιούδας 3), και που βιώθηκε από πλήθος πιστών, που νίκησαν στο Χριστιανικό αγώνα τους. Η πίστη αυτή, βιώνεται από εκείνους που καθάρισαν την καρδιά τους, και παρέδωσαν τη ζωή τους στα χέρια τού Κυρίου. Αυτή η ζωή, περιγράφεται και στην Αγία Γραφή, στις αφηγήσεις τής εμπειρίας κάποιων Αγίων.

Ο απόστολος Παύλος, μίλησε για την ανάγκη ΄΄να κρατούν (οι Χριστιανοί) τις παραδόσεις τών αποστόλων, που παρέλαβαν είτε δια τού λόγου τους, είτε δια τής επιστολής τους΄΄. Στην Αγία Γραφή όμως, έχουμε μόνο τις επιστολές τους, όχι όμως και τα λόγια τους, τα οποία δεν είχαν καταγραφεί ακόμα τότε. (Β΄ Θεσσαλονικείς 2/β΄ 15).
Οι Προτεστάντες λοιπόν, “κράτησαν μόνο ένα μικρό μέρος ” τών Παραδόσεων που είχαν γραφεί κατά τον 1ο αιώνα. Κράτησαν μόνο την Καινή Διαθήκη, και ένα μέρος τής Παλαιάς. Όσα βιβλία τής Αγίας Γραφής δημιουργούσαν προβλήματα στην Μεταρρυθμισμένη πίστη τους, ο Λούθηρος τα θεώρησε αναξιόπιστα. Αυθαίρετα, επέλεξε εκείνα που κατά τη γνώμη του ήταν σωστά.
Έτσι, ο Προτεσταντισμός από το ξεκίνημά του, δεν υποτάχθηκε στη Χριστιανική πίστη, αλλά θέλησε να την υποτάξει και να τη βάλει στην εξουσία του. Έκοψε στα μέτρα τών δικών του παραδόσεων όσα ταίριαζαν, από το σύνολο τών Θεοπνεύστων Παραδόσεων. Από αυτές που διατηρήθηκαν αναλλοίωτες από τους Χριστιανούς δια μέσου τών αιώνων!
ΗΔυτικη αιρεση του παπισμου,που εχυσε αιμα ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ (βλ 1204-καρδιναλιος -αγιος- Στεπινατς το 1942,με 800.000 σερβους Ορθοδοξους σφαγιασμενους…βλεπεις οταν εισαι προκατειλημενος η αδαης τι μπορει να συμβει? η Ορθοδοξια δεχτηκε επιθεσεις και ΔΕΝ εκανε πολεμους-μην τα μπερδευεται. επειτα,ο Λουθηρος απυηυδησμενος ”διαμαρτυρηθηκε”,βγηκαν οι προτεσταντες το 1517,και ετσι ολη η Δυση ξεφυγε απο το πραγματικο Χριστιανισμο. Γιαυτο ευνοηθηκε και αναπτυχθηκε και η αθεϊα.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ,Ο ΣΑΤΑΝΑΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΕΝΑ (ΑΚΟΜΗ) ΚΟΛΠΟ-ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ,ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΕΪΑ Η,ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΣΗ,Η,ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Και βέβαια,οταν δεν εχουν να πουν για δογματικα,για να δικαιολογήσουν την ξαφνική τους εμφάνιση ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ,μιλανε για αποστασιες,για ειδωλολατρεια,για ”βρωμικη Ορθοδοξια”,ενω αυτοι ειναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΙ,για τις μερσεντες και τις κοιλιες των παπαδων,κ.α. Δυστυχως,η αιρεση βασιλευει στις μερες μας,ειδικα απο Ελληνες που ,εχουν ”δυτικοποιηθει”… kριμα να εισαι Ελληνας,να εχεις διπλα σου τις Γραφες,(H KAINH ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΕΑ,ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΕΝΗ,,ΚΤΛ.)-να εμπιστευεσαι αιρεσεις και σχισματα απο τη δυση… Ο ορος ”καθολικη” ειναι παραπλανητικος, αφου η ”Μια,Αγια,ΚΑΘΟΛΙΚΗ και Αποστολικη Εκκλησια” ειναι η αρχαια Εκκλησια του Χριστου,η Ορθοδοξη,χωρις νεωτερισμους και εκκοσμικευσεις.Απο τον παπισμο ξεπηδησαν πολλες αιρεσεις,προτεσταντες-μ.τ.Ιεχωβα κτλ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΘΕΙΑ.ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ”ΧΡΙΣΤΟΣ” ΑΛΛΑ ΚΑΙ ”ΔΙΑΒΟΛΟΣ” ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ,ΟΠΟΤΕ,ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΟΧΙ ΑΠΟ …ΚΑΠΟΙΟΝ…ΛΟΥΘΗΡΟ ΤΟ…1517,ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ (ΣΚΟΠΙΑ),ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ! ΟΛΑ ΑΣΧΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΑΛΛΑ,ΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ,ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο ”ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΑΥΤΟΥ” ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΜΠΟΔΙΑ? (π.χ. ΑΙΡΕΣΕΙΣ). Ο ΣΑΤΑΝΑΣ-ΔΙΝΟΝΤΑΣ ”ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ” ΣΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣ,ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ,ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ… ,Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ(ΑΓΙΟ ΦΩΣ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΛΛΙΟΤΟΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΑΜΠΟΛΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ,ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ,ΚΤΛ). Ο ΘΕΟΣ ΚΑΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ,ΑΛΛΑ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ”ΣΤΙΓΜΑΤΑ”, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΙΣΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/blog-post_14.html