μήνυμα

μήνυμα

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Αναγκαίες διευκρινίσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για η εκκλησία του χριστού
Γράφει ο π. Φώτιος Βεζύνιας

 Κυκλοφόρησε ένα μικρό βίντεο με τον γράφοντα να παρουσιάζει μία διήγηση του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος, του αγίου εκείνου ανδρός, να έχουμε την ευχή του. Θεωρούμε ότι για να μην γίνουν παρερμηνείες, πρέπει να ακουστούν τα παρακάτω.

  Ο γράφων και όσοι έχουμε διακόψει το μνημόσυνο του Μητροπολίτου μας, και σεβόμαστε, και στην πράξη έχουμε αποδείξει την πεποίθησή μας ότι η Αρχιεροσύνη του είναι εκ των ουκ άνευ για την Εκκλησία.

  Δεν θα μετατρέψουμε την Εκκλησία σε πρεσβυτεριανή.

  Έγινε η διακοπή μνημοσύνου όχι για προσωπικούς λόγους ή εμπάθεια, αλλά γιατί έχουμε συγκεκριμένη άποψη για τα θέματα που προέκυψαν στην Εκκλησία με την σύνοδο της Κρήτης και την θεσμοθέτηση της αιρέσεως  του οικουμενισμού.

  Δεν σημαίνει η διακοπή μνημοσύνου δικό μας μπαϊράκι,  ή δική μας εκκλησία. Πολύ περισσότερο δεν σημαίνει σχίσμα ή αίρεση. Η διήγηση που ακούγεται στο βίντεο από τον γράφοντα αυτές τις λίγες γραμμές, είναι για να δειχθεί, ότι σε καταστάσεις έκτακτες… η Χάρις δρα κατά τρόπον «υπέρλογον»…. και «ανερμήνευτον»…

Άλλωστε ο 15ος κανών της ΑΒ συνόδου δείχνει περίτρανα, και δίνει αυτόν τον τρόπον αντίδρασης, για περίπτωση αίρεσης ή υπό Συνόδου  ή υπό Αγίων Πατέρων κατεγνωσμένης.

  Αυτά τα ολίγα και παράκληση προς κάθε κατεύθυνση…. ας φροντίσουμε να είμαστε «διακριτικοί»

 

Με αγάπη Χριστού

π. Φώτιος Βεζύνιας