μήνυμα

μήνυμα

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ἡ προδοσία τῆς πίστεως αἰτία τῆς λειτουργικῆς ἀπαγόρευσης.

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Ας ακούσουν επιτέλους οι Άγιοι Αρχιερείς και Πατριάρχες. Δεν περνά, υποψία έστω, από το νου τους ότι όλο αυτό που ζούμε, με το κλείσιμο των Ιερών Ναών, είναι αποτέλεσμα της αποστασίας της Κρήτης και της θεσμοθέτησης της παναίρεσης του οικουμενισμού;

π. Φώτιος Βεζύνιας
 
Πανορθόδοξη Σύνοδος - Βικιπαίδεια
 
Ομιλεί ο Αρχιμανδρίτης Σάββας Αγιορείτης
 
Χρόνια Πολλά κι Ευλογημένα για την σημερινή μεγάλη Εορτή, που είναι Διπλή Εορτή. Είναι η εορτή της ελευθερίας μας από τον διάβολο και από την αμαρτία, γιατί η σάρκωσις του Θεού Λόγου είναι η αρχή της σωτηρίας μας. Και βεβαίως εορτάζουμε και την Εθνική Παλιγγενεσία. Την Επανάστασή μας κατά των Τούρκων και την απελευθέρωσή μας.
Βεβαίως για τις αμαρτίες μας πάλι σκλαβωθήκαμε και είμαστε υπόδουλοι στους διαφόρους δικτάτορες της Ευρώπης, οι οποίοι μισούν την Πατρίδα μας. Ο Θεός να δώσει να μετανοήσουμε για να ελευθερωθούμε και να ζήσουμε πάλι την λειτουργική μας ζωή όπως συνήθως.

Βεβαίως, οι αμαρτίες μας, και κατ’ εξοχήν βέβαια των Αρχιερέων αλλά και των Ιερέων και του λαού, μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο με τα μεγάλα ατοπήματα και τις προδοσίες της Πίστεως που διαπράξαμε. Το 2016 που αναγνωρίσαμε τους αιρετικούς ως «εκκλησίες» και ελάχιστοι διαμαρτυρήθηκαν. Και μάλιστα, ακόμα πιο βαρύ το 2019 που αναγνωρίσαμε αυτήν την λεγόμενη «εκκλησία» που δεν είναι εκκλησία, αυτό το συνονθύλευμα των αχειροτονήτων στην Ουκρανία. Και δυστυχώς τους στήσανε δίπλα τους κάποιοι Αρχιερείς και Ιερείς και συλλειτούργησαν μαζί τους.
Και τώρα ο Θεός με την άπειρη δικαιοσύνη Του, τους παιδαγωγεί και δεν τους επιτρέπει να λειτουργήσουν· όλους αυτούς τους Αρχιερείς που ενέπαιξαν τον Θεό και εμπαίζουν τον Θεό, στήνοντας δίπλα τους ανθρώπους αχειροτονήτους.
Ας παρακαλέσουμε τον Θεό να γίνει Ίλεως και να μας συγχωρέσει. Και ταπεινά παρακινούμε εαυτούς και αλλήλους εις μετάνοια, και τους Αρχιερείς μας και τους Ιερείς μας και τον λαό, ο οποίος δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται για τα θέματα αυτά τα μεγάλα της Πίστεως. Όχι όλοι βέβαια αλλά η συντριπτική του πλειοψηφία, αλλά δυστυχώς και πολλοί από τους Αρχιερείς και τους Ιερείς.
Αλλά αυτά είναι τα μεγαλύτερα ατοπήματα. Το ατόπημα απέναντι στην Πίστη και βεβαίως, όταν κανείς σφάλλει ως προς την Πίστη, μετά θα σφάλλει και ως προς την ζωή.
Ο Κύριος μας παιδαγωγεί τώρα και Τον παρακαλούμε να μας συγχωρήσει, έτσι ώστε να έλθει πάλι Ανάσταση εις την Εκκλησία μας και εις την Πατρίδα μας.

Απομαγνητοφώνηση Φαίη
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: https://tasthyras.wordpress.com/2020/03/31/%e1%bc%a1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84%e1%bf%86%cf%82-%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%89%cf%82-%ce%b1%e1%bc%b0%cf%84%ce%af%ce%b1-%cf%84%e1%bf%86%cf%82-%ce%bb%ce%b5%ce%b9/