μήνυμα

μήνυμα

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Το πολιτικόν παρασκήνιον της Συνόδου της Κρήτης


Αποκαλυπτικήν συνέντευξιν παρεχώρησεν ο υιός του κραταιού πρωτοπρεσβυτέρου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής π. Αλεξάνδρου Καρλούτσου κ. Μιχάλης Καρλού­τσος εις την κ. Κάτια Τσιμπλάκη δια το CNN Ελλάδος, άνευ της συνδρομής του οποίου ως γνωστόν δεν θα διεξήγετο η Σύνοδος της Κρήτης. Εις τα όσα λέγει δεν διακρίνει κανείς αν ο ίδιος και το Φανάρι είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα… Καταφέρεται ρητώς εναντίον της Μόσχας δια κατασκευήν πλαστών γεγονότων! Διαρκείς είναι αι αιχμαί του προς την κυβέρνησιν των Σύριζα-Ανέλ προτιμών πιθανώς μίαν άλλην κυβέρνησιν, με την οποίαν να δύναται να συνεργασθή. Τέλος παραλληλίζει εμμέσως τον κ. Τραμπ με τον Τσίπραν, κάτι το οποίον αφήνει να φανή ότι κλίνει προς την κ. Χίλαρι Κλίντον. Ως επληροφορήθημεν από ανάρτησιν βίντεο εις το cnn.gr της 5ης Ιουλίου 2016:
Δια το αν υπήρξεν επιτυχής η Σύνοδος
«Όταν συμβαίνει κάτι, που δεν έχει συμβεί για χίλια χρόνια, είναι επιτυχία… έγινα μάρτυρας σε ένα θαύμα… είχαν πολλές διαφωνίες, αλλά στο τέλος εξέπεμψαν ένα μήνυμα…».
Δια το ότι δεν προσήλθαν αι 4 Εκκλησίαι
«Θα ήθελα πολύ να απευθύνω αυτό το ερώτημα προς τον Πατριάρχη Κύριλλο, ειλικρινά… Ελπίζω ότι η πολιτική δεν επηρέασε την απόφασή τους να μη έρθουν στην Κρήτη, αλλά τελικά μάλλον υποβαθμίζει τις τέσσερις Εκκλησίες, όχι την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Κάναμε τα πάντα, ώστε να βεβαιωθούμε ότι και οι δεκατέσσερις Εκκλησίες θα δώσουν το παρόν. Αν θυμάσαι Κάτια, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος  επρόκειτο  να   πρα­γματοποιηθεί στην Τουρκία. Όμως εξαιτίας πολιτικών λόγων, μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, μετακινήθηκε στην Κρήτη. Αν θυμάσαι, είχαμε εκτενέστατα ρεπορτάζ για τα ζητήματα που υπήρχαν σχετικά με τη διάταξη των καθισμάτων στην αίθουσα. Προχωρήσαμε σε αναπροσαρμογές, προκειμένου να καλύψουμε τις ανησυχίες Εκκλησιών, όπως η Ρωσία. Αν θυμάσαι, υπήρχαν ερωτήματα για τα κείμενα. Το αντιμετωπίσαμε, για να καλύψουμε τις ανησυχίες Εκκλησιών, όπως της Αντιόχειας και της Ρωσίας. Κάναμε ο,τι μπορούσαμε ως Οργανωτική Επιτροπή… Θα πρέπει αυτές οι 4 Εκκλησίες να απαντήσουν στην παγκόσμια Εκκλησία, γιατί δεν ήρθαν;».
Δια τας φερομένας ως δηλώσεις του πατρός του δια την Ουκρανίαν
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πατέρας μου απασχολεί την ειδησεογραφία… όποιος γνωρίζει τον π. Αλέξανδρο, ξέρει πως όσα αναφέρθηκαν σε ρεπορτάζ, αποκλείεται να έχουν ειπωθεί από αυτόν… Εν τέλει, εκτιμώ ότι αυτή ήταν μία ιστορία που κατασκευάστηκε σε κάποιο σκοτεινό δωμάτιο μοντάζ στη Μόσχα και ήταν μέρος ενός Ψυχρού Πολέμου που δεν είναι υπαρκτός… Νομίζω ότι κάποιος επιχείρησε να παίξει ένα παιχνίδι, το οποίο δεν εξηγείται».
Δια την οικονομικήν κρίσιν εις την Ελλάδα
«Πιστεύω ότι αρκετοί Ελληνοαμερικανοί θα ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα και να προσφέρουν θέσεις εργασίας στο ελληνικό κοινό, που τόσο απεγνωσμένα τις χρειάζεται, αλλά χρειαζόμαστε και ένα πρόθυμο εταίρο στην άλλη πλευρά. Δυστυχώς, τα δύο τελευταία χρόνια δεν τον βρήκαμε στην κυβέρνηση».
Δια τας αμερικανικάς εκλογάς
«Ο λόγος για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι το ότι ο κόσμος είναι θυμωμένος. Θυμωμένος, γιατί η κυβέρνηση δεν τους εκπροσωπεί με τον τρόπο που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να τους εκπροσωπεί. Είδα να συμβαίνει ακριβώς το ίδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε και στην Ελλάδα, το φαινόμενο του πρωθυπουργού Τσίπρα. Νομίζω ότι η πιθανότητα να εκλεγεί πρόεδρος ο Τραμπ είναι ισχυρή, αλλά πιστεύω εξίσου ότι θα μπορούσε να κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον… Εν τέλει, πιστεύω ότι υπάρχει τόση αναταραχή για το ότι θα εκλεγεί ο Τραμπ στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ…».
Ποίος τελικώς κατηύθυνε την πορείαν της Συνόδου της Κρήτης; Εις το προσκήνιον εφάνη ο Πατριάρχης Κων/πόλεως όμως ως και ο ίδιος και άλλοι παράγοντες του Φαναρίου εδήλωσαν, τα χρήματα και το έμψυχον βοηθητικόν προσωπικόν εστάλησαν από την Αμερικήν. Ειρήσθω εν παρόδω ότι αυτός είναι ο λόγος που το Πατριαρχείον εμποδίζει την Αυτοκεφαλίαν της Αμερικής, διότι είναι πηγή προσ­πορισμού αγαθών… Όμως πατήρ και υιός Καρλούτσοι που συνετόνισαν όλα τα οργανωτικά έχουν και πολιτικήν στάσιν εις τον τόπον, τον οποίον διαβιούν και αυτή δεν εξαντλείται απλώς εις το να καταφέρωνται εναντίον της Μόσχας ως αμερικανοί υπήκοοι. Ως γνωστόν, το Ελληνοαμερικανικόν λόμπι έχει προσβάσεις και εις τον κ. Τραμπ και εις την κ. Κλίντον. Ο κ. Μ. Καρλούτσος φαίνεται εμμέσως ότι θεωρεί προσφορωτέρα την εκλογήν της κ. Κλίντον, η οποία εκτός των άλλων προσφάτως έκανε και δηλώσεις υπέρ της Συνόδου της Κρήτης! Αντιθέτως την μερίδα της «αναταραχής» εκφράζει ο κ. Τραμπ, κατά τον κ. Καρλούτσον, τον οποίον «παρωμοίασε» με τον κ. Τσίπραν. Ο κ. Καρλούτσος άνευ περιστροφών έδειξε την αδυναμίαν συνεργασίας με την παρούσαν κυβέρνησιν προτιμών η ίσως και προλέγων την αλλαγήν κυβερνήσεως… Ας σημειωθή ότι προσφάτως ο έχων σχέσεις με μασόνους κ. Λεβέντης απεκάλυψεν ότι ο Πρέσβυς των ΗΠΑ τον ερώτησεν αν είναι διατεθειμένος να στηρίξη μίαν κυβέρνησιν Μητσοτάκη από το προσ­εχές Φθινόπωρον. Ο κ. Μητσοτάκης ως γνωστόν μετέβη προσφάτως εις την λέσχην Μπίλντεμπεργκ. Να πως συνδέεται η πολιτική με τα εκκλησιαστικά: τα εμπλεκόμενα «εκκλησιαστικά» πρόσωπα ευρίσκονται και εις διάφορα λόμπι. Άραγε θα κατέφθανε τόση υποστήριξις από τας ΗΠΑ, αν εδέσποζεν η Εκκλησία της Ρωσίας εις την Σύνοδον η αν εγίνετο η Σύνοδος εις άλλο μέρος; Θα ετόλμα ο Σεβ. Αμερικής Δημήτριος να επισκεφθή το Αμερικανικόν αεροπλανοφόρον εις την βάσιν της Σούδας κατά την διάρκειαν της Συνόδου; Άραγε θα κατέβαλε κάθε δυνατήν προσπάθειαν η κυβέρνησις δια την διεξαγωγήν της Συνόδου, αν δεν ήθελε να επιδιώξη γεφύρας με το λόμπι της Αμερικής; Δεν είναι ηθικά τουλάχιστον δέσμιον το Φανάρι προς το λόμπι της Αμερικής δια την αμέριστον υποστήριξίν του;
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και τα «μυστήρια» της Πανορθόδοξης
Η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Ελληνοαμερικανού Μιχάλη Καρλούτσου
Το CNN Greece παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τη συνάντηση και την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στους εθελοντές και τους Έλληνες που εργάσθηκαν για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Επίσης, το CNN Greece φιλοξενεί εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Ελληνοαμερικανού Μιχάλη Καρλούτσου, μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου με εκτελεστικό ρόλο. (CNN Greece)