μήνυμα

μήνυμα

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Θεολογική ημερίδα με θέμα: "Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου."



Δελτίο Τύπου

Διοργάνωση Ημερίδας με Θέμα:
«Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου»
 

Η "Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών", η "Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών", ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος "Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής" και ο Ελληνορθόδοξος Σύνδεσμος "Ζωοδόχος Πηγή" συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 και ώρες 09:00 – 13:30 στην Αίθουσα Crystal του Ξενοδοχείου PORTO PALACE, 26ης Οκτωβρίου 65, στη Θεσσαλονίκη .
Στις 5 Ιανουαρίου του 2019, παραμονή της εορτής των Θεοφανείων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος υπέγραψε στην Κωνσταντινούπολη τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, όπως αυτή προέκυψε από την ενωτική κληρικολαϊκή συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο Κϊεβο, στις 15 Δεκεμβρίου 2018, με την συμμετοχή των σχισματικών Ορθοδόξων της Ουκρανίας. Από την «Αυτοκέφαλη» αυτή “Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας” απουσιάζει η Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο, η οποία τελεί εν διωγμώ, και στην οποία ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των Ορθοδόξων της χώρας.
Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερωθεί το ελληνικό κοινό για τα εκκλησιαστικά, ιεροκανονικά, δογματικά και γεωπολιτικά προβλήματα που προέκυψαν από την αιφνίδια αλλαγή στάσης του Φαναρίου και την χορήγηση Αυτοκεφάλου στις σχισματικές ομάδες Ορθοδόξων της Ουκρανίας, κατά παράβαση των ιερών κανόνων. Έγκριτοι θεολόγοι και επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις απαρχές, τις αιτίες, την μέθοδο και τις συνέπειες της Πατριαρχικής Πράξης, η οποία έχει κλονίσει την ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών. .
Είναι η δεύτερη κατά σειρά ημερίδα των ως άνω σωματείων μετά την περυσινή εξαιρετικά επιτυχημένη ημερίδα που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη στις 16-6-18 με Θέμα "Ὁρθοδοξία και Κολυμπάρι δύο χρόνια μετά. Αίρεση, Καθαίρεση, Ορθόδοξη Αντίσταση"

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΑΦΙΣΑ