μήνυμα

μήνυμα

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ποροσένκο: ''Θα είναι σημαντικό να ενωθεί η Ελληνο-καθολική με την Ουκρανική Εκκλησία''

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ:  Αναλώνονται κάποιοι  στην έρευνα του ποιος... και αν... αποδίδει  την "αυτοκεφαλία".
Βάζουν στο περιθώριο της σκέψης και της κριτικής!!! το γεγονός, ότι αποδόθηκε το "αυτοκέφαλον"  σε ένα μόρφωμα Ουκρανιτών σχισματικών... αχειροτόνητων... και καθηρημένων.
Άρθρα επί άρθρων για να  πεισθούμε, εμείς οι "παράλογοι" και "κολλημένοι"... άλλοτε για τα παράλογα... και άλλοτε για τα αυτονόητα.
Άρθρα επί άρθρων για να αποδείξουν ότι πίσω από την "διαστροφή"!!! μας να μην δεχόμαστε την φαυλότητα... βρίσκεται το "ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟΝ" της στάσεώς μας!!!
Δεν νοούν λοιπόν οι "υπεύθυνοι", κατ΄ εξοχήν επίσκοποι... το τί παίζεται στην Ουκρανία;
Καταλάβατε άγιοι Ιεράρχες σε ποιους αποδόθηκε η αυτοκεφαλία; 
Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κ. Ποροσένκο να ομιλεί με αυτό το πνεύμα;
Ο κ. Ποροσένκο εκ των λόγων του και εκ των πράξεών του αποδεικνύεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία. Παίζει το δικό του πολιτικό παιχνίδι. Δεν τον κρίνουμε. Δεν μας ενδιαφέρει.
Μας αρκεί η ΑΝΟΜΙΑ της Κρήτης.  
Αναρωτιόμαστε όμως, γιατί εμείς πρέπει να εμπλακούμε σ' αυτό το "θέατρο"; 
Στα χέρια ποίων εμπιστευθήκαμε το "ΑΓΙΟΝ" μιας "Εκκλησίας";
Και πως πρέπει να χαρακτηρίσουμε εκείνον που προσπαθεί απεγνωσμένα... να μας αποδείξει ότι η ανομία που επιτελείται στην Ουκρανία... είναι και "ευλογημένη" από τον Κύριο!!!
Αλήθεια τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε που οδηγείται η κατάσταση;
Και ο Πατριάρχης μας συμφωνεί;
Συμφωνεί με τα όσα δηλώνει ο κ. Ποροσένκο;
Ρωτάμε γιατί αν θυμόμαστε καλά στα χέρια του κ. Ποροσένκο εδόθη ο "ΤΟΜΟΣ" της αυτοκεφαλίας.
 
Επίβλεψον Κύριε εξ ουρανού...

π. Φώτιος Βεζύνιας.



  posotnko
 
Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr



Στην Θεία Λειτουργία για την 50η επέτειο από τα εγκαίνια, του Ιερού Ναού της Ουνιτικής Εκκλησίας παρέστη ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο πρώην Πρόεδρος δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «είναι πολύ σημαντικό να ενωθούν η Ουκρανική Ελληνο-καθολική Εκκλησία και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας».

«Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας στη Ρώμη αποτελεί ένα σύμβολο της ανεξάρτητης Ουκρανίας. Αυτό το χρυσό ψηφιδωτό συμβολίζει το μέλλον της Ουκρανίας και οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν εδώ επιδιώκουν την ελεύθερη Ουκρανία» - πρόσθεσε ο Πέτρο Ποροσένκο.



Επίσης ο πρώην Πρόεδρος δήλωσε: «Σήμερα η Ελληνο-καθολική Εκκλησία διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ενοποίηση του κράτους. Για μένα είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι υπάρχει και η ένωση των Εκκλησιών μας: εγώ βρίσκομαι εδώ ως ορθόδοξος, η πλειοψηφία των παρόντων είναι ελληνο-καθολικοί, αλλά είμαστε μαζί, γιατί προσευχόμαστε υπέρ της Ουκρανίας».

Τόνισε παράλληλα ότι και οι Ουκρανοί Ουνίτες, προσευχήθηκαν για την απονομή του Τόμου Αυτοκεφαλίας, υπογραμμίζοντας ότι «είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι, όταν ο Κύριος μας χάρισε τον Τόμο, οι άνθρωποι αυτοί είχαν προσευχηθεί για να γίνει αυτό και ο Κύριος εισάκουσε τις προσευχές μας».

Ο κ. Ποροσένκο αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον Προκαθήμενο της Ουκρανικής Ουνιτικής Εκκλησίας, Πατριάρχη Σβιατοσλάβ, τονίζοντας: «Ο Κύριος μας έστειλε πολύ σοφούς ιεράρχες – τον Πατριάρχη Σβιατοσλάβ και τον Μακαριώτατο Επιφάνιο. Είναι ευχάριστο ότι συνομιλούν και επικοινωνούν μεταξύ τους και συντονίζουν τις ενέργειές τους».