μήνυμα

μήνυμα

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Βοστώνη – Νοσηρά Οικουμενιστικά φαινόμενα


Συνηθισμένα νοσηρά Οικουμενιστικά φαινόμενα στη Μητρόπολη Βοστώνης οι συμπροσευχές. Τα τελευταία χρόνια ο  Καρδινάλιος Βοστώνης, Σίαν Ομάλι συμμετέχει λειτουργικά στην Ακολουθία της Αναστάσεως με την ανάγνωση του Ευαγγελίου στα Αγγλικά - κατά την Αναστάσιμη Λειτουργία.(Βλέπε Βοστώνη - Ακολουθία της Αναστάσεως. με συμμετοχή Ρωμαιοκαθολικού Καρδινάλιου  αλλά και Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος πήγε στο Ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό του Τιμίου Σταυρού τη Μεγάλη Τρίτη.)

Όπως διαβάζουμε στον Εθνικό Κήρυκα, (βλέπε  ΑΜΗΝ/ )και στην Ακολουθία
της Αναστάσεως του 2012 έγιναν πάλι τα ίδια.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Με τη συμμετοχή του Ρωμαιοκαθολικού Καρδινάλιου της Βοστώνης, Σίαν Ομάλι, έγινε και φέτος στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Βοστώνης η Ακολουθία της Αναστάσεως, το μεσονύχτιο του Σαββάτου. Ο Καρδινάλιος Ομάλι μάλιστα συμμετείχε κατά τρόπο λειτουργικό στην Ακολουθία της Αναστάσεως, καθότι ανέγνωσε το εωθινό ευαγγέλιο της Αναστάσεως στην αγγλική γλώσσα αμέσως μετά από τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, ο οποίος προέστη της Ιερής Ακολουθίας της Αναστάσεως.

Εγινε ανταλλαγή ευχών και φιλοφρονήσεων εκατέρωθεν από μέρους του Καρδινάλιου Ομάλι και του Μητροπολίτη Μεθόδιου για την ανάσταση του Χριστού και το Πάσχα κι αμέσως μετά την Ανάσταση ο Καρδινάλιος αποχώρησε.
Στην Ακολουθία συμμετείχαν επίσης ο ιερατικώς προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού, Αρχιμανδρίτης Κλεόπας Στρογγύλης, ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Μανουσάκης και ο πρωτοσυγκελεύων της Μητρόπολης Βοστώνης π. Θεόδωρος (Τεντ) Μπάρμπας. Στην Ακολουθία συμμετείχαν επίσης εκατοντάδες πιστοί, ενορίτες του Καθεδρικού αλλά και ομογενείς από άλλα μέρη της Μασαχουσέτης.
Τονίζεται ότι η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή Βοστώνης εξακολουθεί να συγκλονίζεται και από σκάνδαλα παιδεραστίας με ιερείς από το παρελθόν, ενώ καινούργιες περιπτώσεις αποκαλύφτηκαν πρόσφατα από τον δικηγόρο κ. Καραμπίντιαν. Εχει πουλήσει όσο-όσο πάνω από εκατό κτίρια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ναοί, σχολεία, μοναστήρια, οικήματα, προκειμένου να καταβάλλει τις αποζημιώσεις στα θύματα.

Χριστός Ανέστη αδελφοί.
Όχι όμως στη Βοστώνη και σε.... κάθε Βοστώνη
Καιρός Ανά-Στασης
π. Φώτιος Βεζύνιας