μήνυμα

μήνυμα

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

ΙΣΡΑΗΛ: Σε έξαρση τα φαινόμενα ρατσισμού κατά Χριστιανών και Αράβων από «άγνωστους φανατικούς νεαρούς».

Αναγκάστηκε να κάνει δήλωση «κατά του ρατσισμού» ο Νεντανάχιου
Στην φωτογραφία: Ένας Ισραηλινός συνοριοφύλακας στέκεται δίπλα σε αντιχριστιανικό σύνθημα που γράφει στα εβραϊκά, «Ο Ιησούς είναι μαϊμού», το οποίο γράφτηκε από «άγνωστους» στην Εκκλησία της Κοιμήσεως, ένα από τα κορυφαία προσκυνήματα της Ιερουσαλήμ, στις 31 Μαΐου 2013.
ΚΟ: Ωραία θα ήταν μετά τα περιστατικά αυτά να είχαμε στο Ισραήλ, εσπευσμένη θέσπιση «αντιρατσιστικού» νόμου που θα καταδίκαζε την "ρητορική μίσους". Από όσο ξέρω τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται. Πέρσι, εξαιτίας των απανωτών κρουσμάτων βανδαλισμών σε εκκλησίες με αναγραφή αντιχριστιανικών συνθημάτων, κάποιοι θρησκευτικοί ηγέτες τόλμησαν να ζητήσουν να γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι κατά της «βλασφημίας», αλλά νομικοί στο Ισραήλ αρνήθηκαν, λέγοντας ότι έτσι θα «περιοριζόταν η ελευθερία του λόγου». Ωραία θα ήταν το Ισραήλ να δεχόταν «πιέσεις» από ‘χριστιανικές’ χώρες και λόμπι Ευρωπαίων ‘χριστιανών’ για την ψήφιση τέτοιων νόμων και την πάταξη του «ρατσισμού». Ωραία θα ήταν να πήγαινε και να μιλούσε ο πρωθυπουργός Νεντανάχιου σε Χριστιανική Εκκλησία και να καταδίκαζε τον «αντιχριστιανικό ρατσισμό», όπως ο δικός μας «αντιρατσιστής» Σαμαράς πήγε και μίλησε στη Συναγωγή Μοναστηριωτών της Θεσσαλονίκης. Ωραία θα ήταν σύσσωμη η ιεραρχία να ύψωνε φωνή διαμαρτυρίας κατά του «αντιχριστιανικού ρατσισμού» και ραβίνοι να παρευρίσκοντο σε Χριστιανική Εκκλησία ως «ένδειξη συμπαράστασης». Ωραία θα ήταν αυτή την είδηση, όπως και άλλες που περιγράφουν ρατσιστικά περιστατικά στο Ισραήλ ή και αλλού (Νότιο Αφρική πρόσφατα) να την ανέφεραν (εκτός του ΚΟ) οι διάφοροι «έγκυροι» καλοί  μας Πρετεντέρηδες που «ενημερώνουν» το πόπολο με τις «αντιρατσιστικές» γραφίδες τους, τα «αντιρατσιστικά» ρεπορτάζ τους και τους ωρυόμενους στα «αντιρατσιστικά» τηλεπαράθυρά τους. Ωραία θα ήταν να ζούσαμε σε έναν άλλον κόσμο.    
Διάβασε:
Σχ. ΚΟ: Όλες οι παραπάνω αποτελούν ‘price tag’ επιθέσεις. Η φράση ‘Price Tag’ («κόστος») είναι ένα σύνθημα που χρησιμοποιείται από εξτρεμιστές Εβραίους εποίκους. Η λίστα με τις ‘price tag’ επιθέσεις κατά Χριστιανών και Αράβων είναι εδώ. Το κοινό σε όλα τα παραπάνω περιστατικά είναι ότι έγιναν από «αγνώστους» δράστες. Τόσο αδύνατο είναι ολόκληρο Ισραήλ να βρει τους «γνωστούς - αγνώστους»;
 
Russia Today / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Μετά τα συχνά περιστατικά βίας στους δρόμους κατά Αράβων και των πολλών ‘price tag’ επιθέσεων, ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu αναγκάστηκε να επικρίνει τον «ρατσισμό κατά των Ισραηλινών Αράβων και τις πράξεις χουλιγκανισμού κατά των Παλαιστινίων».
 
Η τελευταία επίθεση βανδαλισμού ήταν το αντιχριστιανικό σύνθημα στους τοίχους της εκκλησίας της Ιερουσαλήμ και η καταστροφή δύο αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα κοντά.
Την Παρασκευή κάποιοι έγραψαν στα εβραϊκά αντιχριστιανικό σύνθημα στη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου έξω από την Πύλη της Σιών της Παλιάς Πόλης στην Ιερουσαλήμ, όπως ανέφερε η εφημερίδα Jerusalem Post. Φανατικοί Εβραίοι υποστηρικτές των εποίκων είναι οι πιθανοί δράστες οι οποίοι έγραψαν «οι χριστιανοί είναι πίθηκοι» και «οι χριστιανοί είναι σκλάβοι» σε δύο αυτοκίνητα σταθμευμένα έξω από τη μονή στο Beit ILU Ramllah.
Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει μια αύξηση του αριθμού των ‘price tag’ επιθέσεων στη χώρα τους τελευταίους μήνες.
 Στην φωτογραφία: Ένας εργαζόμενος στο δήμο της Ιερουσαλήμ καθαρίζει αντι-χριστιανικά συνθήματα στα εβραϊκά, «Χριστιανοί μαϊμούδες» που αναγραφόταν στην εκκλησία της Κοιμήσεως.
Τον Μάιο, πέντε οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ έγιναν στόχος βανδαλισμού σε άλλη μια ‘price tag’ επίθεση, από Εβραίους εξτρεμιστές.
Αυτού του είδους οι επιθέσεις είναι πράξεις βίας και βανδαλισμού εναντίον Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας από φανατικούς ισραηλινούς εποίκους που θεωρούν ότι αυτό είναι το «τίμημα» για τις οποιεσδήποτε ενέργειες που πιστεύουν ότι λαμβάνονται κατά των οικισμών τους.
Σε ένα τέτοιο περιστατικό, ο οδοκαθαριστής των δόμων του Τελ Αβίβ, Hassan Usruf, χτυπήθηκε άσχημα πριν από τρεις μήνες (φώτο κάτω).
"Ένας από αυτούς μου είπε: «Γεια σου Άραβα», είπα, «Γιατί το λες αυτό; Ποια είναι η διαφορά; - Άραβας, Εβραίος». Τότε ένας άλλος άντρας ήρθε και μου είπε: «Θέλεις μια χώρα, Άραβα;» θυμάται ο Hassan Usruf. Το επόμενο πράγμα που θυμόταν ήταν ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι με ένα μπουκάλι.
"Όλα σκοτείνιασαν. Έπεσα στο έδαφος. Άρχισαν να με κλωτσάνε και να με χτυπάνε. Ο δικηγόρος μου μου είπε ότι όταν κρατήθηκαν από την αστυνομία, άκουσαν τους δράστες να ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος με χτύπησε πιο πολύ", είπε ο Usruf στο RT.
Τα τελευταία περιστατικά ανάγκασαν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να καταδικάσει τη βία.
«Θέλω να καταδικάσω δύο φαινόμενα που είδαμε πρόσφατα: Ρατσισμό κατά των Ισραηλινών Αράβων και πράξεις χουλιγκανισμού εναντίον των Παλαιστινίων, χωρίς καμία πρόκληση ή δικαιολογία», είπε ο Νετανιάχου στο υπουργικό του συμβούλιο την Κυριακή υποσχόμενος να "ενεργήσει με κάθε διαθέσιμο νόμιμο μέσο για να τους σταματήσει".
Διαχωρισμός Εβραίων - Αράβων σε λούνα παρκ
Ο Νετανιάχου επέκρινε επίσης μια πράξη διαχωρισμού μεταξύ παιδιών σχολικής ηλικίας Εβραίων και Αράβων στο λούνα παρκ Superland.
Την Πέμπτη το λούνα πάρκ κοντά στο Τελ Αβίβ είπε ότι θα επανεξετάσει την πολιτική του για ενοικίαση σε διαφορετικές ημέρες για σχολεία Εβραίων και Αράβων, αφού φέρεται να αρνήθηκε να ανοίξει τις πόρτες του σε έναν Άραβα δάσκαλο που ήθελε να πάει εκεί η τάξη του ως σχολική εκδρομή.
Η διαχείριση του πάρκου εξήγησε σε μια δήλωση, που αναφέρθηκε από την Haaretz, ότι τον Ιούνιο πολλά διαφορετικά σχολεία είχαν προγραμματίσει στο τέλος του σχολικού έτους εκδηλώσεις στο Superland με αιτήματα από Εβραϊκά όσο και Αραβικά σχολεία να διεξάγουν τις εκδηλώσεις τους σε ξεχωριστές ημέρες.
"Μόλις χθες, για παράδειγμα, δεχτήκαμε αιτήσεις από δύο αραβικά σχολεία που ζήτησαν η εκδήλωση να είναι για τα αραβικά σχολεία μόνο, χωρίς να υπάρχουν σχολεία από τον εβραϊκό τομέα. Παρόμοια αιτήματα έχουν έρθει από τον εβραϊκό τομέα", πρόσθεσε η διαχείριση.
"Η διαχείριση του Superland είναι πολύ ευαίσθητη στις επιθυμίες και τα συναισθήματα όλων των πελατών του. Ως αποτέλεσμα, κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών θα αξιολογήσει εκ νέου την απόφαση να αποδέχεται τα αιτήματα των σχολείων να έχουν ξεχωριστές ημέρες", έλεγε η δήλωση.
Η οργάνωση νέων ‘Shomer Hatza'ir Youth Movement’, που αποτελείται τόσο από Εβραίους όσο και από Άραβες, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πάνε στο Superland αυτό το καλοκαίρι μετά την ντροπιαστική συμπεριφορά της διοίκησης.
«Ο ρατσισμός είναι κάτι εγκληματικό και άρρωστο που πρέπει να σταματήσει και να τεθεί στην κορυφή του δημόσιου λόγου στο Ισραήλ», ανέφερε το κίνημα σε μια δήλωση.
Βλέπουν τους παλιούς
Πολλοί όμως επισημαίνουν ότι οι νεαροί δράστες ίσως απλώς να ακολουθούν το παράδειγμα των παλαιότερων.
"Εμπνέονται από τους μεγάλους. Όταν δεν παρουσιάζεις κανένα σημάδι ότι θέλεις την ειρήνη, να ζει ο ένας δίπλα στον άλλον, να σταματήσει η σύγκρουση, τότε αυτό το αδιέξοδο προκαλεί ένταση, και όλοι οι πόλεμοι και όλα τα επεισόδια και οι συγκρούσεις που βλέπουμε στα κατεχόμενα εδάφη και η γενική μαχητική ατμόσφαιρα δημιουργεί μια σύγκρουση που οδηγεί στο μίσος και νομιμοποιεί τη βία", είπε το μέλος της Κνεσέτ (Ισραηλινής βουλής) Esawi Frej στο RT.
Ο διευθυντής της Παιδικής και Εφηβικής Κλινικής είπε στο RT ότι οι νέοι πίσω από τις επιθέσεις υποφέρουν πιθανότατα από τις ψυχολογικές επιπτώσεις των επιζώντων τρομοκρατικών πράξεων.
"Οι έφηβοι που έχουν εκτεθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις και έχουν αναπτύξει μετα-τραυματικά συμπτώματα ... τείνουν να εκδηλώνουν διπλάσια ριψοκίνδυνες συμπεριφορές. Επιθέσεις εναντίον αθώων ανθρώπων μόνο και μόνο επειδή είναι Άραβες, χωρίς απολύτως πρόκληση. Και αυτό είναι πολύ χαρακτηριστικό για τους ανθρώπους που αισθάνονται ότι βρίσκονται σε κατάσταση επιβίωσης", εξήγησε η Ruth Pat-Horencyzyk.
Δείτε το βίντεο:
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή