μήνυμα

μήνυμα

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Θεωρώντας μας το λιγότερο αφελείς, μας λένε "Μα δεν υφίσταται ο οικουμενισμός. Εσείς τον έχετε δημιουργήσει στην φαντασία σας".
  Λοιπόν αυτό που βλέπουμε είναι από τις τελευταίες εκδηλώσεις αυτής της δαιμονικής αιρέσεως που λέγεται ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ.
  Ξυπνήστε αδελφοί. Την Εκκλησία την οδηγούν οικουμενιστές.
π. Φώτιος Βεζύνιας.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως τελέσθηκε σήμερα, εορτή του Παναγίου Πνεύματος και μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', συμπαραστατουμένου από τον Ιερό Κλήρο της Σύρου και Κληρικούς από άλλες περιοχές της Ελλάδος, στην οποία παρέστησαν ο Επίσκοπος των ΡΚαθολικών Σεβ. κ. Πέτρος, ο Βουλευτής Κυκλάδων του Σύριζα κ. Συρίγος, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι του Στρατού, του Λιμενικού και των Σωμάτων Ασφαλείας, Δικαστικοί και Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί, Πολιτευτές των Κυκλάδων και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσέτρεξαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.
Το θείο λόγο εκήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Αριστομένης Ματσάγγας, ο οποίος επικέντρωσε την αναφορά του στις αρετές, που περικοσμούν την προσωπικότητα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', και του ευχήθηκε, ως εκ προσώπου του Ιερού Κλήρου πολυχρόνια και ανέφελη Ποιμαντορία.
  Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β', καταφανώς συγκινημένος, ανεμνήσθη του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου και του μακαριστού προκατόχου του και πνευματκού του πατρός Δωροθέου Α' (Στέκα) και ευχαρίστησε από καρδίας όλους τους παρισταμένους και όλους τους Κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του, ευχόμενος προς άπαντας έτη υγιεινά και Δωροθέεια.
 
 

 
 
 
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: www.aktines.blogspot.gr