μήνυμα

μήνυμα

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!!!

Μακεδονία μόνο Ελληνική – Που Γου Δου του Μου: Σημειώσατε 1.

Αποτέλεσμα εικόνας για συλλαλητηριο θεσσαλονικη

 
του Απόστολου Σαραντίδη
 
Ήμασταν όλοι εκεί. Κι έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Κυριολεκτικά και καθόλου μεταφορικά. Όσοι βρίσκονταν εκεί, γνωρίζουν τι λέμε. Ήσαν και οι ομιλητές εκεί οι οποίοι είπαν αυτά που είπαν για τους δικούς τους λόγους ο καθένας. Ήσαν και επίσκοποι με Παναγιώτατο, με την ουρά στα σκέλια, που  την τελευταία στιγμή από την κατακραυγή του κόσμου, το 'σωσαν. Εξυπακούεται το θετικό. Ήσαν και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες από την Κρήτη μέχρι τα βόρεια σύνορα, από τον Έβρο μέχρι την Κέρκυρα και την Κύπρο. Και νεολαίοι πολλοί. Πάρα πολλοί! Ο Δήμαρχος όχι, δεν ήτανε. Θα συνέτασσε τους όρους των οίκων ανοχής. «Πλην Λακεδαιμονίων. Είναι κι αυτή μια στάσις. Νοιώθεται». Ήταν κι ο Κώστας Ζουράρις που τον έκαναν «καροτσάκι» ακριβώς για τους ίδιους λόγους που δίδασκε ότι αποβάλλονταν οι αρχαίοι. Οποία ειρωνεία για τον συγκεκριμένο Δάσκαλο!
Οι αναγνωρίσεις, οι αναγνωρίσεις… και τα πάντα τα προαποφασισμένα!  Για όποιον γνωρίζει στοιχειώδες Διεθνές Δίκαιο, είναι άνευ αξίας αυτές οι εκατοντάδες αναγνωρίσεις που έγιναν σε διμερές επίπεδο αν δεν αναγνωριστούν από τον ΟΗΕ, τη ελληνική συναινέσει. Και αυτό δεν έχει γίνει ακόμη και δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ελληνική αποδοχή. Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση. Το γνωρίζουν πολύ καλά τα Σκοπιανά, διαφορετικά θα το έκαναν. Το γνωρίζουν όμως και οι μεγάλοι. Κανένας λοιπόν ως τώρα δεν τους αναγνώρισε επί της ουσίας ως «Μακεδονία» και αυτό είναι που μας ζητούν να κάνουμε. Τον επιζητούν διακαώς αυτόν τον τύπο οι μεγάλοι για να προωθήσουν με νομική επικάλυψη τα σχέδιά τους. Διαφορετικά, δεν τολμούν. Η αναταραχή που θα δημιουργούνταν αν το έκαναν, τεράστια. Συνεπώς, θα το παν προσεκτικά με τα Ηνωμένα Έθνη, θα πιέζουν για γονάτισμα αλλά αν δεν σκύψεις δεν μπορούν.
Είναι αλήθεια ότι η Ελλάς πιέζεται παρασκηνιακά από «συμμάχους» αφόρητα. Και πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις πιέζουν τον πιο ενδοτικό. Αιτία, η απώθηση του ρωσικού παράγοντα διότι στη Μέση Ανατολή δεν το κατόρθωσαν. Η Ζυρίχη – Λονδίνο για την Κύπρο, χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αλλά και το σχέδιο Ανάν, αντιπαράδειγμα. Και τότε, υστερία για τελευταία δήθεν ευκαιρία και καταστροφολογία. Και εποίησαν ουδέν. Και η παρούσα κυβέρνηση, επικίνδυνο κράμα ισορροπίας. ΕΕ και ΝΑΤΟ θα κρατήσουν τους τύπους διότι διά της βίας επιβολή είναι ασύμφορο. Λίγη στρατηγική, βρε παιδιά! Στο κάτω - κάτω ελληνική εφεύρεση είναι!
Τυχόν αναγνώριση εκ μέρους της Ελλάδος με συνθετικό «Μακεδονία» θα είναι ολέθρια ανοησία από διπλωματικά ηλιθίους. Με την έννοια ότι η ζημία μακροπρόθεσμα θα είναι ασύγκριτα μεγάλη για τους επόμενους, από τα οφέλη που σίγουρα θα τάξουν και ενδεχομένως θα μας δώσουν. Στρατηγική ήττα δηλαδή και μάλιστα μη αναστρέψιμη, προφανώς για αιώνες. Αυτό, ευτυχώς κατάφερε να το περάσει το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και να το διατρανώσει και δεν παρέμεινε μόνο σε λεονταρισμούς και πατριωτικές ιαχές, που παρά τον παλμό και τον όγκο υπήρχαν κι αυτές. Το αντίθετο, θα ήταν αποτυχία.
Όσο για τις 90.000 κόσμο κατά την αστυνομία, η ίδια παραδέχεται ότι πέρασαν μόνο από διόδια προς Θεσσαλονίκη 970 λεωφορεία και 200 εγκλωβίστηκαν στα Μάλγαρα. Και δεν πας στη Θεσσαλονίκη μόνο από διόδια. Με ελάχιστο λοιπόν αριθμό 1200 λεωφορείων, επί 50 επιβάτες, μας κάνει 60.000. Οι Θεσσαλονικείς δηλαδή της άνω του 1.000.000 αστικής περιοχής που κατέβηκαν με τα πόδια επειδή δεν γίνονταν εκ των πραγμάτων διαφορετικά και τα χιλιάδες ΙΧ στις ουρές στις εισόδους της πόλεως με τα οποία ήρθαμε εμείς από την επαρχία, από κάθε μεριά της Ελλάδος, ήμασταν 30.000; Τα τρένα; Τα αεροπλάνα; Η τακτική συγκοινωνία των ΚΤΕΛ; Ή τα κινητά που μπλόκαραν και δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε; Για κάνετε μια ψηφιακή ανάλυση εικόνας από drone, κατά προσέγγιση, από το Τελωνείο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής γύρω στις 3:30μμ της 21ης Ιανουαρίου του 2018; Ευτυχώς που υπάρχει η τεχνολογία και το διαδίκτυο και την πατήσατε όσοι υποβαθμίσατε, από τηλεοπτικά κανάλια μέχρι κρατικοί αξιωματούχοι.
Να πας στον Νίμιτς τώρα, Αλέξη, και να του πεις τα μαντάτα, για να τα μεταφέρει στα αφεντικά του. Έτσι είναι, παλληκάρι μου! Έμπλεξες με Έλληνες.

Ο Α.Σαραντίδης είναι δάσκαλος στην Καβάλα και πολιτικός επιστήμων