μήνυμα

μήνυμα

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Εκατοντάδες διαδηλωτές σπεύδουν στην πόλη Θέρμοντ εν όψει της Συνόδου της G8

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Διαδηλωτές έξω από τον Λευκό Οίκο διαμαρτύρονται για τις πολιτικές των ισχυρών του πλανήτη
Διαδηλωτές έξω από τον Λευκό Οίκο διαμαρτύρονται για τις πολιτικές των ισχυρών του πλανήτη (Φωτογραφία: Associated Press)
Μεριλαντ
Εκατοντάδες διαδηλωτές αναμένεται να φτάσουν στην πόλη Θέρμοντ του Μέριλαντ, εν όψει της Συνόδου των G8.
Διαδηλωτές του κινήματος Occupy αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική των ισχυρών του πλανήτη.

Η αστυνομία σκοπεύει να κρατήσει τους διαδηλωτές σε απόσταση τουλάχιστον 6,5 χιλιομέτρων από το Εθνικό Πάρκο Κατόκτιν, όπου θα συναντηθούν αξιωματούχοι από τις οκτώ συμμετέχουσες χώρες (Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ρωσία, Βρετανία και ΗΠΑ).
Το Πάρκο Κατόκτιν έχει κλείσει για το διήμερο της Συνόδου, το ίδιο και το Πολιτειακό Πάρκο Κάνινγχαμ Φολς. Ο αυτοκινητόδρομος Route 77 έχει κλείσει στο τμήμα που συνδέει τα δύο πάρκα για όλες τις μετακινήσεις, με εξαίρεση τις τοπικές.
Οι καταστηματάρχες και οι επιχειρηματίες του Θέρμοντ περιμένουν εναγωνίως του διαδηλωτές, ελπίζοντας σε μια ειρηνική διαμαρτυρία που θα τονώσει την τοπική οικονομία.
Η φιλική διάθεση των κατοίκων έρχεται σε αντιδιαστολή με τα ισχυρά μέτρα που έχουν λάβει οι μυστικές υπηρεσίες και η τοπική αστυνομία.
Αρχικά, η Σύνοδος επρόκειτο να διεξαχθεί στο Σικάγο πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ωστόσο, αργότερα ο τόπος διεξαγωγής της άλλαξες. Ο Μπαράκ Ομπάμα αρνείται ότι πίσω από την απόφαση κρύβονταν λόγοι ασφαλείας.
Οι διαδηλωτές εκτιμούν ότι δεν θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τον τόπο διεξαγωγής της Συνόδου, ωστόσο ελπίζουν να δημοσιοποιήσουν τα αιτήματά τους σε μέσα ενημέρωσης που θα βρίσκονται στο Μέριλαντ.
πηγή:www.in.gr
Χριστός ανέστη
π. Φώτιος Βεζύνιας