μήνυμα

μήνυμα

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Οι ελεύθεροι σκλαβωμένοι της Χαλκιδικής..

..ζητούν βοήθεια..

Τη
Α. Θ. Παναγιότητι
Τω Αρχιεπισκόπω
Κωνσταντινουπόλεως-Ν. Ρώμης
και Οικουμενικώ Πατριάρχη
Κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΩ
Εις ΦΑΝΑΡΙΟΝ
 
Θειότατε και Πάνσεπτε Δέσποτα.
 
    Ασπαζόμαστε την δεξιά σας.  Είμαστε οι κάτοικοι της Βόρειας Χαλκιδικής.  Είμαστε αυτοί που περισσότερο από τις άλλες περιοχές της πατρίδας μας, και τους υπολοίπους  Έλληνες, και κάτω από τον στυγνό ζυγό των κατακτητών της Πατρίδος μας,  ζούμε την καταβαράθρωση των αξιών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας καθώς και του δικαιώματος να αφήσουμε ως κληρονομιά στα παιδιά μας, - αφού τίποτα άλλο πια δεν μας μένει, -  τουλάχιστον αυτήν την φυσική ομορφιά που  χάρισε ο Παντοδύναμος Δημιουργός στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.

   Παναγιότατε, προσφεύγουμε σε σας, ως τελευταία ελπίδα μας. Γνωρίζουμε την αγάπη σας προς την Δημιουργία και το περιβάλλον. Γνωρίζουμε τους αγώνες σας. Δεν έχουμε πλέον  άλλον να υποστηρίξει το αυτονόητο αίτημα να «ζήσουμε» στον τόπο μας. Να ζήσουμε πίνοντας το νερό που μας χάρισε ο Θεός μας, αναπνέοντας τον αέρα Του, και απολαμβάνοντας τις φυσικές ομορφιές της Χαλκιδικής μας.
  Παναγιότατε, νομίζουμε είναι άσκοπο να σας αναλύσουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Γνωρίζουμε  ότι είστε άριστος γνώστης της κατάστασης. Ήρθε ο «καιρός» εμείς το ποίμνιο και εσείς ο ποιμένας να «απαιτήσουμε»  μαζί, από τους κατακτητές της πατρίδας μας να μας αφήσουν ήσυχους στον τόπο μας. Αυτόν τον τόπο που κατ' εξοχήν Εσείς έχετε την Χάρη να οδηγείτε και πνευματικά αλλά και σε τομείς «ζωτικούς» και «ζωοπαρόχους», διότι  για ποία ποίμνη θα μπορεί να γίνει λόγος, όταν το ποίμνιο εξαφανισθεί από αρρώστιες και άλλα κακά που θα επέλθουν αν οι κατακτητές κάνουν πράξη τις «ορέξεις» τους;
  Παναγιότατε εμείς έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας.  Στον αγώνα μας σας θέλουμε «μπροστάρη». Ελάτε οδηγείστε μας. Και είμαστε σίγουροι ότι η Νίκη θα είναι δική μας. Η Νίκη θα είναι του Χριστού μας. Έτσι όπως τότε «..για του Χριστού την Πίστη την Αγίαν και της Πατρίδος την Ελευθερίαν»
  Βέβαιοι για την θετική σας ανταπόκριση,
Κατασπαζόμεθα την δεξιά σας.
Παναγιότατε Ευλογείστε μας.
Οι «ελεύθεροι σκλαβωμένοι της Χαλκιδικής»
 το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως
 Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.


Κάτοικοι του δήμου Αριστοτέλη

πηγή: <akanthios7@hotmail.com>