μήνυμα

μήνυμα

Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

"Αδελφοί Στώμεν καλώς"

ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η χρήση του όρου "πάπας" στην παρακάτω ανάρτηση γίνεται απλά για το ακριβές αντίγραφο από την ιστοσελίδα: www.aktines.blogspot.gr

Σήμερα θα διαβαστεί ευχή ενώπιον του Πάπα «να μπορέσει να σχηματισθεί, από το ένα άκρο μέχρι το άλλο, στην γη, ένα μόνο ποίμνιο, με ένα μοναδικό ποιμένα».
Δεν θα χαρακτηρισθεί «ιδιοκτήτης του αμπελώνα που εποπτεύει, από ψηλά, το κτήμα του»
Άνοιγμα του πάπα Φραγκίσκου στους Ορθόδοξους
«Ο πάπας τείνει το χέρι του προς τους ορθόδοξους» τιτλοφορεί σημερινό της άρθρο η εφημερίδα της Ρώμης «Λα Ρεπούμπλικα», το οποίο αναφέρεται στις επιλογές του νεοεκλεγέντος Αργεντινού ποντίφικα.
Στην ανάλυσή της, η εφημερίδα της Ρώμης αναφέρει ότι σήμερα το απόγευμα ο πάπας Φραγκίσκος θα εισέλθει για πρώτη φορά στην βασιλική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, στην Αιώνια Πόλη, για να αναλάβει επισήμως και τα καθήκοντα του επισκόπου της ιταλικής πρωτεύουσας.
Σε μια κίνηση επαναπροσέγγισης με τους ορθόδοξους, ο ποντίφικας δεν θα χαρακτηρισθεί «ιδιοκτήτης του αμπελώνα που εποπτεύει, από ψηλά, το κτήμα του», όπως είχε γίνει με τον πάπα Βενέδικτο.

Το νέο κείμενο που θα διαβασθεί, αναφέρει ότι ο πάπας «προΐσταται με αδελφοσύνη όλων των εκκλησιών και με σταθερή γλυκύτητα οδηγεί όλους προς τις οδούς της αγιότητας».
Σύμφωνα με τη «Λα Ρεπούμπλικα», ο κύριος στόχος με τον τρόπο αυτό είναι, από την μια να υπογραμμισθεί ότι «ο ποντίφικας διαθέτει πρωτείο, που πρέπει να ασκείται, όμως, πνεύμα αδελφοσύνης και ελέους. Από την άλλη, να δοθεί μια ώθηση για ομαδικότερη διακυβέρνηση της καθολικής εκκλησίας, με ένα νέο είδος εσωτερικής, οριζόντιας διοίκησης».
Όπως παρατηρήθηκε από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά την εκλογή του, ο πάπας Φραγκίσκος-όπως υπογραμμίζει ο αναλυτής Πάολο Ροντάρι- προτιμά να τον αποκαλούν επίσκοπο Ρώμης παρά ποντίφικα και υποδεικνύει την επιστροφή σ' ένα πρωτείο που ασκείται στα πλαίσια της πίστης και του ελέους και όχι ως απεριόριστη, γενική δικαιοδοσία.
Σήμερα το απόγευμα, τέλος, ο αναπληρωτής επίσκοπος της Ρώμης Αγκοστίνο Βαλίνι πρόκειται να διαβάσει ενώπιον του Αργεντινού 'Αγιου Πατέρα ευχή «να μπορέσει να σχηματισθεί, από το ένα άκρο μέχρι το άλλο, στην γη, ένα μόνο ποίμνιο, με ένα μοναδικό ποιμένα».

ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ: Κάποιος από μας τους Ορθοδόξους, πρέπει να πεί στον κύριο που αυτοαποκαλείται "πάπας", πρώτον ότι δεν είναι βαπτισμένος, και δεύτερον ότι δεν έχει την ιερωσύνη του Κυρίου μας. Άρα χωρίς αυτά τα δύο πως θα είναι ποιμήν, και μάλιστα "αρχιποιμήν". Κάτω λοιπόν από αυτές τις προϋποθέσεις, το ένα ποίμνιο "ύποπτο" και ό ένας ποιμένας, μάλιστα υπό το πρίσμα του ¨ΔΑΙΜΟΝΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΛΑΘΗΤΟΥ"  όχι μόνο ύποπτο αλλά είναι αυτή η ίδια η παρουσία του "αντιχρίστου". "Αδελφοί Στώμεν καλώς"