μήνυμα

μήνυμα

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η υπόθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου πάσχει


Ερευνούμε την αιτία για όλα αυτά... Άλλαξαν το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων, διαφοροποίησαν το μάθημα των θρησκευτικών, από ομολογιακό το έκαναν θρησκειολογικό, θέλουν να χτίσουν παντού τζαμιά, φέρνουν τώρα το αντιρατσιστικό λεγόμενο νομοσχέδιο... Όλα αυτά βεβαίως γίνονται χάριν των μεταναστών, οι οποίοι όμως - πολλοί από αυτούς – θαυμάζουν και θέλουν την ελληνική κουλτούρα στη ζωή τους.)
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΣΧΕΙ https://sites.google.com/site/xrestia/anartiseisall/110
Η υπόθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου πάσχει σχεδόν καθ΄ ολοκληρίαν, όπως περίτρανα απέδειξε πρόσφατα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Και παλαιότερα η Εκκλησία και οι Ορθόδοξοι διέκριναν τον κίνδυνο της λογοκρισίας και της φιμώσεως της αληθείας με ανάλογα σχέδια νόμου. Είναι κρίμα το θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας της γνώμης, της φανερώσεως της αλήθειας και της ανεμποδίστου εκφράσεως του λόγου, μάλιστα δε στη χώρα της Δημοκρατίας και της Ορθοδοξίας, να μας το αφαιρέσουν οι οδηγίες της Δύσεως και η δειλία των εντοπίων αρχόντων.
Επιτέλους αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν θα μπορούμε να πούμε τη γνώμη μας. Οι μόνοι που θα μιλάνε θα είναι οι βουλευτές λόγου ασυλίας. Ποινικοποιείται η γνώμη και η άποψη. Οπωσδήποτε πρέπει να αντιδράσουμε. "Όποιος μου δένει τη γλώσσα, μου δένει τη συνείδηση", έλεγε κάποιος. Το να εμποδίζεται προληπτικά ο άνθρωπος να μιλήσει, δεν υπήρχε ούτε πριν χιλιάδες χρόνια. Τι είπε ο Θεμιστοκλής στον Ευρυβιάδη: "Πάταξον μεν, άκουσον δε". Ούτε αυτό δεν θα ανέχεται το απαράδεκτο νομοσχέδιο.
Να μη μπορούμε να μιλήσουμε για αυτά που λέγει το Ευαγγέλιο, η παράδοσή μας, ο πολιτισμός μας, καταλαβαίνουμε την τραγική κατάσταση, στην οποία θα περιέλθει η ελευθερία του λόγου στη χώρα που τη γέννησε. Στο τέλος θα απαγορευθεί και το Ευαγγέλιο, διότι καταδικάζει τις διαστροφές και τα πάθη της σαρκός. Δεν θα μπορεί κάποιος κήρυκας να πεί τίποτε άλλο, παρά μόνο: "πάρτε και διαβάστε το Ευαγγέλιο", κι αυτό με φόβο, αρκεί να μή σας δούνε, γιατί το Ευαγγέλιο ομιλεί εναντίον των πλουσίων, των σοδομιτών, των αρχόντων...
Αυτό που πάει να γίνει είναι φοβερό! Σε λίγο θα γίνονται καταγγελίες, μηνύσεις, συλλήψεις επ΄ αυτοφώρω για λόγια που δεν είπαμε, επειδή κάποιοι διέκριναν «πρόθεση και εχθροπάθεια».
 Ερευνούμε την αιτία για όλα αυτά... Άλλαξαν το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων, διαφοροποίησαν το μάθημα των θρησκευτικών, από ομολογιακό το έκαναν θρησκειολογικό, θέλουν να χτίσουν παντού τζαμιά, φέρνουν τώρα το αντιρατσιστικό λεγόμενο νομοσχέδιο... Όλα αυτά βεβαίως γίνονται χάριν των μεταναστών, οι οποίοι όμως - πολλοί από αυτούς – θαυμάζουν και θέλουν την ελληνική κουλτούρα στη ζωή τους.
Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή έχει πάψει να είναι χριστιανική, ακριβώς γιατί άδειασε από την πίστη του Ευαγγελίου και αρχίζει πλέον σε πολλά μέρη να εφαρμόζεται ο μουσουλμανικός νόμος της Σαρία. Στην Αγγλία δεν κάνουν Χριστούγεννα, αποκαθηλώνουν χριστιανικά σύμβολα, δεν επιτρέπεται φοράνε σταυρό οι Χριστιανοί στις δημόσιες υπηρεσίες, για να μη ενοχληθούν οι οπαδοί του Ισλάμ. Εκεί θέλουν να φτάσουμε; "Των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς ανοήτως και αυτοκτονικώς νομοσχεδιάζουμε"!
Αυτό όμως δεν θα περάσει. Μόνο πάνω από τα πτώματά μας. " Όσο ζούμε και αναπνέουμε, έλεγε ο Παπαδιαμάντης δεν θα πάψουμε να μιλάμε για τις ομορφιές της Πίστεως και της Πατρίδας μας και όποιος ελληνας ορθόδοξος θέλει να κάνει τον άθεο και τον φωτισμένο, είναι ένας νάνος που θέλει να ψιλώσει πατώντας στις άκρες των δακτύλων του, αλλά ματαίως".
Τον ελληνικό λαό δεν τον σκέφτονται; Θα φιμώσουν έναν ολόκληρο περήφανο και ελεύθερο λαό για κάποιους ξένους, που λαός αυτός τους αγκάλιασε, τους βοήθησε, τους αγάπησε, τους ενσωμάτωσε... Είναι άδικο και το άδικο δεν το ευλογεί ο Θεός.
Παρακαλούνται όλοι οι ελεύθεροι και ορθόδοξοι Έλληνες, όσο ακόμη επιτρέπεται, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση. Αυτό το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο. Υπάρχουν νόμοι που τιμωρούν τα όποια αδικήματα Ελλήνων και ξένων. Αυτό που πάει να γίνει ξεφεύγει των ορίων της Δημοκρατίας. Όσοι το σκέφτηκαν, το οργάνωσαν, το προωθούν, δεν αντιδρούν, το ανέχονται, αυτοί όλοι εγκληματούν κατά της ανθρωπίνης προσωπικότητας, που την προίκισε ο Θεός με λογικό, αυτεξούσιο και ελευθερία λόγου. Θα λογοδοτήσουν στον Κύριο. "Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος"!!!