μήνυμα

μήνυμα

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος

Η αγιοποίηση του Καρδινάλιου Aloysius Στέπινατς δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις μας με το Βατικανό
SRPSKI EPISKOPI ISPOD SLIKE STEPINCA
Βελιγράδι - Σε συνέντευξη που έδωσε ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος ρωτήθηκε και για την αγιοποίηση από το Βατικανό του Καρδινάλιου Aloysius Στέπινατς και κατά πόσο αυτό θα θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας με το Βατικανό.
Ο Πατριάρχης απάντησε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα το οποίο είναι κάπως κατανοητό, επειδή στην εποχή του ήταν ένα σημαντικό πρόσωπο στην Κροατία. Με την αγιοποίηση του η σχέση μας με το Βατικανό δεν θα απειληθεί, αλλά θα ρίξει μια σκιά πάνω από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.  Иринеј: Канонизација Степинца неће угрозити односе с Ватиканом “То је изузетно деликатно питање. Довољно знамо о Алојзију Степинцу, а на дјелу имамо покушај да се он прикаже у бољем свјетлу него што је де фацто то био. Можда је то донекле и разумљиво, јер је он у своје вријеме био значајна особа у Хрватској. Изгледно је да наши односи с Ватиканом неће бити угрожени његовом канонизацијом, али ће то бацити сјенку на Римокатоличку цркву.”
Εμείς θυμίζουμε απλώς ότι ο Καρδινάλιος Aloysius Στέπινατς, είναι γνωστός στον ορθόδοξο κόσμο και ως αρχιεπίσκοπος της Γενοκτονίας των Σέρβων. Οι Ουστάσι εξόντωσαν πέραν των 700,000 Σέρβων, κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, με τις ευλογίες του Παπικού Αρχιεπισκόπου Κροατίας Στέπινατς.