μήνυμα

μήνυμα

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Χρονογράφημα: Μεταξύ σοβαρού και αστείου, μετά την φύση… να καταργήσουμε και την Ιατρική

Αποτέλεσμα εικόνας για αλλαγη φύλου γελοιογραφιεσ
Την φωτογραφία την είδαμε στο:  http://www.panosiatridis.gr/2017/10/geloiografies10.html
 
 
Ανοιχτή Επιστολή
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης
Προς τον Υπουργό Υγείας
Προς τους Αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής
 
Κύριοι,
Μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την Δήλωση Αλλαγής Φύλου, προτείνω την σε προαιρετική βάση αντιμετώπιση των ασθενειών. Να σταματήσει επιτέλους η πλύση εγκεφάλου για τις αρρώστιες και την προσφυγή / εξώθηση των αρρώστων στις όποιες θεραπευτικές επιλογές του Κατεστημένου. Οι ρατσιστικές αυτές αντιλήψεις περιθωριοποιούν τον άρρωστο συνάνθρωπο, τον τοποθετούν σε παθητική θέση απέναντι στους οποίους θεράποντές του, και του αφαιρούν το δικαίωμα της επιλογής της άρνησης θεραπείας  (ειδικότερα, όταν αυτό αφορά ειδικούς ευαίσθητους πληθυσμούς όπως τα παιδιά ή οι ηλικιωμένοι, τους οποίους σπεύδουν να εξετάσουν στα νοσοκομεία οι γονείς ή οι οικείοι τους χωρίς να τους ρωτήσουν). Μάλιστα, η αντίληψη/τακτική αυτή μπορεί να υποκρύπτει οικονομικά συμφέροντα, ή όρους εκμετάλλευσης και κερδοφορίας, κάτι που διαπιστώνει κανείς με την ολοένα διογκούμενη αύξηση του κόστους των Δομών και Υπηρεσιών Υγείας.
Ας διερωτηθούμε, για ποιόν λόγο άραγε εισάγεται με αποσπασματικές νομοθετικές πρωτοβουλίες κατ’ επιλογήν μια προνομιακή διάκριση όσον αφορά ορισμένες ασθένειες, ψυχικές ή σωματικές που χρήζουν ή δε χρήζουν ιατρικής παρέμβασης;
Η Κυβέρνηση με την πιθανή σύμφωνη γνώμη άλλων Κομμάτων ας ολοκληρώσει το έργο της που θα οδηγήσει και σε μείωση των δαπανών Υγείας.
Καλή συνέχεια στο θεάρεστο έργο σας.
ΑΙΧ