μήνυμα

μήνυμα

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012


Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
TΟ ΠΟΙΜΝΙΟ

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Κινδυνοs εσωτερικηs αναταραχηs

____________Βρισκόμαστε ένα βήμα προ των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Οι καιροί είναι εξόχως κρίσιμοι. Η αριστερή Κουλτούρα της Χώρας φαίνεται, ότι έχει πάρει τα πάνω της! Η κόπωση από τα λεγόμενα «κόμματα της Εξουσίας» φαίνεται, ότι έχει οδηγήσει τον Έλληνα ψηφοφόρο σε μεγάλη απόγνωση! Παρά ταύτα, όταν για πολύ σοβαρά θέματα της ζωής μας παίρνουμε αποφάσεις σε περίοδο που είμαστε ψυχικά καταπονημένοι, τότε ένα είναι βέβαιο, ότι οι αποφάσεις μας και οι επιλογές μας θα είναι πάντοτε λανθασμένες!
___________Κάποιος μου είπε: "Η κοινωνία σήμερα μοιάζει με μια απέραντη έκταση, στην οποία έχει χυθή μεγάλη ποσότητα κηροζίνης (καύσιμο των αεροπλάνων). Αρκεί μια σπίθα για να καεί το σύμπαν". Χρειάζεται λοιπόν περίσκεψη και μεγάλη προσοχή στις αποφάσεις, που θα πάρουμε στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. 
____________Για τριάντα τέσσερα χρόνια, που ο Θεός με έχει ελεήσει να είμαι Μητροπολίτης στον μαρτυρικό και ιστορικό αυτό τόπο της Βοστίτσας και των Καλαβρύτων ουδέποτε έλαβα θέση για το ένα η το άλλο κόμμα, κάθε φορά ππυ ήμασταν ενώπιον μιάς εκλογικής αναμετρήσεως. Τώρα όμως είμαι υποχρεωμένος να εξέλθω από την ουδετερότητα και να είπω μερικά πράγματα χρησιμοποιώντας απερίτμητη την γλώσσα της αληθείας. Η καρδιά μου συνέχεται από μεγάλο φόβο. Η επομένη των εκλογών ημέρα πρόκειται να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην Πατρίδα μας. Είναι φανερό πιά ότι ο κίνδυνος μιάς εσωτερικής αναταραχής ελλοχεύει! "Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία", μας είπαν οι παλαιότεροι! Δανείζομαι λοιπόν τήν τόλμην, που μου χρειάζεται, για να σημειώσω χωρίς περιστροφές και υπονοούμενα τις σκέψεις μου ή μάλλον τις ανησυχίες μου. Οι αδελφοί μου, όσοι τουλάχιστον μας διαβάσουν, δεν θα μπορούν να προβάλλουν το επιχείρημα: "Δεν ήξευρα! Δεν μου το είπαν"!  
____________Θα ήθελα, λοιπόν, να επισημάνω τον κίνδυνο, ώστε να τώρα, καθώς είμεθα ενώπιον μίας δεύτερης κατά σειράν εκλογικής αναμετρήσεως,  να σκεφθούμε με περισσότερη ψυχραιμία και άρα στις όποιες επιλογές μας να προτάξουμε το συμφέρον της Πατρίδος. Θα το ομολογήσω μαζί σας, ότι το πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει! Ναί, ΄'εχει σαπίσει! Αλλά αυτό συμβαίνει σ' ολόκληρο το πολιτικό φάσμα! Όλα μαζί τα κόμματα, δηλ. και τα λεγόμενα της Εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) και τα μικρά, όλα μαζί έχουν το μερίδιο της ευθύνης των.
___________Παρά ταύτα σήμερα δεν έχουμε πολλά περιθώρια επιλογής!  Δεν υπάρχουν ακόμη νέα Πρόσωπα και νέες Δυνάμεις, ώστε να διαλέξουμε, να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. Δυστυχώς, είμεθα υποχρεωμένοι να ….ξαναφάμε από το ίδιο φαγητό! Το πρόβλημα, λοιπόν, που τίθεται ενώπιόν μας είναι, ότι και πάλι πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ αυτών των δύο, τριών…οκτώ πολιτικών σχημάτων και άρα κακών κομμάτων!  Αρχή μας, λοιπόν, και κριτήριό μας, αναγκαστικά, πρέπει  να είναι αυτό, όπως το όρισεν η σοφία των προγόνων μας! Ήτοι το αξίωμα, ότι
«μεταξύ δύο κακών, το μη χείρον, βέλτιστον»! Δηλ. ανάμεσα σε δύο κακά, θα διαλέξω αυτό που δεν είναι το χειρότερο! Επομένως στις 17 Ιουνίου καλούμεθα να διαλέξουμε ένα κόμμα, που θα προξενήσει το λιγότερο κακό στην ταλαίπωρη και χιλιοπροδομένη Πατρίδα μας. 
ΜΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΘΥΓΑΤΕΡΑ
(Τα στοιχεία υπάρχουν για καθένα που αμφιβάλλει)
Θα ήθελα πολλά πράγματα να γράψω για το θέατρο του παραλόγου που ζούμε τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας, όμως θα αρκεστώ σε λίγα και σημαντικά. Δυο φράσεις γυρνούν στο μυαλό μου τον τελευταίο καιρό:

1) Τα λόγια του ήρωα του 1821, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους" , που σε σύγχρονη μετάφραση σημαίνει οτι πρέπει να διώξουμε αυτούς τους πολιτικούς που προσκυνάνε τους φραγκοευρωπαίους και ξεπουλάνε καθημερινά την πατρίδα μας. Ας τους στείλουμε στα αφεντικά τους, των οποίων τις εντολές εκτελούν. Ο τρόπος είναι μπροστά στα μάτια μας, είναι οι εκλογές που έρχονται σε λίγες μέρες. Τώρα είναι η ευκαιρία μας να ξεφορτωθούμε αυτούς τους δοσίλογους και τους πατριδοκάπηλους. Ας μην μας φοβίζουν τα μεγάλα λόγια και οι απειλές τους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι το αντίθετο από αυτό που αυτοί θέλουν. 'Εχουν βάλει στη μάχη και τους προισταμένους τους από την Ευρώπη, για να μας καταδεικνύουν τί πρέπει να ψηφίσουμε και να μας γεμίζουν με εκβιασμούς και φόβο, με σκοπό να μας οδηγήσουν εκεί που θέλουν αυτοί. Επιτέλους τέλος! Ας μην τους επιτρέψουμε να μας υπνωτίσουν κι αυτή τη φορά. Ξυπνήσαμε, βιώσαμε και πληρώσαμε ακριβά τα ψέματά τους! Φτάνει πια να σκεφτόμαστε μόνο το τομάρι μας και το οτι θα πεινάσουμε αν χρεοκοπήσουμε, ή οτι είναι καλύτερα να μείνουμε στην ασφάλεια που μας παρέχει το ευρώ και άλλες τέτοιες δικαιολογίες. Όχι, όχι, όχι! Ας γίνει η 17η Ιουνίου η μέρα του ΟΧΙ, ας γίνει η νέα 28η Οκτωβρίου του 1940, τότε που κάποιοι Ελληναράδες αρνήθηκαν την υποδούλωσή μας  από τους γερμανούς και δεν σκέφτηκαν το βόλεμά τους και την πείνα, αλλά πρόσφεραν ακόμα και την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας. Το ίδιο έγινε και στην επανάσταση του 1821, όπου κάποιοι Ελληναράδες πάλι, διώξανε τους Τούρκους που μας είχανε υποδουλωμένους. Αχ! καημένε Κολοκοτρώνη, αν μπορούσες να έρθεις για λίγο να μας βοηθήσεις! Κι αν δεν μπορείς ο ίδιος να έρθεις, ας έρθει τουλάχιστον το ελληνικό πεντοχίλιαρο που έχει την μορφή σου!

2) Τα σοφά λόγια του Μακρυγιάννη: " Ας μείνουμε Έλληνες κι ας τρώμε πέτρες ". Καλούμαστε τώρα να πάρουμε τα ηνία της χώρας μας στα χέρια μας, ή να ξεπουληθούμε "έναντι πινακίου φακής" στους ευρωπαίους. Για το χρήμα θα ξεπουλήσουμε την πατρίδα μας, ή θα πεινάσουμε ελεύθεροι; Aς το σκεφτούμε καλά, δεν είναι παιχνίδι στον υπολογιστή, που αν δεν μας αρέσει κάτι το διαγράφουμε και συνεχίζουμε.Είναι πού σημαντική η απόφασή μας. Κρίνετε η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας ή η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ μας. Ας σταματήσουμε να προσκυνάμε το χρήμα κι ας αποκτήσουμε τις αρχές και τα ιδανικά που είχαν οι πρόγονοί μας. "Ορθοδοξία,πατρίδα,οικογένεια" ή αλλιώς "Για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδας την ελευθερία". Ας μας βοηθήσει ο Θεός αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας! Έτσι κι αλλιώς μόνο ο Θεός μπορεί να μας βοηθήσει, αρκεί να μην τον προδώσουμε! Ας μείνουμε κοντά στον Θεό κι ας παρατήσουμε το θηρίο της παγκοσμιοποίησης. Ξέρουμε δα τι θέλουν να κάνουν στον κόσμο! Θέλουν να προκαλέσουν το χάος, για να φοβηθούμε και να τους προσκυνήσουμε. Ας πρόσεχαν! Όσα σχέδια κι αν κάνουν, τον επίλογο θα τον γράψει ο Θεός!
ΑΣΗΜΕΝΙΑ

Ερώτηση: Γιατί Σεβασμιώτατε  Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, τέτοια απόσταση απόψεων, από το απλό ποίμνιο; Ποιο είναι το συμφέρον της Πατρίδος; Να μείνουμε μέσα στο πανέρι με τα φίδια; Γιατί.. αυτό είναι η Ευρώπη. Κι αν καταλάβατε καλά είτε με  ΣΥΡΙΖΑ είτε χωρίς θα είμαστε μέσα στην Ευρώπη. Αυτήν την Ευρώπη την Μασονική, την Αντίθεη. Τι δουλειά έχουμε εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες με τους  απατεώνες των μασονικών στοών και της λέσχης  Β. Γιατί Γέροντα δεν ακούτε και τον απλό λαό; Γιατί πρέπει να είμαστε φοβισμένοι;. Όντως «θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία», αλλά φοβάμαι ότι τα χάσαμε σαν λαός και τα  δύο. ΟΥΤΕ ΑΡΕΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΟΛΜΗ. Γι' αυτό θα επιτρέψει ο Θεός την Σκλαβιά, και αυτή η σκλαβιά θα είναι σκλαβιά στις δυνάμεις του σκότους.
Ασπάζομαι με σεβασμό
την δεξιάν σας
π. Φώτιος Βεζύνιας