μήνυμα

μήνυμα

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Η Νέα Τάξη πάει εκκλησία: Στίχος από το Κοράνι που αρνείται την θεότητα του Ιησού Χριστού διαβάστηκε σε καθεδρικό ναό στην Σκωτία!


Ένα απόσπασμα από το Κοράνι που αρνείται ένα από τα κεντρικά δόγματα της χριστιανικής πίστης ψάλθηκε δυνατά σε μια λειτουργία σε καθεδρικό ναό στη Σκωτία...
Το χωρίο από τη Σούρα 19, το οποίο αρνείται ρητά ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν ο Υιός του Θεού και λέει ότι δεν θα πρέπει να λατρεύεται, ψάλθηκε κατά τη διάρκεια μιας ευχαριστιακής λειτουργίας  στον Επισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας στη Γλασκώβη με αφορμή την εορτή των Θεοφανείων.
Ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube δείχνει ένα κορίτσι που τραγουδά το χωρίο με τυπικό ισλαμικό στυλ. Αφηγείται την ισλαμική εκδοχή της γέννησης του Ιησού, η οποία περιλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι η Μαρία αισθανόταν «ντροπή» μετά τον τοκετό, και το βρέφος Χριστό ως εκ θαύματος μίλησε από τη κούνια - κάτι που δεν υπάρχει στην Αγία Γραφή.
 

Στη συνέχεια καταλήγει τραγουδώντας το στίχο 35, το οποίο λέει σε μετάφραση: «Δεν αρμόζει στην Μεγαλειότητα του Αλλάχ ότι θα πρέπει να έχει έναν γιο» και στη συνέχεια στο στίχο 36, που το βρέφος Ιησού λέει: «Και ιδού! Ο Αλλάχ είναι ο Κύριός μου και ο Κύριός σας. Για αυτό προσκυνήστε Εκείνον. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος».
Ο καθεδρικός ναός εξήρε την ανάγνωση στην σελίδα του στο Facebook, αποκαλώντας το «θαυμάσιο γεγονός».

Ωστόσο, ο συνταξιούχος επίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας Michael Nazir-Ali το καταδίκασε έντονα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο ήταν ιδιαίτερα ακατάλληλο για την εορτή των Θεοφανείων, η οποία εορτάζει την αποκάλυψη του Χριστού ως Υιού του Θεού.
«Οι αρχές της Επισκοπικής Εκκλησίας της Σκωτίας θα πρέπει να αποκηρύξουν αμέσως αυτή την απερίσκεπτη πρόσκληση», είπε σύμφωνα με το Christian Today.
«Οι Χριστιανοί πρέπει να ξέρουν τι πιστεύουν οι συμπολίτες τους και για αυτό μπορούν αν θέλουν να διαβάσουν το Κοράνι, είτε στο πρωτότυπο είτε σε μετάφραση. Δεν είναι, ωστόσο, το ίδιο πράγμα να το ακούνε στην Εκκλησία, στο πλαίσιο της δημόσιας λατρείας», πρόσθεσε.
«Ιδιαίτερα να διαβάζεται αυτό το απόσπασμα στην Εκκλησία στην Εορτή των Θεοφανείων, όταν εορτάζουμε όχι μόνο την φανέρωση του Χριστού στους εθνικούς αλλά και το βάπτισμά Του και τη θεία δήλωση, “Εσύ είσαι ο αγαπημένος μου Γιος στον οποίο ευαρεστήθηκα"»
Η Επισκοπική Εκκλησία της Σκωτίας είναι μέρος της παγκόσμιας Αγγλικανικής Κοινωνίας, η οποία περιλαμβάνει επίσης την Εκκλησία της Αγγλίας και την επισκοπική εκκλησία της Αμερικής.
Η σελίδα του καθεδρικού ναού στο Facebook, δημοσιοποίησε επίσης, με υπερηφάνεια, μια αναφορά του Τύπου για το κήρυγμα του κοσμήτορά του για τα Χριστούγεννα, στο οποίο συνέκρινε τον εκλεγέντα Πρόεδρο Donald Trump με τον βασιλιά Ηρώδη, ο οποίος διέταξε τη σφαγή των παιδιών!