μήνυμα

μήνυμα

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΠΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Δόξα τω Θεώ. Δεν χρειάζεται να κάνουμε σχόλια πλέον. Οι ίδιοι οι υπέρμαχοι της παναιρέσεως του οικουμενισμού, αυτοαποκαλύπτονται με την υπερηφάνειά τους, που αφήνουν να φανεί μέσα από τα δικά τους σχόλια. Συνεχίστε λοιπόν αγαπητοί αδελφοί... την αντι-Πατερική και αντι-Ορθόδοξη πορεία σας.... Στο επόμενο βήμα σας.... σας περιμένει η άβυσσος...
π. Φώτιος Βεζύνιας.

Το άρθρο που ακολουθεί το είδαμε στο: http://fanarion.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html

Με αφορμή την πρόσφατη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη που διοργάνωσε το Ίδρυμα Al-Azhar στο Κάϊρο της Αιγύπτου, είχαμε και μία διαχριστιανική συνάντηση κορυφής κατά την Οικουμενική Προσευχή που έλαβε χώρα στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Κοπτικής Εκκλησίας, όπου έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις και σκοτώθηκαν δεκάδες Κόπτες Χριστιανοί, την ώρα της Θείας Λειτουργίας. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι τρείς Πάπες: ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β' και ο Πάπας και Πατριάρχης των Κοπτών Θεόδωρος Β', προσευχήθηκαν για τους πρόσφατους μάρτυρες της Κοπτικής Εκκλησίας και υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου. 
Αυτή η κοινή εμφάνιση των τριών Παπών και του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι κάτι που για πρώτη φορά συμβαίνει στην ιστορία και πρέπει να εξαρθεί η σημασία αυτού του γεγονότος. 
Ας θυμηθούμε τις σημαντικές δηλώσεις των Προκαθημένων στην Αίγυπτο: 
Οικουμενικός Πατριάρχης: «Το Ισλάμ δεν μπορεί να εξισωθεί με την τρομοκρατία, καθώς η έννοια της τρομοκρατίας είναι ξένη προς οποιαδήποτε θρησκεία». 
Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: «Στην δυσκολότατη αυτή εποχή της τρομοκρατίας, κατά την οποία διώκεται, αμφισβητείται και απειλείται η πίστη στον Ιησού Χριστό, ας υψώσουμε μεταξύ μας ως τείχος προστασίας ενάντια στην βαρβαρότητα χέρια ομόνοιας, αλληλεγγύης και αγάπης». 
Πάπας Φραγκίσκος: «Ας δηλώσουμε όλοι μαζί το ασύμβατο της βίας και της πίστης, της πίστης και του μίσους». 
Π.Α.Α.