μήνυμα

μήνυμα

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Ντροπή μας. Ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος μας έφταιξε;



 
Γράφει ο π. Φώτιος Βεζύνιας
Τα τελευταία χρόνια είδαμε και ακούσαμε.. και σε επίπεδο πολιτείας και σε επίπεδο Εκκλησίας πολλά... σημεία και δηλώσεις αποστασίας.
Τίποτα από όλα αυτά δεν κίνησε την οργή και το μίσος. Μιλάμε για ιερό μίσος και ιερά οργή. 
Τίποτα από όλα αυτά δεν κίνησε σε κάποιας μορφής αντίδραση... έστω..
Μία πολιτεία η οποία δεν κινήθηκε εναντίον της νομιμοποίησης των αμβλώσεων... (Αν λέμε ψέματα διορθώστε μας, και θα ζητήσουμε δημοσίως συγνώμη.)
Μία πολιτεία η οποία δεν κινήθηκε εναντίον των συμφώνων συμβίωσης. (Αν λέμε ψέματα διορθώστε μας και θα ζητήσουμε δημοσίως συγνώμη.)
Μία πολιτεία η οποία δεν κινήθηκε εναντίον της νομιμοποίησης του δικαιώματος!!! των δεκαπεντάχρονων για αλλαγή φύλου. (Αν λέμε ψέματα διορθώστε μας, και θα ζητήσουμε δημοσίως συγνώμη.)
Μία πολιτεία η οποία δεν πήρε θέση στις προσπάθειες να αποχριστιανοποιηθεί το Ελληνικό Κράτος. (Αν λέμε ψέματα διορθώστε μας, και θα ζητήσουμε δημοσίως συγνώμη.)
Μία πολιτεία η οποία δεν αντέδρασε στην επικράτηση της ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ απέναντι σε πάθη... που οι παππούδες μας ντρέπονταν ακόμα και να τα ονομάσουν. (Αν λέμε ψέματα διορθώστε μας, και θα ζητήσουμε δημοσίως συγνώμη.)
Από την άλλη πλευρά...
Μία Εκκλησία που θεσμοθέτησε την παναίρεση του οικουμενισμού με την Σύνοδο της Κρήτης, και δεν κουνήθηκε φύλο... Οι άμεσα υπεύθυνοι, οι Ιεράρχες θεώρησαν, ότι με το τότε εκδοθέν  φυλλάδιο προς τον ΛΑΟ εξετέλεσαν το καθήκον τους. ( Αν λέμε ψέματα διορθώστε μας, και θα ζητήσουμε δημοσίως συγνώμη.)
Μία Εκκλησία που εκ των πραγμάτων, αποδεικνύεται ότι παρέμεινε θεατής, των προσπαθειών της άθεης τότε κυβέρνησης να μετατρέψει το μάθημα των Θρησκευτικών σε Θρησκειολογία. ( Αν λέμε ψέματα διορθώστε μας, και θα ζητήσουμε δημοσίως συγνώμη.)
Μία Εκκλησία που μένει απαθής στην καταπάτηση των Ιερών κανόνων. Συμπροσευχές, συλλείτουργα με σχισματικούς, κοινωνία με αιρετικούς στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.. Ανάγνωση του filioque στο Σύμβολο της Πίστεως, Μνημόσυνα σε τάφους αλλοθρήσκων, συμμετοχή στις γιορτές των Εβραίων μέσα στις συναγωγές. (Αν λέμε ψέματα  διορθώστε μας, και θα ζητήσουμε δημοσίως συγνώμη.)
Μία Εκκλησία που μένει απαθής και μάλλον προωθεί, και υπηρετεί την αντίληψη ότι στην Ουκρανία καλώς επενέβη η Κωνσταντινούπολη, και όσα θεσμοθετούνται εκεί... έχουν καλώς... (Αν λέμε ψέματα  διορθώστε μας, και θα ζητήσουμε δημοσίως συγνώμη.)
  Έμεινε λοιπόν απ΄ όλα αυτά, και άλλα τόσα... κι άλλα τόσα.. ένας μόνο..  προβληματικός.
Ο Σεβαστός Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος. Και επειδή είναι προβληματικός! και λέγει τόσο απαράδεκτα! πράγματα, πρέπει να αντιμετωπισθεί κατάλληλα..., και από την Κυπριακή πολιτεία, και από την Κυπριακή δικαιοσύνη, αλλά δυστυχώς και από την Κυπριακή Εκκλησία.

Αιδώς Αργείοι.
Και στην καθομιλουμένη
Ντροπή Έλληνες