μήνυμα

μήνυμα

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην «Κοινότητα Taizé» τον Απρίλιο

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Μία παροιμία λέγει: "Πάρε ούγια (αρχή υφάσματος) δες πανί, πάρε μάνα δες παιδί". Να τα παιδιά της Κρήτης.... οι συμπροσευχές τύπου "ας είμαστε όλοι μαζί και δεν έχει σημασία σε ποιον θεό προσευχόμαστε. Όλοι το ίδιο πιστεύουμε"...
   Όσο για τους κανόνες... Αυτοί ισχύουν.... μόνο για όσους σηκώνουν κεφάλι και τολμούν να ομολογούν την Αλήθεια... Αλλά ας μην απελπιζόμαστε. Πάντα έτσι γινόταν. Και πάντα νικούσε η Εκκλησία.
Κύριε ελέησον.
π. Φώτιος Βεζύνιας.

taize1
Πηγή: Romfea.gr

Λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, η Κοινότητα "ΤΑΙΖΕ" θα φιλοξενήσει σε μια ειδική ξενάγηση για πρώτη φορά, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Συγκεκριμένα ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα επισκεφθεί την Κοινότητα την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, κατά τη διάρκεια ποιμαντικής επίσκεψής του στην Ελβετία με την ευκαιρία των 50 χρόνων του Ορθόδοξου Κέντρου του Σαμπεζύ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψη ο Πατριάρχης θα παραστεί στην προσευχή στην Εκκλησία της Συμφιλίωσης, με την παρουσία αδελφών, και εκπροσώπων διαφόρων χριστιανικών κοινοτήτων και νέων του Taize.
Να αναφερθεί ότι ο Αδελφός Alois του Taize θα είναι εκείνος που θα μιλήσει αμέσως μετά την προσευχή, η οποία θα είναι ανοικτή για όλους.