μήνυμα

μήνυμα

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στο Novi Sad της Σερβίας

 ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Δηλαδή εδώ οι οικουμενιστές εννοούν κάτι άλλο... χρησιμοποιώντας τον όρο ΕΚΚΛΗΣΙΑ; Τελικά εμείς δεν καταλάβαμε καλά τί εννοεί η σύνοδος του Κολυμπαρίου με τον όρο "εκκλησία"; Εμείς είμαστε οι στριμμένοι και κολλημένοι... ή κάποιοι έχουν ξεπουλήσει την Αλήθεια της Πίστεώς μας; Ποιον κοροϊδεύουν;
 
π. Φώτιος Βεζύνιας

Από σήμερα 31 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου του 2018 στο Novi Sad της Σερβίας πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC). 
Η Γενική Συνέλευση φιλοξενείται από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και προτεσταντικές εκκλησίες στη Σερβία. 
Η Συνέλευση του CEC στο Νόβι Σαντ έχει τίτλο: “Γίνε ο μάρτυράς μου”. Το κεντρικό θέμα της Συνέλευσης είναι η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα συμβάλει στον καθορισμό των πολιτικών στόχων και το έργο της οργάνωσης για τα επόμενα πέντε χρόνια. 
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπείται από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο και τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο, Βιβλιοφύλακα των Πατριαρχείων. 
Να σημειωθεί πως οι Ορθόδοξες Εκκλησίες αποτελούν το 25% του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.