μήνυμα

μήνυμα

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ο κ. Κυριακός και η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία

Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακησ κυριακος και παιδιά
 
Γράφει ο Σάββας Ηλιάδης Δάσκαλος Κιλκίς
 

  Ο κατά πάσαν πιθανότητα επόμενος  πρωθυπουργός, της κατά παράδοση ορθόδοξης πατρίδας μας, Κυριάκος (Κυριακός) Μητσοτάκης, είπε μεταξύ άλλων, για την εισαγωγή της διδασκαλίας της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία:

" ...νὰ μποροῦν τὰ παιδιά μας νὰ εἶναι σωστὰ ἐνημερωμένα, νὰ μὴν εἶναι θύματα προκαταλήψεων καὶ νὰ μποροῦν καὶ αὐτὰ μὲ τὸν τρόπο τους νὰ διαχειρίζονται τὶς δικές τους σεξουαλικὲς προτιμήσεις μὲ τρόπο ποὺ δὲν θὰ τὰ κάνει νὰ αἰσθάνονται ἐνοχικά", τόνισε στὴ δήλωσή του ὁ ἀρχηγὸς τῆς ἀξιωματικῆς ἀντιπολίτευσης. (capital )

Παιδιά σωστά ενημερωμένα! Παιδιά, όχι θύματα προκαταλήψεων! Παιδιά, που διαχειρίζονται με τον τρόπο τους τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις! Παιδιά, που δεν θα αισθάνονται ενοχικά! Ώστε έτσι κ. Κυριακέ! Κυριακέ, που αυτό το όνομα το οποίο πήρες κατά τη βάπτισή σου στο όνομα της Αγίας Τριάδος, σε «δεσμεύει» στην διά βίου ομολογία: «είμαι του Κυρίου», «είμαι αφιερωμένος στον Κύριο», δηλαδή, στον Χριστό!

Σε ρωτώ, Κυριακέ, άνευ φόβου και πάθους αλλά και μετά συμπαθείας:

1. Όταν λες «τα παιδιά μας», ποια παιδιά εννοείς; Προφανώς, δεν μιλάς για τα παιδιά των χριστιανών! Μιλάς, ίσως, για τα δικά σου παιδιά. Για τα δικά σου, ναι, για τα δικά μας, των πιστών, όχι! Δεν έχεις το ηθικό δικαίωμα!

2. Όσοι θα βρεθούν να σε ψηφίσουν, αλλά πιστεύουν στον Χριστό και στο Ευαγγέλιο, στην εγκράτεια και στην αγνότητα, είναι για σένα σεξουαλικά προκατειλημμένοι; Και μάλιστα, πέφτουν τα παιδιά θύματα αυτής της προκατάληψής τους; Θα δεχτείς να σε ψηφίσουν αυτοί, τους οποίους εμμέσως, πλην σαφώς, τους κατατάσσεις στους σεξουαλικούς θύτες των παιδιών;

3. Ακόμη, αναφέρεσαι σε παιδιά και κατά συνέπεια και σε γονείς, οι οποίοι "διαχειρίζονται τις δικές τους σεξουαλικὲς προτιμήσεις με τρόπο, που δεν τους κάνει να αισθάνονται ενοχικά"; Καταρχάς, για τους ανθρώπους του Θεού δεν υπάρχουν θέματα διαχείρισης τέτοιου είδους προβλημάτων. Αλλά και ποιος μπορεί να  είναι αυτός ο τρόπος διαχείρισης, εκτός απ` αυτόν, που ο λόγος του Θεού διδάσκει; Και απέναντι σε ποιον θα αισθάνονται τα παιδιά ενοχικά; Απέναντι στον οποιοδήποτε άνθρωπο ή σε κάθε ανθρώπινο ιδεολόγημα;

Όχι, κ. Κυριακέ! Οι άνθρωποι του Θεού δεν επιθυμούν να έχουν σεξουαλικές προτιμήσεις και δεν έχουν ως πρώτο κριτήριο των πράξεών τους τον άνθρωπο, αλλά τον Θεό! Δεν ενεργούν στη ζωή τους ανθρωποκεντρικά αλλά χριστοκεντρικά! Καθρεφτίζονται πάντοτε, για κάθε πράξη τους, στον καθρέφτη του Ευαγγελίου και στη διδασκαλία των αγίων. Αυτοί γνωρίζουν, πως μέσα στη Χάρη και στην Αγάπη του Θεού δεν υπάρχουν ενοχές! Οι ενοχές είναι η αρρωστημένη έκφραση του εγωισμού και της υπερηφάνειας. Υπάρχει μόνο η φιλότιμη υπακοή και η μετάνοια! Μετάνοια, την οποία σου ευχόμαστε ολοψύχως!

Όσοι πιστοί, προσοχή στις μάσκες και στις προκαταλήψεις του παρελθόντος παραμυθιού: "δεξιός - αριστερός – κεντρώος – αμυντικός – σέντερ μπακ" κλπ. Σήμερα ένα είναι το κριτήριο της ζωής και μάλιστα ξεκάθαρο: Χριστός ή Αντίχριστος! 

Σάββας Ηλιάδης

Δάσκαλος

Κιλκίς, 3-12-2018