μήνυμα

μήνυμα

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

16.07.2012: Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΛΥΠΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ .

''Τελειώσαμε! Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μην τιμωρηθούμε σκληρά". Με αυτή την φράση και με ότι κρύβεται πίσω από αυτή, ανώτερος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε θέση "κλειδί" και είναι άριστος γνώστης του τι έχει διαμειφθεί στην διυπουργική επιτροπή, αλλά και στην σύσκεψη του Σαββάτου του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου με τους αρχηγούς των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων, περιέγραψε την έκταση και το είδος των αποφάσεων που έλαβαν για το μέλλον των Ε.Δ.

Σε επίμονες ερωτήσεις του ''Defencenet'' ώστε να γίνει περισσότερο σαφής, δεν θέλησε να απαντήσει, αλλά είναι ξεκάθαρο το τι εννοούσε, αφού από τις εξελίξεις αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε ενώπιον:
-Μιας πολιτικής ηγεσίας υποχείρο και εκτελεστικό όργανο της τρόϊκα, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν (μεγαλύτερο ψέμα από το ότι δεν υπάρχει τρόϊκα μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν υπάρχει.
 Ούτε χαρτί τουαλέτας δεν αγοράζεται χωρίς να δοθεί έγκριση από την ειδική επιτροπή της τρόϊκα που ξέρει μέχρι και τι νούμερο παπούτσια φοράνε όλοι οι αξιωματικοί και τα στελέχη).
-Μιας στρατιωτικής ηγεσίας που κυμαίνεται σε ότι αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων τους μεταξύ μοιρολατρίας και "γλυψίματος" της πολιτικής ηγεσίας, μήπως και παραμείνουν οι αρχηγοί των Επιτελείων στην θέση τους στις επερχόμενες κρίσεις.
-Ενός στρατεύματος το οποίο για να λειτουργήσει σε αυτό που του έχουν αναθέσει χρειάζεται τρεις και τέσσερις φορές περισσότερα κονδύλια. Τα οποία δεν δίνονται. Προσοχή: Όχι δεν υπάρχουν. Δεν δίνονται.
"Μην κακίζετε την ηγεσία όταν λέει ότι χρειαζόμαστε μόνο ανταλλακτικά, καύσιμα και πυρομαχικά για να υπηρετήσουμε τον σκοπό μας", σημείωνε ανώτατος επιτελικός αξιωματικός απαντώντας σε παλαιότερο σημείωμά μας για την ανάγκη ύπαρξης ενός ελάχιστου προγράμματος αμυντικών επενδύσεων.
Και συνεχίζει περιγράφοντας την κατάσταση με δραματικά λόγια:
"Έχετε δίκιο ότι αν συνεχιστεί αυτή η άπνοια στους εξοπλισμούς, σε πέντε χρόνια πρακτικά δεν θα υπάρχουν Ένοπλες Δυνάμεις, όπως τις ξέρουμε τουλάχιστον "στα χαρτιά", σήμερα. Αλλά ειλικρινά, όσο και αν ακούγεται ανεύθυνο και κοντόφθαλμο δεν μπορούμε να σκεφτούμε τόσο μακριά, όταν ένα μεγάλο ποσοστό των συστημάτων μας σήμερα είναι εκτός λειτουργίας και δεν υπάρχουν στρατεύσιμοι να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση επειδή επαρκούν ίσα-ίσα για υπηρεσίες.
Ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε τους εθνικούς μας στόχους. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και πράγματα που δεν γίνονται. Με ελάχιστο στρατηγικό βάθος, με νησιά εκτεθειμένα "στο στόμα του λύκου", η άμυνα σε όλο το μέτωπο από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο είναι μία εθνική ανάγκη υψηλού κόστους η οποία απλά δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί σήμερα, από την στιγμή που έτσι έχουν αποφασίσει οι πολιτικές ηγεσίες. Άρα πρέπει να φανούμε ρεαλιστές και να υπερασπίσουμε αυτά που μπορούμε γιατί διαφορετικά κινδυνεύουμε να τα χάσουμε όλα.
Οι Κύπριοι το κατάλαβαν πρώτοι ότι η Ελλάδα μας τελείωσε. Προτίμησαν να δορυφοροποιηθούν από το Ισραήλ παρά να γίνουν μέρος της Τουρκίας. Σκληρή απόφαση για τους Κύπριους, αλλά ρεαλιστική".
Είναι πραγματικά σοκαριστική η εξομολόγηση, αλλά 100% αυθεντική και δείχνει σε ποιο σημείο έφτασαν οι κυβερνήσεις από το 2009 και μετά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά το κυριότερο δείχνει ότι η χώρα πρακτικά βιώνει την γεωστρατηγική έκλειψη που όλοι όσοι νιώθουν Έλληνες όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην ψυχή, ήλπιζαν να αποφύγει.
Επίσης όπως αναφέρουν απόλυτα αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές "ενταφιάστηκε" το θέμα της ΑΟΖ "μέχρι νεωτέρας". Από εδώ και και εμπρός ούτε καν ανέξοδοι βερμπαλισμοί, μέχρι να ξεχαστεί από τους ψηφοφόρους η "Άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ". Τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές!

πηγή: http://www.elkeda.gr/

Χαίρετε εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας