μήνυμα

μήνυμα

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΜΟΝΙΜΟ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 ΘΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία για την τοποθέτηση μόνιμου τοποτηρητή της Κομισιόν στην Ελλάδα, ο οποίος θα επιβλέπει την εφαρμογή του Μνημονίου.
Στόχος είναι η διαρκής παρακολούθηση της υλοποίησης του...
δεύτερου προγράμματος και η έγκαιρη «κοινοτική παρέμβαση» για άμεσες διορθώσεις σε περίπτωση που διαπιστώνονται αστοχίες, ελλείψεις και καθυστερήσεις. Με τον τρόπο αυτόν, οι Βρυξέλλες επιθυμούν να έχουν πλήρη εικόνα «σε πραγματικό χρόνο» της προόδου στην εφαρμογή του Μνημονίου και να απευθύνουν συστάσεις σε ενδεχόμενο εκτροχιασμό των συμφωνηθέντων μέτρων.

Οπως ανέφεραν χθες πηγές της Κομισιόν, η απόφαση αυτή αποσκοπεί στο να περνά το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας από «ακτινογραφία» και να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος, όπως συνέβαινε σήμερα με τις τριμηνιαίες επισκέψεις του κλιμακίου της τρόικας, οι οποίες «κατόπιν εορτής διαπίστωναν αποκλίσεις από τους στόχους».
Οπως έγινε γνωστό, οι διεργασίες εντός της γενικής διεύθυνσης οικονομικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν εισέλθει στην τελική φάση και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανακοίνωση του κοινοτικού αξιωματούχου που θα αναλάβει τον συντονισμό της Ομάδας Δράσης, υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, με τις υπηρεσίες της Κομισιόν.
Με την απόφαση αυτή, η Επιτροπή ευθυγραμμίζεται ουσιαστικά με τα πρότυπα τα οποία ήδη εφαρμόζουν το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, που έχουν ήδη μόνιμη και σταθερή παρουσία στην Αθήνα. Η απόφαση για τον ορισμό μόνιμου κομισάριου στην Ελλάδα ελήφθη τον Φεβρουάριο στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων επί του δεύτερου Μνημονίου.
Ο τεχνοκράτης των Βρυξελλών θα αποτελεί ουσιαστικά τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς και του Χόρστ Ράιχενμπαχ και θα αναφέρεται προσωπικά στον επίτροπο οικονομίας Ολι Ρεν.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΕΜΙΡΗΣ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
πηγή: http://anti-ntp.blogspot.com


Χαίρετε εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας