μήνυμα

μήνυμα

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Α.Μέρκελ για ... δέσιμο: "Πρέπει να τιμωρηθεί η Ελλάδα με ύφεση για να εξαγνιστεί"!


Τον αργό θάνατο της Ελλάδας επέλεξε η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ δηλώνοντας πριν λίγες ώρες ότι "η εξυγίανση των προβληματικών κρατών, όπως η Ελλάδα, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη συρρίκνωση της οικονομίας της"!
Δηλαδή τίναξε στον αέρα με δυό κουβέντες όλες τις εγχώριες πομφόλυγες των κυβερώντων ότι δήθεν "εχθρός μας είναι η ύφεση και θα κάνουμε τα πάντα σε συνεργασία με την τρόϊκα για να το επιτύχουμε"!  

Πρόκειται στην ουσία για καλβινιστική-ευαγγελική αντίληψη ότι "Οι αμαρτωλοί πρέπει να υποφέρουν" και πλέον η αντίδραση της Α.Μέρκελ χρήζει ψυχιάτρου.
Μιλώντας στη γερμανική Βουλή αλλά κατόπιν και σε συνέδριο στο Βερολίνο, η «σιδηρά Καγκελάριος» τόνισε ότι η εξυγίανση της χώρα μας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από περισσότερη ύφεση! Δηλαδή αν δεν υποφέρουμε δεν θα δούμε τον παράδεισο!
Αντέκρουσε μάλιστα για πολλοστή φορά τις εκκλήσεις όλων των υπολοίπων Ευρωπαίων αλλά και πολλών ειδικών για άμεση υιοθέτηση αναπτυξιακών πολιτικών προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να συζητά η Ευρώπη μέτρα ανάπτυξης που θα στηρίζονται σε δανεικά και στη δημιουργία νέων χρεών» όταν όλος ο πλανήτης  και πάνω απ'όλα οι ΗΠΑ, τυπώνουν χρήμα για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη.
Μάλιστα χαρακτήρισε την συρρίκνωση των «προβληματικών» οικονομιών και την ύφεση, την ανεργία και την εξαθλίωση, ως «απαραίτητη και φυσιολογική εξέλιξη»!
Σε ό,τι αφορά στην «οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων», η οποία δίνεται και από τη χώρα της στην Ελλάδα, τόνισε ότι θεωρεί «υψηλό αγαθό» την τήρηση των δεσμεύσεων εκ μέρους των Ελλήνων και όποιων άλλων δέχονται βοήθεια και για μια ακόμη φορά υποστήριξε την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητα επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ανέφερε δε ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αποτελεί βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τόνισε ότι σε συγκεκριμένα σημεία θα πρέπει να δοθεί στις Βρυξέλλες ακόμη μεγαλύτερη εξουσία για επιβολή κυρώσεων, όταν ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες.
Σε κάθε περίπτωση η κυρία Μέρκελ πρέπει πρώτα να περιμένει την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου το οποίο και θα αποφασίσει για τον ESM και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο στις 12 Σεπτεμβρίου…
Τι έχουν να πουν επ'αυτών οι συνεταίροι της συγκυβέρνησης; Συμφωνούν; Αν όχι πρέπει σήμερα κι όλα να απευθύνουν διάβημα.
 Αλλά ποιος ... έχασε το θάρρος και την αξιοπρέπεια για να τα βρουν αυτοί;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ: ...κανένας Έλληνας βρε παιδιά...
Τί έγινε χάθηκαν οι Έλληνες..... Έλληνεεεεεεεεεεεςςς!!!!
Πού είστε κρυμμένοι; Ξυπνήστε.
Πάμε χαμένοι... Μας βουλιάζουν... Χανόμαστε...
Ένας Θεός μας σώζει μόνο....
π. Φώτιος Βεζύνιας