μήνυμα

μήνυμα

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος.

Ευχές για ευλογημένη Πατριαρχία του νέου Πατριάρχου των Κοπτών Θεοδώρου Β’ (video)

Την 18η Νοεμβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’,  συνοδευόμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ.Νικόλαο και τον Θεοφ. Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, παρέστη στην τελετή ενθρονίσεως του νέου Πατριάρχου της Κοπτικής Εκκλησίας κ.Θεοδώρου Β’ , κατόπιν προσκλήσεως του νεοεκλεγέντος Προκαθημένου.
Ο Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κατά την σύντομη προσλαλιά του, ανέφερε τα εξής:  «Μακαριώτατε Πάπα και Πατριάρχα κ.κ.Θεόδωρε Β’, Με αισθήματα ειλικρινούς φιλαδελφίας ευρισκόμεθα σήμερα πλησίον σας, κατά την τελετή της ενθρονίσεώς Σας, προκειμένου να μετάσχουμε του χαροποιού γεγονότος της επισήμου αναλήψεως των Πρωθιεραρχικών σας καθηκόντων και να ευχηθούμε εκ μέσης καρδίας υπέρ της καρποφόρου και ακυμάντου Πατριαρχίας μας.
Ερχόμεθα κοντά σας ως ο Προκαθήμενος του Αποστολικού και Πατριαρχικού Θρόνου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, αποδίδοντες τον εν Χριστώ αδελφικό ασπασμό προς το τίμιο προσωπό σας και δι’ αυτού προς το Πλήρωμα της Εκκλησίας σας σε μία δύσκολη παγκοσμίως χρονική συγκυρία, όπου ο σύγχρονος κόσμος ευρίσκεται σε διαρκή και ταλανίζουσα αβεβαιότητα και αναζητά μετ΄ επιτάσεως μία ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Σε αυτή την ιστορική καμπή, η εν αμοιβαίω σεβασμώ συνεργασία των εκκλησιαστικών ηγετών καθίσταται πολύτιμη και λυσιτελής υπέρ της ευημερίας και της καταλλαγής των λαών. Γι’ αυτό και το γεγονός ότι αμφότεροι φέρομε τό όνομα «Θεόδωρος ο Β’» αποτελεί ιστορική επιταγή προς στενοτέρα συναντίληψη υπέρ του ευγενούς λαού της Αιγύπτου.
Με την πεποίθηση ότι η πνευματική σας προσωπικότητα, η θεολογική σας κατάρτιση, η πολυετή εμπειρία περί τα εκκλησιαστικά ζητήματα, κυρίως δε η εγνωσμένη αγάπη σας προς τον πιστό λαό του Θεού, αποτελούν εχέγγυα για την αρχομένη Πρωθιεραρχική διακονία σας, σας ευχόμεθα όπως ο Κύριος διαφυλάττῃ την Μακαριότητά Σας εν υγιείᾳ αδιαπτώτῳ και δυνάμει πολλή και σας προσφέρουμε αυτήν την Πατριαρχική μίτρα μετά πολλής αγάπης και τιμής. Εις πολλά έτη».
Σημειώνεται ότι η ΑΘΜ, εκπροσωπούσα και τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ.Χρυσόστομο, μετέφερε προς τον Κόπτη Πατριάρχη τις συγχαρητήριες ευχές του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου.

 
 
ΣΧΟΛΙΟ: Είναι αλήθεια; Μήπως βλέπω όνειρο; Τί έγινε; Αν έλθει σήμερα, στην ενορία μου, ένας "κόπτης" για να τον δεχθώ ως μέλος της "Εκκλησίας του Χριστού", της "Ορθοδόξου Εκκλησίας", θα τον βαπτίσω, άρα δεν αποτελούν οι κόπτες εκκλησία. Άγιοι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι καιρός να αντιταχθείτε σε τέτοιες καταστάσεις. Ταπεινά, καταθέτω ότι αυτό που βλέπουμε παραπάνω, δεν είναι ούτε διάλογος, ούτε πρόσεγγιση, αλλά άλωση της "Ορθοδοξίας"... τα υπόλοιπα "γλυκόλογα" είναι εκ του πονηρού... Άραγε  ο Μέγας Αθανάσιος έτσι θα ενεργούσε;
 
Χαίρετε εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας