μήνυμα

μήνυμα

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος

 Υποχρεωτικά πρέπει σήμερα κανείς να είναι οικουμενιστής για να είναι χριστιανός

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, σε Γερμανό δημοσιογράφο αναφέρει μεταξύ άλλων (στο 11:20 κ.ε ) ότι δεν γίνεται ακόμα να γίνουμε μια εκκλησία, χρειάζεται διάλογος.  Όμως υποχρεωτικά πρέπει σήμερα κανείς να είναι οικουμενιστής για να είναι χριστιανός. Μπορεί να είναι κανείς προτεστάντης και οικουμενιστής καθολικός και οικουμενιστής, ορθόδοξος και οικουμενιστής (κατά λέξη orthodox und ökumenisch).
Στη αρχή της συνέντευξης (3:20 περίπου) αναφέρει ότι με τους άλλους Χριστιανούς ζούμε σε οικουμενική κοινωνία (ökumenische Gemeinschaft). Σε άλλο σημείο αναφέρει οτι είμαστε "συνχριστιανοί" όπως λέμε συνχωριανοί  ό,τι κι αν σημαίνει αυτό (6:20΄).
 
 
ΣΧΟΛΙΟ: Και η παναίρεση του ΟΙκουμενισμού καλά κρατεί. Για να δούμε που το πάνε... τελικά.
Πόση διαστρέβλωση της πίστεώς μας έχει πραγματοποιηθεί για να ακούγονται τέτοια λόγια από τα χείλη ενός επισκόπου.....!!! Πού είναι το Ευαγγέλιο; Πού ο λόγος και το βίωμα των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας; Πού οι κανόνες των Συνόδων; Πού ο έλεγχος από τους υπολοίπους Ιεράρχες; 
  Άγιοι πατέρες ταπεινά σας λέγω ότι έτσι  χάνεται η "Πίστις", έτσι θα πάψει η Εκκλησία να είναι Εκκλησία. Κάντε κάτι όσο είναι καιρός. Αλλιώς  θα ακούσουμε τον Κύριο της Δόξης να λέγει: "Ήλθα και δεν βρήκα την Ορθή Πίστη", έτσι όπως μας το προείπε στο Ευαγγέλιό Του.
 
Χαίρετε εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας