μήνυμα

μήνυμα

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Συγκλονιστική επιστολή Έλληνα Αεροπόρου.

"Τους τα χαρίζω όλα, Δεν τους χαρίζω ποτέ την τιμή μου..."
Συγκλονίζει η ανοιχτή επιστολή ενός Έλληνα αεροπόρου, ενός μαχητή των αιθέρων, που η πολιτεία τον… ανταμείβει-όπως και άλλους μάχιμους ένστολους που προασπίζουν έμπρακτα και με κίνδυνο της ζωής τους τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την ασφάλειά μας- με δραματικές περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις τους.
Με απαράμιλλο ήθος, δίνοντας βάρος στην τιμή και την αξιοπρέπεια, ο αεροπόρος-μαχητής καταγγέλλει ουσιαστικά την απαράδεκτη συμπεριφορά της ελληνικής πολιτείας προς τα ένστολα παιδιά της, που-ούτε λίγο ούτε πολύ- τα εξωθεί ολοταχώς σε ομαδικές παραιτήσεις. Ωστόσο δεν μεμψιμοιρεί.
Δείτε τι γράφει στην επιστολή του (όπως τη δημοσίευσε η εφημερίδα «το ΠΑΡΟΝ»)
"Όσο κι αν προσπαθήσουν να μικρύνουν αυτά που κάνουμε μέσα στο αεροπλάνο, όσο και αν παλέψουν να μας παρουσιάσουν σαν μια επαγγελματική κατηγορία ενστόλων (άθλιος χαρακτηρισμός από τους μηδενιστές προοδευτικούς) που πρέπει να μας κόψουν 100 ή 200 ευρώ το μήνα, δεν θα μπορέσουν να μας στερήσουν ποτέ το δικό μας γαλάζιο ουρανό της Ελλάδας που είναι το σπίτι μας και δεν θα συρρικνώσουν την αγάπη που έχουμε για την πατρίδα. Τους χαρίζουμε και τα 100 και τα 200 ευρώ και όλο μας το μισθό, αν χρειάζεται αυτό για τη σωτηρία της χώρας…."
Σε μια στιγμή που η ελληνική πολιτεία προκλητικά εξομοιώνει σχεδόν, το μισθό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με το μισθό μιας καθαρίστριας του ΟΣΕ, όπως κατήγγειλε πρόσφατα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Έλληνας αεροπόρος με το ψευδώνυμο Γιώργος Θαλάσσης, απαντά στους 300 της Βουλής που από τα ασφαλή τους έδρανα κρίνουν και αποφασίζουν πόσο θα κόψουν το μισθό σε όσους τάχθηκαν να φυλάνε Θερμοπύλες…
"Τους τα χαρίζω όλα, αν έτσι θα σωθεί η Ελλάδα. Δεν τους χαρίζω ποτέ την τιμή μου, την περηφάνιά μου και αυτό το απέραντο γαλάζιο πάνω από το Αιγαίο, όπου εκεί συναντάω τον δικό μας ήρωα, τον Κώστα Ηλιάκη να μου χαμογελάει από τη μια γωνιά και να με καθοδηγεί. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ".
Το ξέσπασμα του Έλληνα αεροπόρου - που το επικροτεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων μάχιμων στρατιωτικών - θα πρέπει να προβληματίσει άμεσα τους κυβερνώντες, τουλάχιστον αν θέλουμε να έχουμε και στο μέλλον ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, με προσωπικό αξιόμαχο και αξιοπρεπές...
 
Χαίρετε εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας