μήνυμα

μήνυμα

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Πανθρησκεία Οικουμενισμός


Λέγουν μερικοί –ίσως από άγνοια- πως δεν έχει σημασία τι θρησκεία πιστεύει κανείς, αρκεί μόνον να πιστεύει και ότι όλες οι θρησκείες είναι ίδιες, ήτοι: ορθόδοξος χριστιανισμός, αιρέσεις, ινδουισμός, ειδωλολατρία, μωαμεθανισμός, βουδισμός, διάφορες άλλες θρησκείες, αρκεί να υπάρχει αγάπη.
Χωρίς να το πολυκαταλαβαίνουν δηλαδή πρεσβεύουν την «πανθρησκεία», που στις ημέρες μας είναι το εξευγενισμένο δόλωμα κατά της Ορθοδοξίας. Προβάλλεται μάλιστα και επισήμως από τους αρχηγούς των ψευτοθρησκειών, των αιρέσεων, ακόμα –δυστυχώς- και από ορισμένους ορθοδόξους, υπό το όνομα «οικουμενισμός».
Όμως με τον «οικουμενισμό», με την «πανθρησκεία» αυτή αποχρωματίζεται η Ορθοδοξία, η θεία αυτή Αποκάλυψις, ενώ οι τυχόν υποχωρήσεις μας προς πλάνες θα οδηγήσουν στην άρνηση της αξίας του ερχομού του Χριστού στη γη, στην άρνηση της θείας διδασκαλίας Του, στην άρνηση της ζωηφόρου Αναστάσεώς Του και ας φωνάζει ο άγιος απόστολος Παύλος (Κορ., Α’ ιε’ 14) «εάν ο Χριστός δεν ανεστήθη, είναι μάταια και κούφια από περιεχόμενο η πίστις σας, είστε ακόμη βυθισμένοι στις αμαρτίες σας». Θα οδηγήσουν στην άρνηση της εκ του σταυρού θείας χάριτος και σωτηρίας, θα οδηγήσουν στην άρνηση της θεότητος του Χριστού, στην άρνηση της Αγίας Τριάδος. Και για όλο αυτό το ανακάτεμα ο «οικουμενισμός» προβάλλει την αγάπη.
Αγάπη! Λες και τώρα πρωτοανακαλύφθηκε το αίσθημα αυτό, ώστε πλανώντες και πλανώμενοι να χρησιμοποιούν κατά κόρον την λέξη αυτή. Και στο βάθος η «αγάπη» τους αυτή είναι υποκρισία. Μέσα στο Ευαγγέλιο είναι διάχυτη η πραγματική αγάπη που δίδαξε ο Χριστός, γι’ αυτό και ο ορθόδοξος χριστιανός έχει ειλικρινή αγάπη προς όλον τον κόσμον.
Ο άγιος Βασίλειος ο Μέγας αγωνιστής της αγάπης, στο νοσοκομείο του στην Βασιλειάδα γιάτρευε τον κάθε ένα ανεξαιρέτως Χριστιανόν, Ισραηλίτην, ειδωλολάτρην… και όμως ο άγιος Βασίλειος ουδέποτε δέχτηκε αιρέσεις και πλάνες, απεναντίας μάλιστα επάλαιψε σκληρά και άτεγκτα κατά των αιρέσεων και κατά των τότε ισχυρών όταν αυτοί πολεμούσαν την ορθόδοξον χριστιανικήν πίστιν.
Ας κρατηθεί στερεά η Ορθοδοξία μας. Όπου κίνδυνος εκεί και ιερός ζήλος. Φθάσαμε στο κρίσιμο σημείο να κινδυνεύουμε από τις σκοτεινές δυνάμεις, τους αόρατους εχθρούς που επιβουλεύονται την ακεραιότητα της πατρίδας μας αλλά και της πίστεως. Ας αγαπήσουμε τον Χριστό και την Ελλάδα.
Ας επιστρέψουν οι πλανεμένοι στην Ορθοδοξία, στη μόνη αληθινή πίστη του Χριστού. Καλή φώτιση σε όλο τον κόσμο.
Φωτιστικά κείμενα για την σωτηρία μας
Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύνδεσμος
Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων
Φωτιστών των Σλάβων

πηγή: http://www.xristianos.net

Χαίρετε εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας