μήνυμα

μήνυμα

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Fitch: Κίνδυνος υποβάθμισης των ΗΠΑ

Για τον κίνδυνο ακόμη και υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας προειδοποιεί η Fitch αμέσως μετά την επανεκλογή του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Δεν υπάρχει δημοσιονομικός «μήνας του μέλιτος» για τον επανεκλεγέντα αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Barack Obama, σπεύδει να προειδοποιήσει ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings στον απόηχο της εκλογικής νίκης του υποψηφίου των Δημοκρατικών.
Ο οίκος χτυπάει «καμπανάκια» για την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας πως μπορεί να χαθεί αν παραμείνουν ανεπίλυτα τα δημοσιονομικά ζητήματα.
Η Fitch προβλέπει ότι το έλλειμμα των ΗΠΑ θα διαμορφωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ το 2013.
Σύμφωνα με τον οίκο, ο Obama θα πρέπει να εξασφαλίσει σύντομα την επίτευξη συμφωνίας για το «δημοσιονομικό γκρεμό» και να αυξήσει το όριο για το επίπεδο του χρέους.
Αν δεν λυθούν τα δημοσιονομικά ζητήματα, είναι πιθανό οι ΗΠΑ να υποβαθμιστούν από τη Fitch, εντός του 2013.
Σύμφωνα με τη Fitch, τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, καθώς την 1η Ιανουαρίου του 2013 τίθεται σε ισχύ αυτομάτως πακέτο μέτρων 600 δισ. δολ. με μείωση των δημοσίων δαπανών και αύξηση της φορολογίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΣΧΟΛΙΟ: Η είδηση είναι για όσους νομίζουν ότι από δικό μας φταίξιμο φτάσαμε στην σημερινή κατάντια. Μήπως νομίζουν ότι και στην Αμερική τα ίδια με μας συμβαίνουν; ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ, ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ  ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟ. ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΌΒΟΥ, ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΑΝΑΦΟΡΑΝ.....
 
Χαίρετε εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας