μήνυμα

μήνυμα

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ.

«Μην ξεχνάτε το spread της κοινωνικής ευημερίας»
Εκκληση προς τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να μην ξεχνούν το «spread της κοινωνικής ευημερίας» ενόσω μάχονται κατά του spread της οικονομίας απηύθυνε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' στην ετήσια ομιλία του για το Νέο Έτος ενώπιον του διπλωματικού σώματος στο Βατικανό.
Ο ποντίφικας ζητά δράσεις για να κλείσει το χάσμα ανάμεσα «σε ένα μικρό αριθμό πάντα πιο πλούσιων και έναν μεγάλο αριθμό αθεράπευτα πιο φτωχών».
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που βιώνει η Ε.Ε., ο Πάπας κάλεσε τους ηγέτες της να λάβουν «δύσκολες αποφάσεις» υπέρ της ανάπτυξης στο σύνολο της Ευρώπης. «Μόνες, ορισμένες χώρες θα προχωρήσουν ίσως πιο γρήγορα, όμως όλες μαζί θα πάνε σίγουρα πιο μακριά» τόνισε.
«Η ΕΕ έχει ανάγκη από διορατικούς και ενδεδειγμένους ηγέτες για να κάνουν τις δύσκολες επιλογές, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να εξυγιάνουν την οικονομία της και να θέσουν στέρεες βάσεις για την εξέλιξή της» συνέχισε.
«Με μια λέξη, δεν θα πρέπει να παραιτούμαστε από το spread της κοινωνικής ευημερίας την ώρα που πολεμούμε αυτό της οικονομίας» τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ενώπιον πρεσβευτών απ' όλο τον κόσμο.
Παράλληλα, κάλεσε τους ανθρώπους να αντισταθούν «σε βραχυπρόθεσμα συμφέροντα» σε βάρος του κοινού καλού.
Ο Πάπας επανέλαβε, επίσης, την έκκλησή του για έναν «εποικοδομητικό διάλογο» στην Συρία, σημειώνοντας ότι «η σύγκρουση δεν θα έχει νικητές παρά μόνον ηττημένους αν συνεχιστεί», αφήνοντας πίσω της μόνον ερείπια.
Μίλησε για τα «φοβερά βάσανα» των Σύρων και επανέλαβε την έκκλησή του «να κατατεθούν τα όπλα και να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό ένας εποικοδομητικός διάλογος».
Ζήτησε, επίσης, να γίνουν επειγόντως συνομιλίες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, οι οποίες θα επιτρέψουν την επάνοδο στην σταθερότητα, προκειμένου να μην ζήσει ο πληθυσμός της χώρας «τα μαρτύρια του εμφυλίου πολέμου».
 
 
ΣΧΟΛΙΟ: Άντε και σε ανώτερα..... Έτσι ή αλλιώς όλοι του έχουν δηλώσει την "ΥΠΟΤΑΓΗ" και πολιτικοί κι θρησκευτικοί ηγέτες ή μήπως όχι; Θέλετε να δείξουμε φωτογραφίες;