μήνυμα

μήνυμα

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Το σημερινό μήνυμα του Πάπα Βενέδικτου.

Κατά του καπιταλισμού.
pope-protoxrΠάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ προσευχήθηκε σήμερα, στα πλαίσια της παραδοσιακής λειτουργίας για την Πρωτοχρονιά στον 'Αγιο Πέτρο στη Ρώμη, υπέρ της ειρήνης στον κόσμο και ονείδισε τις ανισότητες μεταξύ πλουσίων και φτωχών, καθώς και τον αχαλίνωτο «χωρίς κανόνες χρηματοοικονομικό καπιταλισμό».
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στις «εστίες έντασης και αντιπαραθέσεων που προκαλούνται από την ογκούμενη ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, η οποία αποτελεί μία από τις εκφάνσεις του μη υπαγόμενου σε κανόνες χρηματοοικονομικού καπιταλισμού».
Ο Ποντίφικας πρόσθεσε ωστόσο πως η ανθρωπότητα «έχει μία έμφυτη τάση προς την ειρήνη» και προσευχήθηκε «για το δώρο της ειρήνης» αυτήν την χρονιά, επιστρατεύοντας για το κήρυγμά του υπέρ της ειρήνης κι ένα εδάφιο από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: Μακάριοι οι ειρηνοποιοί, διότι αυτοί θα ονομασθούν παιδιά του Θεού» .
Κάθε χρόνο την 1η Ιανουαρίου, η Καθολική Εκκλησία εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης.
πηγή: www.romfea.gr
 
ΣΧΟΛΙΟ: α. Ένσταση για την χρήση των όρων "προσευχή", "Λειτουργία", και "Εκκλησία", για τα οποία θάπρεπε πια να είμαστε πολύ αυστηροί, για το κατά πόσο πράγματι  είναι... στους παπικούς. 
β. Μην ξεχνούμε ότι ο αντίχριστος θα έλθει ξεγελώντας τον κόσμο, μέσα από τέτοια "λαϊκίστικα" συνθήματα περί ισότητος και δικαιωμάτων των ανθρώπων.  Άλλωστε έτσι θα ανέβη στον "θρόνο" της "πολιτικής" και "θρησκευτικής" εξουσίας ταυτόχρονα....
Στώμεν καλώς αδελφοί...