μήνυμα

μήνυμα

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ1. Μητροπολίτης Κονίτσης για Καρναβάλι † Ο  Μητροπολιτης Δρυϊνουπολεως,  Πωγωνιανης  &  Κονιτσης ΑΝΔΡΕΑΣ

Ἐν Κονίτσῃ τῇ 23η Φεβρουαρίου 2011
Πρὸς
Τοὺς κατοίκους τῆς Κονίτσης

Ἀγαπητοὶ ἀδελφοί,
Μὲ πολλὴ θλίψη πληροφορήθηκα ὅτι κάποιοι ἑτοιμάζουν καρναβαλικὲς ἐκδηλώσεις στὴν μικρή μας πόλη.
Μὲ ἔθλιψε καὶ μὲ θλίβει ὄχι μόνο τὸ γεγονός, πὼς τὰ καρναβάλια εἶναι ἀπομεινάρια εἰδωλολατρικά, ἀλλὰ καὶ τὸ ὅτι σὲ καιρούς, ποὺ ἡ οἰκονομικὴ κρίση ἔχει πλήξει ὅλες τὶς κοινωνικὲς τάξεις καὶ ἐνῷ «παίζονται» θέματα ἐπιβιώσεως ὁλόκληρης τῆς ἀκριτικῆς μας Ἐπαρχίας, κάποιοι μοιάζουν νὰ ζοῦν σὲ ἄλλο πλανήτη !
Ἐρωτῶ τοὺς ἁρμοδίους: Ποιὸς θὰ χορηγήσῃ τὰ χρηματικὰ ποσὰ ποὺ θὰ ἀπαιτήσουν οἱ καρναβαλικές - βακχικὲς ἐκδηλώσεις;  Σὲ τέτοιους κρίσιμους καιροὺς ἐπιτρέπονται τέτοιου εἴδους σπατάλες καὶ ξεφαντώματα; Νομίζω ὅτι εἶναι πλέον καιρὸς νὰ σοβαρευτοῦμε. Καὶ νὰ δοῦμε ὅλοι μαζὶ τὶ πρέπει νὰ πράξουμε γιὰ τὴν σωτηρία αὐτοῦ τοῦ τόπου ἀπὸ ὅσα καταλυτικὰ σχεδιάζει ἡ Πολιτεία.
Διαφορετικά, θὰ εἴμαστε ἄξιοι τῆς τύχης μας. Καὶ γιὰ ὅσα τυχὸν δεινὰ θὰ ἐπακολουθήσουν θὰ φταῖμε ἀποκλειστικὰ ἐμεῖς.
Ἐλπίζω νὰ ἀκούσετε τὴν ἀγωνιώδη φωνὴ τοῦ Ἐπισκόπου σας, ὁ ὁποῖος πάντοτε ἔχει σταθῆ στὸ πλευρό σας. Οἱ καιροὶ εἶναι κρίσιμοι. Στῶμεν καλῶς.

 Διάπυρος πρὸς Χριστὸν εὐχέτης


 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
†  Ὁ Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης   Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ
Δια την αντιγραφήν π. Φώτιος Βεζύνιας

3. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ......

Στην προσπάθεια να αποφύγει την κριτική και να ελέγξει τις αντιδράσεις Ελλήνων Πολιτών για τον σχεδιασμένο εδώ και καιρό νόμο περί του λεγομένου γάμου των ανωμάλων -κιναίδων η ευρωπαϊστί ομοφυλοφίλων αλλά και επιπλέον για να προστατεύσει τους σιωνιστές μεγαλοκαρχαρίες και τους κάθε λογής λεχρίτες του χρήματος που λυμαίνονται ολάκερη την οικουμένη (βλ. Σόρος, Ρότσιλντ, Ροκφέλερ) ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης φαίνεται πως απεμπόλησε τα "σοσιαλιστικά" του φρονήματα και επέλεξε δικτατορικές αντιλήψεις!!! Κάτι τέτοιο άλλωστε ήταν αναμενόμενο μετά την επίσκεψη των επικεφαλής του εβραϊκού λόμπι στην Αθήνα αλλά και τις αφόρητες πιέσεις από κέντρα εγχώρια και αλλοδαπά να νομιμοποιήσει την ανωμαλία!
Είχε μάλιστα κάθε λόγο να υπακούσει ως υπουργός σε διατατεγμένη υπηρεσία, όπως αποδεικνύεται, στα πραγματικά αφεντικά που κυβερνούν την Ελλάδα! Έτσι κατά το χουντικό αποφασίζουμε και διατάζουμε προωθεί νόμο που ούτε η σκληρότερη δικτατορία δεν τόλμησε να επιβάλλει με τη δικαιολογία δήθεν της εξάλειψης του ρατσισμού... Με το νόμο αυτό επιβάλλονται βαρύτατα πρόστιμα και ποινές φυλάκισης σε όσους λ.χ. κατηγορήσουν το ίδρυμα Ροκφέλερ ως οίκο ανομίας η αμφισβητήσουν το μέγεθος της εβραϊκής γενοκτονίας ( γιατί περί αυτού πρόκειται) η βάσει της χριστιανικής πίστης τους αναφερθούν στην γενετήσια ανωμαλία και την χαρακτηρίσουν ως ψυχασθένεια (βλ. ομοφυλοφιλία, κτηνοβασία, παιδεραστία).
Αναγνώστε καλοί μου άνθρωποι ορισμένα αποσπάσματα από τα άρθρα του υπό δημόσια(!!!) διαβούλευσης αντισυνταγματικού νόμου για να κατανοήσετε που δύναται να φθάσει η μέθη της εξουσίας τον άνθρωπο.
Άρθρο 2 Έννοια όρων
Στον παρόντα νόμο, ο όρος «εχθροπάθεια» θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας.
Άρθρο 3
1. Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά η δια του τύπου η μέσω του διαδικτύου η με οποιοδήποτε άλλο μέσο η τρόπο, προκαλεί η διεγείρει σε βιαιοπραγίες η εχθροπάθεια κατά ομάδας η προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική η εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, η κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες η πρόσωπα, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 – 5.000) ευρώ.
3. Όποιος συνιστά η συμμετέχει σε οργάνωση, οι δραστηριότητες της οποίας με οποιαδήποτε μορφή εμπίπτουν στη ρύθμιση της παραγράφου 1, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη.
Άρθρο 4
1. Όποιος δημόσια προφορικά η δια του τύπου η μέσω του διαδικτύου, όπως ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου η των εγκλημάτων που ορίζονται στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945 και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική η εθνοτική καταγωγή η το γενετήσιο προσανατολισμό κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει η διεγείρει σε βιαιοπραγίες η εχθροπάθεια κατά μιας τέτοιας ομάδας η μέλους της τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 – 3.000) ευρώ.
Άρθρο 5
Για τη μέσω του διαδικτύου τέλεση των εγκλημάτων του παρόντος νόμου απαιτείται: α) ο δράστης να είναι σωματικώς παρών στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν για τη πράξη του χρησιμοποιεί υλικό που φιλοξενείται σε σύστημα πληροφορικής στην Ελλάδα, η β) το υλικό που χρησιμοποιεί ο δράστης να φιλοξενείται σε σύστημα πληροφορικής που βρίσκεται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν αυτός είναι σωματικώς παρών στην Ελλάδα.
Άρθρο 6 Ευθύνη νομικών προσώπων
1. Αν κάποια από τις αξιόποινες πράξεις των άρθρων 3 και 4 τελέσθηκε μέσω η προς όφελος η για λογαριασμό νομικού προσώπου από φυσικό πρόσωπο που ενεργεί είτε ατομικά είτε ως μέλος οργάνου του νομικού προσώπου και κατέχει διευθυντική θέση εντός αυτού με βάση εξουσία εκπροσώπησής του η εξουσιοδότηση για τη λήψη αποφάσεων για λογαριασμό του η για την άσκηση ελέγχου εντός αυτού, επιβάλλονται στο νομικό πρόσωπο με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σωρευτικά η διαζευκτικά, οι ακόλουθες κυρώσεις: i) διοικητικό πρόστιμο από δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ,( Σ.Σ.: Εξωπραγματικές εξοντωτικές ποινές)
ii) ανάκληση η αναστολή της άδειας λειτουργίας για χρονικό διάστημα από έναν έως έξι μήνες η απαγόρευση άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας για το ίδιο χρονικό διάστημα.
iii) αποκλεισμός από δημόσιες παροχές, ενισχύσεις, επιδοτήσεις, αναθέσεις έργων και υπηρεσιών, προμήθειες, διαφημίσεις και διαγωνισμούς του Δημοσίου η των νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα, για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Το διοικητικό πρόστιμο του στοιχείου i επιβάλλεται πάντοτε, ανεξαρτήτως της επιβολής άλλων κυρώσεων. Σε περίπτωση υποτροπής του νομικού προσώπου οι κυρώσεις των στοιχείων ii και iii μπορεί να έχουν οριστικό χαρακτήρα.
(πηγή elliniki- grothia.com)
Παρέμβαση του Μητροπολίτη Πειραιώς ΣεραφείμΝτρέπομαι ως Ορθόδοξος Επίσκοπος και ως Έλλην πολίτης που αναπνέω τον ίδιο αέρα και πατώ στα ίδια χώματα με τον κ. Καστανίδη

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης έχει αναρτήσει στο Διαδύκτιο προς δημόσια διαβούλευση σχέδιο Νόμου «Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου» στο άρθρο 3 του οποίου επεκτείνει την προστασία του Νόμου και σε ομάδες η πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση την φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική η εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Τίθεται λοιπόν το μέγιστο ερώτημα υπάρχουν πολλών ειδών γενετήσιοι σεξουαλικοί προσανατολισμοί ώστε μία συγκροτημένη πολιτεία να παρίσταται ανάγκη θεσμικά να προστατεύσει αυτούς τους ποικίλους γενετήσιους σεξουαλικούς προσανατολισμούς; Σε έναν άνθρωπο υπάρχουν πολλοί εγκέφαλοι, πολλοί στόμαχοι, πολλοί καρδιακοί μύες; Η γενετήσια λειτουργία στο ανθρώπινο είδος δεν είναι προσδιορισμένη σαφέστατα από την οντολογία του ανθρωπίνου είδους και δεν εκδιπλώνεται συγκεκριμένα στο άρρεν και το θήλυ; Υπάρχει κατά την γνώμη των συντακτών του νομοσχεδίου και έτερο φύλο στο ανθρώπινο γένος;

Όπως καλώς γνωρίζομε από την επιστήμη της εγκληματολογίας εν σχέσει προς το γενετήσιο ένστικτο υφίστανται δυστυχώς στην πεσμένη ανθρώπινη φύση εκτρωματικές ψυχοσωματικές εκπτώσεις, όπως η παιδοφιλία, η ομοφυλοφιλία, η νεκρολαγνεία και άλλες αποκρουστικές εκδηλώσεις ιδιαζόντως ειδεχθείς, που ευτελίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο και χωματοποιούν την αθάνατον ψυχήν του. Είναι επομένως λογικό, δίκαιο, ηθικό να περιβάλλεται με πολιτειακό κύρος υπό το πρόσχημα της καταπολεμήσεως εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μια τέτοιου είδους εκτροπή της ανθρώπινης προσωπικότητος, επειδή το διατάσσουν οι γνωστοί διεθνείς κύκλοι που επιχειρούν την σαπροποίηση και αποδόμηση της ανθρώπινης κοινωνίας, ευτελίζοντας το τιμιώτατο ανθρώπινο πρόσωπο, που μόνο στην εκδίπλωση της υγιούς σεξουαλικότητός του μπορεί να ανεύρει την πληρότητα, την ελευθερία του και την αξιοπρέπειά του, στους οποίους διεθνείς κύκλους κλίνει ευλαβικά το γόνυ, όπως αποδεικνύεται, η σημερινή Κυβέρνηση;

Ώστε λοιπόν υπάρχει και άλλος σεξουαλικός προσανατολισμός στο ανθρώπινο γένος που πρέπει να τον περιβάλει με νομικό κύρος η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και διερωτώμεθα έχει τέτοια εξουσιοδότηση από το εκλογικό σώμα; Έχει εξουσιοδότηση να καταλύει τον αιώνιο και άφθιτο Νόμο του Δημιουργού του ανθρωπίνου προσώπου και να πριμοδοτή την παραφθορά της ανθρώπινης οντολογίας; Γνωρίζει τι η αληθής ιατρική πρεσβεύει δια την παράχρηση των σωματικών σεξουαλικών οργάνων και του θεοσδότου ανθρωπίνου οργανισμού; Αγνοεί τις άπειρες ψυχοσωματικές ασθένειες που ελλοχεύουν πίσω από μια τέτοια παράχρηση του ανθρωπίνου σώματος και δίδει μήνυμα στην νέα γενιά ότι υπάρχει και πριμοδοτείται από την οργανωμένη κοινωνία η παραφθορά της ανθρώπινης προσωπικότητος και η επίπλαστη μεταβολή της σε άθυρμα των διαμονικής συλλήψεως αισχρουργιών;

Ντρέπομαι ως Ορθόδοξος Επίσκοπος και ως Έλλην πολίτης που αναπνέω τον ίδιο αέρα και πατώ στα ίδια χώματα με τον κ. Καστανίδη. Και επειδή εκ των έργων του αποδεικνύεται ότι δεν πιστεύει στην κρίση του αιωνίου Θεού δημοσία του λέγω ότι θα θυμηθεί «σύντομα» τον ταπεινό μου λόγο όταν αναποδράστως, έκων άκων, όπως κάθε άνθρωπος, θα βρεθεί ενωπιόν Του αλλά θα είναι πολύ αργά γι’ αυτόν.
Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΑΚΤΕ-ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2011