μήνυμα

μήνυμα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ


 1. ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΘΟΥΜΕ.......  

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ  KEVIN RUD!!!!!! 
«Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.
Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία.
Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά,τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.
Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!

Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό.
Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο.                                                 
Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός μας σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.
Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς.

Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας:
Το δικαίωμα να φύγετε!
Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε!
Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι.
Εσείς διαλέξατε να έρθετε.
Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!»

Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...... ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.....
π. Φώτιος Βεζύνιας

2. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ........
Χαίρετε εν Κυρίω

  Θέλω να καταθέσω στην αγάπη σας, δυο τρεις σκέψεις, πάνω σ' ένα πολύ σοβαρό θέμα που νομίζω θάπρεπε να είναι ένα από τα κέντρα του ενδιαφέροντος και του προβληματισμού μας.
   Την τελευταία πεντηκονταετία πάνω - κάτω, στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλα κράτη γίνεται λόγος για την περιβόητη αποκέντρωση. Νομίζω ότι μετά από 50 χρόνια μπορούμε να δούμε, ακόμα και στατιστικά,αν και κατά πόσο όταν οι πολιτικοί μιλούν για αποκέντρωση το εννοούν κιόλας. Και μιλώ έτσι γιατί αντί να βλέπουμε αποκέντρωση, αντίθετα βιώνουμε συγκέντρωση και επικέντρωση των υπηρεσιών και επομένως και του πληθυσμού στις δυο μεγάλες "εικόνες της κολάσεως" στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.  Έτσι λοιπόν κανένας δεν προβληματίσθηκε στο ότι επί τόσα χρόνια τα χρηματικά ποσά που διατέθηκαν - ανεπιτυχώς κατά την ταπεινή μου άποψη - για υποδομές στις πόλεις εκτρώματα, ήταν αρκετά για να καταστήσουν δυνατή και άνετη, την μόνιμη διαμονή σε χωριά και κωμοπόλεις, τεράστιου ποσοστού των κατοίκων των μεγάλων πόλεων, ανεβάζοντας έτσι αφάνταστα και την ποιότητα ζωής στις μεγαλουπόλεις.
  Αφού λοιπόν για τόσα χρόνια έδρασε για τα καλά η περιβόητη και άφαντη αποκέντρωση, και αφού ήταν η αιτία της ερήμωσης  της υπαίθρου, η αιτία της εξαφάνισης της πρωτογενούς παραγωγής, τώρα ήρθε το δεύτερο στάδιο ενός σατανικού σχεδίου. Ο Καλλικράτης σε πλήρη ανάπτυξη ήρθε - άρχισε να φαίνεται καθαρά - για τα αποτελειώσει το σχέδιο. Έτσι πάλι μιλάμε για αποκέντρωση τώρα σε επίπεδο περιφερειών, αλλά πάλι εννοούμε συγκέντρωση των υπηρεσιών και του πληθυσμού κατά συνέπεια, στα κέντρα των δήμων και των περιφερειών.
   Έτσι όμως, λυπάμαι αλλά οδηγούμαστε σε χωριά χωρίς Δημοτικά σχολεία, χωρίς Γυμνάσια, χωρίς Λύκεια, δήθεν στο όνομα της οικονομίας και της καλύτερης εκπαίδευσης. Όμως πως θα κρατηθεί ο νέος πληθυσμός, τα νέα ζευγάρια,  σε χωριά που δεν θα έχουν ούτε νηπιαγωγείο; Κύριοι της κυβέρνησης πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μετρώνται όλα σε χρήμα. Λυπάμαι αλλά θα σας ρωτήσω, πού σπουδάζουν τα δικά σας παιδιά;
   Εδώ γράφω με με την διπλή μου ιδιότητα, του εκπαιδευτικού και του κληρικού. Απευθύνομαι σε κάθε Έλληνα που διαβάζει αυτές τις γραμμές. Ας ξυπνήσουμε πριν είναι αργά..... Κι αν κάποιοι έχουν σχέδια αντίθετα προς το συμφέρον της πατρίδας μας, είναι καιρός να αντιτάξουμε την αγάπη μας γι' αυτήν. Ήρθε ο καιρός.
Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία.

Ταπεινή κατάθεση αγωνίας.
π. Φώτιος Βεζύνιας