μήνυμα

μήνυμα

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση στον κύριο Φίλιπ Ρέσλερ

«Να αναλάβει ισχυρότερη ηγεσία εάν οι Έλληνες δεν μπορούν»

Τον έλεγχο της δημοσιονομικής της πολιτικής σε εξωτερικούς θεσμούς πρέπει να παραδώσει η Eλλάδα αν δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τα μέτρα στήριξης από την Ευρωζώνης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild που πρόκειται να δημοσιευτεί αύριο ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι «αν οι Ελληνες δεν ειναι σε θέση να τα καταφέρουν, τότε πρέπει την ευθύνη αυτή να αναλάβει μια ισχυρότερη ηγεσία από το εξωτερικό, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Πρόκειται για τον πρώτο Γερμανό αξιωματούχο που θέτει επισήμως θέμα επιτροπείας της Ελλάδας, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στο εσωτερικό της χώρας μας η διαρροή γερμανικού εγγράφου προς το Eurogroup
για την ανάγκη ορισμού Ευρωπαίου Επιτρόπου που θα είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού, έχοντας μάλιστα το δικαίωμα να θέτει και βέτο σε αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης επί των δημοσιονομικών.
«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη εποπτεία όταν πρόκειται για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» τόνισε ο Ρέσλερ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Μια και δεν αναλαμβάνει κανείς επισήμως να διατυπώσει αντίθεση. Μια και όλοι έχουμε λουφάξει. Μια και ψάχνουμε για τον αρχηγό που θα δεν θα ανέχεται να λέγεται Έλληνας και να ακούει τέτοιες προσβολές. Μια και κανείς δεν μας ρώτησε για αυτά που παθαίνουμε.
Λοιπόν Κύριε Ρέσλερ, εμείς οι απλοί Έλληνες, δεν σου είπαμε να μας δανείσεις. Ούτε και θέλαμε. Δεν μας ρώτησε κανείς. Άλλοι πήραν τις αποφάσεις. Σ’ αυτούς να τα πεις λοιπόν αυτά που λές και όχι στους «ΕΛΛΗΝΕΣ». Δεν γνωρίζω κύριε Ρέσλερ αν έχεις διαβάσει τίποτε άλλο από χρηματο-θεωρία, αλλά υπάρχουν και άλλες επιστήμες. Λοιπόν κύριε Ρέσλερ να πάρουμε την ιστορία.
    Εσύ βέβαια δεν μοιάζεις για Φράγκος, αλλά να ξέρεις ότι οι Φράγκοι, που σ’ έβαλαν να τους υπηρετείς, καθότι «Υπουργός» σημαίνει «υπηρέτης» κατά μιαν έννοια  γενικευμένη, οι Φράγκοι λοιπόν είναι αποδεδειγμένα η τιμωρία που έστειλε ο Θεός στους Ρωμιούς. Αν δεν γνωρίζεις σου λέω ότι Ρωμιός = Έλληνας. Από τότε που οι Φράγκοι παρουσιάστηκαν στα δυτικά μας «ως αγρία φυλή» αντιπροσωπεύουν επί της γης τον κακό δαίμονα της Ρωμιοσύνης. Δεν χρειάζεται να μπω σε παλαιές ιστορικά λεπτομέρειες, αλλά ένας πρώτος  και ένας δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος νομίζω είναι τα πλέον αδιάσειστα στοιχεία αυτής μου της πεποίθησης.
    Γνωρίζεις κύριε Ρέσλερ πόσοι  Έλληνες έχασαν την ζωή τους για να κρατηθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη, όταν κινδύνευε να χαθεί από κάτι καθικο-ειδή σαν τον Φασίστα, τον Χίτλερ;
    Γνωρίζεις ότι αν είχαν οι Γερμανοί «τσίπα», … αλλά τι λέω δεν θα ξέρεις και την λέξη «τσίπα», θάπρεπε να ζητούν συνεχώς συγνώμη έως δευτέρας παρουσίας;.
 Και αντί λοιπόν να λουφάξεις, στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάς για σχοινί; Δεν ντρέπεσαι; Μα μήπως στα πανεπιστήμια που σπούδασες σου έμαθαν άραγε την λέξη «ΝΤΡΟΠΗ»;
Λοιπόν κύριε Ρέσλερ, εμείς είμαστε απόγονοι κάποιου Μακρυγιάννη, κάποιου Κολοκοτρώνη. Πιστεύουμε στον Ένα Αληθινό Θεό. Έχουμε Άγιους Πατέρες που μας συμβουλεύουν από κεί ψηλά, από τον ουρανό, όπως τους ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ που γιορτάζουμε σήμερα. Αν λοιπόν θες να μάθεις με ποιους ταβαλες άντε ρώτα ποιοι είναι αυτοί που σου αναφέρω.
Κι αν αυτοί που κυβερνούν τον τόπο μας αυτή την χρονική στιγμή, δεν σου μιλούν έτσι, κοίτα καλά γιατί θα σου τα πούμε πολύ πιο άγρια οι ίδιοι οι Ρωμιοί, οι ίδιοι οι Έλληνες, όταν κάνουμε χρήση της αντίστοιχης διάταξης του Συντάγματός μας. Δεν θέλουμε ούτε τα λεφτά σου ούτε εσένα. Θέλουμε τη Λευτεριά μας. Κατάλαβες; Δεν μας νοιάζει αν φάμε ψωμί και ελιές. Δεν μας νοιάζει αν κοιμηθούμε στις ερημιές. Δεν μας νοιάζει αν είμαστε φτωχοί. 
 Α.. ναι.. και κάτι ακόμα μάθε ότι αν διεκδικήσουμε την αυθεντικότητα των λέξεων της Γλώσσας μας, να δεις πως το λέτε εσείς… ναι.. “copyright” θα πάψει να υφίσταται Ευρώπη. Γιατί εμείς την ονομάσαμε έτσι. Άντε λοιπόν να παίξεις πουθενά αλλού….

Όποτε και όπου θέλεις για να σου πω και λεπτομέρειες.
Όχι δικός σου
π. Φώτιος Βεζύνιας