μήνυμα

μήνυμα

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Heike Hänsel:"Είμαστε όλοι Έλληνες" στη Μπούντεσταγκ

Θερμή παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας
έκανε κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης για την έγκριση του νέου δανείου, βουλευτής της "Αριστεράς" (Die Linke). Η κ. Χένσελ μάλιστα έκλεισε την ομιλία της λέγοντας στα ελληνικά "είμαστε όλοι Έλληνες".
Άνοιξε την ομιλία της καταδικάζοντας ουσιαστικά τη στάση εφημερίδων όπως της Bild που "χαϊδεύει" τα εθνικιστικά ένστικτα των Γερμανών, υβρίζοντας τον ελληνικό λαό και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα που έχει επιβληθεί από την ΕΕ.

Ανέφερε δε πως δεν επετράπη να ευδοκιμήσει η πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα αλλά και ότι τώρα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας είναι υποχρεωμένα να στηρίξουν το πρόγραμμα.
"Άρα στην πραγματικότητα ο ελληνικός λαός δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει", τόνισε προσθέτοντας ότι οι πολίτες έχουν μία επιλογή, δηλαδή να στηρίξουν μία κυβέρνηση "που σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσει το πρόγραμμα κοινωνικής αποδόμησης".
"Αυτό είναι αντιδημοκρατικό" ανέφερε προσθέτοντας ότι σήμερα η "ΕΕ έχει γίνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ελληνική Δημοκρατία".
"Ο ελληνικός λαός γίνεται φτωχότερος με το μήνα μπροστά στα μάτια μας και αυτό θα πρέπει να μας κάνει όλους να ντρεπόμαστε" σημείωσε η κ. Χένσελ, προσθέτοντας ότι γι' αυτό ψηφίζει κατά αυτού του "πακέτου σωτηρίας".
Υπογράμμισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες του Νότου μάχονται αυτές τις πολιτικές λιτότητας και χρειάζονται αλληλεγγύη.
"Έχω μεγάλο σεβασμό για τους ανθρώπους που κατεβαίνουν στον δρόμο, όπως για παράδειγμα τον διεθνώς γνωστό συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος παρά τα 86 χρόνια του διαδηλώνει στο Σύνταγμα".
Καταλήγοντας ανέφερε ότι στις 15 Μαΐου σε πολλές πρωτεύουσες ο κόσμος θα κατέβει στο δρόμο και εκεί θα βρίσκονται και τα μέλη του κόμματός της για να πουν ότι "είμαστε όλοι Έλληνες", όπως είπε η κ. Χένσελ δύο φορές: μία σε γερμανικά και μία σε άπταιστα ελληνικά.
πηγή: http://www.nooz.gr/

Υ.Γ. Το θέμα είναι ότι έχουμε έλλειμμα ΕΛΛΗΝΩΝ στην ΕΛΛΑΔΑ. Γιατί αν υπήρχαν Έλληνες, θα το σκέφτονταν πολύ σοβαρά οι κύριοι που παίζουν στις πλάτες μας, να κάνουν αυτά τα παιχνίδια.... Σήμερα το πρωί ένας φίλος μου είπε. Πάτερ πως θα γίνει να βάλουμε λίγο μυαλό στους Έλληνες. Και του απάντησα, ότι δεν χρειάζεται μυαλό. Με αυτό λειτουργούμε τον τελευταίο καιρό, και πάμε από όλεθρο σε όλεθρο. Η Έλληνες μεγαλούργησαν όταν σκέφθηκαν με την "καρδιά". Με κοίταξε άφωνος, και συνέχισα. Δεν σκέφθηκαν με το μυαλό οι Τριακόσιοι του Λεωνίδα. Δεν σκέφθηκαν με το μυαλό οι Έλληνες του 1821. Δεν σκέφθηκαν με το μυαλό αυτοί που είπαν το ΟΧΙ το 1940.
   Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΑΨΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΔΙΑ. ΓΙΝΑΜΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ....
Καλόν αγώνα.
Όσοι αισθανόμαστε Έλληνες.
π. Φώτιος Βεζύνιας