μήνυμα

μήνυμα

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Έτι και έτι… εν παραβολαίς αντιπαρατίθεσθαι…



Λοιπόν μια μικρή ιστορία και ένα μεγάλο και μη ανατρέψιμο συμπέρασμα. Ας τον ονομάσουμε κύριο Γιώργο. Αυτός λοιπόν ο κ. Γιώργος έχει μια καλή γυναίκα και τρία καλά παιδιά. Τον Γιάννη, την Κατερίνα, και τον Νίκο. Βέβαια ποτέ δεν του πέρασε από το μυαλό  να απατήσει την γυναίκα του, πολύ δε περισσότερο δεν του πέρασε από το μυαλό ότι τα παιδιά του πιθανώς να μην είναι δικά του, αλλά μπορεί η γυναίκα του να τα έκανε με κάποιον ή κάποιους άλλους. Μην βιάζεσθε, θα δείτε που θέλω να φτάσω.
  Μια μέρα στο καφενείο ακούει ότι, μια ομάδα ανδρών του χωριού του, έφτιαξε έναν σύλλογο, σωματείο, με την επωνυμία: «Οι πατέρες του Γιάννη, της Κατερίνας, και  του Νίκου», των δικών του δηλαδή παιδιών. Ήμαρτον Κύριε. Θύμωσε. Τι αστείο ήταν αυτό. Αμ’ δεν ήταν αστείο.
Θα έκαναν και την πρώτη επίσημη συνέλευση στην οποία, θέλετε το πιστεύετε,  θέλετε δεν το πιστεύετε τον κάλεσαν ως επίσημο προσκεκλημένο. Και τώρα ερωτώ εσάς. Αν ο κύριος Γιώργος πάει σ’ αυτήν την συνέλευση της αηδίας, δεν θα είναι σαν να παραδέχεται ότι τα παιδιά του δεν είναι και τόσο σίγουρος ότι είναι δικά του; Αν ήσασταν εσείς θα πηγαίνατε;  Προφανώς όχι.
Λοιπόν ερμηνεία: Αν σήμερα λειτουργήσω τα άχραντα μυστήρια, και γεμάτος συντριβή απαγγείλω το Σύμβολο της Πίστεως, και πω:……. «Εις μίαν αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν»,  για ποιαν Εκκλησία ομολογώ; Προφανώς για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Αν λοιπόν βρεθώ σε μία συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου  Εκκλησιών, είναι σαν να δέχομαι ότι υπάρχουν και άλλες «εκκλησίες»; Ναι ή όχι; Η απάντηση δυστυχώς είναι ναι. Τι τελικά λοιπόν ισχύει; Υπάρχουν κι άλλες εκκλησίες; Και προσέξτε. Γιατί είναι βλασφημία εις Αυτό Τούτο Το Άγιον Πνεύμα.  Καθότι:… «όλον συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας». Ποιας Εκκλησίας όμως; Της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και όχι των γελοίων δημιουργημάτων, που δυστυχώς βλέπουμε να συμπαρίστανται και να έχουν λόγω και μάλιστα πρωτεύοντα, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών.  
  Λοιπόν αν η παρουσία του κ. Γιώργου στην συνέλευση του σωματείου είναι απαγορευτική, πόσο μάλλον η παρουσία Ορθοδόξων στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών; Και μη μου πείτε ότι η παρουσία μας εκεί έχει χαρακτήρα ιεραποστολικό, γιατί τα video που κυκλοφορούν κάθε άλλο παρά τούτο δείχνουν. Δυστυχώς.....

Χαίρετε εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας