μήνυμα

μήνυμα

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η ΑΝΤΙ-ΣΤΑΣΗ και Η ΕΠ-ΑΝΑ-ΣΤΑΣΗ είναι λέξεις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ.

Για να μιλήσω με την γλώσσα του ποδοσφαίρου....
Έλληνες μην παίζετε στο γήπεδο που ετοίμασαν αυτοί....
Μη φοβάστε τη φτώχεια και την ανέχεια. 
 
Στο φλέβες του σύγχρονου Έλληνα ρέει το αίμα των προγόνων.
Των γενιών που ρίσκαραν το βιος, τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους, των απλών και απροσηλίτιστων ανθρώπων που έκαναν σκοπό της ζωής τους τη σωτηρία της πατρίδας.
Τούτων είμαστε απόγονοι και είμαστε υπερήφανοι.
Το ελληνικό γένος γνωρίζει από κακουχίες, γνωρίζει τι θα πει ανέχεια, γνωρίζει τι θα πει πείνα, ξέρει τι θα πει να πεθαίνεις για αυτό που αγαπάς και ξέρει να προασπίζεται τα δικαιώματά του για ελευθερία και ανεξαρτησία.
Τούτα είναι τα γονίδια μας. Με αυτές τις αρχές είναι σμιλεμένος ο χαρακτήρας μας. Τούτο είναι το ριζικό μα και το πεπρωμένο μας.
Σήμερα που απειλούμαστε για μια ακόμη φορά ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αρκεί να καταλάβουμε ότι ο ‘αόρατος’ αυτή τη φορά εχθρός έχει καταλάβει τα εδάφη μας. Ο εχθρός λεηλατεί το βιος μας, αρπάζει την ψυχή μας και κατακτά τις συνειδήσεις μας. Έχει μπει στα σπίτια μας και κλέβει την ελευθερία μας γιατί τον αφήνουμε να το κάνει.
Καπηλεύεται τη μνήμη μας και τον πολιτισμό μας. Διαγράφει την ιστορία μας με δική μας συγκατάθεση.
Κατακτά το έδαφος και το υπέδαφος μας. Ξεπουλά τα μνημεία μας, καταστρέφει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας ως λαού και έθνους και εμείς του ανοίγουμε την πόρτα του σπιτιού μας, της Ελλάδας.
Όλα αυτά για την τιμή του χρήματος! Την υπέρτατη αξία!
Γνωρίζει όμως ο εχθρός ποιους σκοπεύει να αφανίσει; Με ποιους μάχεται στα πεδία των πολυτελών γραφείων και των τηλεδιασκέψεων; Καταλαβαίνει ότι τα όπλα της καταστροφής που χρησιμοποιεί δε βρίσκουν το στόχο, γιατί απλούστατα ο στόχος δεν καταρρίπτεται.
Η ψυχή του Έλληνα, το φιλότιμο, η παληκαριά δεν πλήττονται με τα όπλα του οικονομικού συστήματος. Ούτε βέβαια η αντίσταση του.
Η ώρα του γενικού ξεσηκωμού έχει σημάνει από καιρό. Υπάρχουν ακόμη περιθώρια αυτοοργάνωσης και αντίστασης. Κάθε Έλληνας και Ελληνίδα το ξέρει ότι δεν πάει άλλο. Ανέχτηκε πολλά, πάρα πολλά. Ίσαμε εδώ όμως.
Αρκετά πια με τις δυσφημίσεις του Έλληνα ως λαού σε όλα τα μέρη της γης.
Η σπίθα της επανάστασης ανάβει στις καρδιές όλων των απανταχού Ελλήνων. Περιμένουμε μια κοινωνική έκρηξη, μια ακομμάτιστη και άχρωμη εξέγερση για να αντιδράσουμε σε όλα αυτά που μας βαραίνουν καθημερινά.
Ζητάμε τον ηγέτη, τον πατριώτη που θα σφίξει στη γροθιά του όλα μας τα προβλήματα και θα πει το μεγάλο όχι στα σαλόνια των υποτιθέμενα μεγάλων Ευρωπαίων και Αμερικανών.
Τον ηγέτη που δε φοβάται. Τον ηγέτη που θα πάει αντίθετα στο κατεστημένο έξω και μέσα στην Ελλάδα που έχει σπείρει τον τρόμο και τον πανικό. Που θα έχει μαζί του το λαό κάθε κοινωνικής και οικονομικής διαστρωμάτωσης.
Που θα μιλήσει άριστα τη γλώσσα της διπλωματίας και θα σηκώσει το ανάστημά του μπροστά στα υποτιθέμενα μεγαθήρια της παγκόσμιας οικονομικής σκηνής. Υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες, περισσότεροι του ενός.
Υπάρχουν Έλληνες που μπορούν να αποδείξουν ότι ο Έλληνας δεν κατακτάται. Ότι ο Έλληνας γεννήθηκε για να ζει ελεύθερος. Οτι ο Έλληνας ακούει τη συνείδηση και τις συμβουλές των προγόνων του: μην προσκυνάτε, δε σας αξίζει!

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/
 
Χαίρετε εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας