μήνυμα

μήνυμα

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

"Φωτιά" ο Πάνος στη Βουλή: "Και το 1941 οι Γερμανοί το πρώτο που διέλυσαν ήταν οι ΕΕΔ"!

Επιβεβαίωσε πλήρως τις πληροφορίες του defencenet.gr για τα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινε στο υπουργείο Οικονομικών και συνακόλουθα στην τρόϊκα, για να μην μειωθούν οι αποδοχές των στρατιωτικών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος σε ομιλία του πριν λίγο στην Βουλή: 440 εκατ. από τους εξοπλισμούς και άλλα 80 εκατ. από τα λειτουργικά έξοδα.
Σε μία ομιλία "από ψυχής" ξεκαθάρισε ότι αυτά αποτελούν την "κόκκινη γραμμή" του υπουργείου και πέραν τούτου, ουδέν , αν θέλουμε να έχουμε Εθνικής Άμυνα.
Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στην γερμανική κατοχή αφήνοντας υπονοούμενα για την σημερινή στάση της τρόϊκα, λέγοντας ότι το πρώτο που διέλυσαν το 1941 οι Γερμανοί ήταν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ακριβώς γιατί ήθελαν να κτυπήσουν τον πυρήνα της κρατικής κυριαρχίας.
Ιδού το πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα της ομιλίας του για την ανάγκη ύπαρξης ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων:
"Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός και ανατρέχω στην ιστορία του τόπου μας, ότι ο Γερμανός κατακτητής, όταν πάτησε πόδι στη χώρα, το πρώτο που φρόντισε να κάνει ήταν να διαλύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί ακριβώς αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της κρατικής οντότητας, τον κεντρικό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας.
 

Μας διασφαλίζουν ένα μείζον αγαθό, την εθνική ασφάλεια της χώρας, που ξέρετε σε πάρα πολλά στάδια της διαχρονικής πορείας αυτού του λαού δεν ήταν ποτέ αυτονόητη.
Ζούμε σε ένα κόσμο ο οποίος αλλάζει, ζούμε σε ένα γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αστάθεια, από ανατροπές, από κινδύνους και από εξαιρετικά μεγάλη ρευστότητα.
Χωρίς την κατοχύρωση της εθνικής ασφάλειας, ούτε οικονομία μπορεί να λειτουργήσει, ούτε επενδύσεις μπορούν να γίνουν, ούτε τουρισμός μπορεί να λειτουργήσει στη χώρα".
Για όποιον ξέρει να διαβάζει "πίσω από τις γραμμές" δεν αναφέρθηκε στους "Ναζί κατακτητές", όπως κάνουν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί ανεξαρτήτως κόμματος για να μην ... θιγεί το Βερολίνο και η Μέρκελ, αλλά κατ'ευθείαν αποτύπωσε την πραγματική Ιστορία στέλντονας και ένα μήνυμα του στιλ "Γνωρίζουμε ότι η τρόϊκα θέλει να διαλύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις".
Και στην τρόϊκα κουμάντο κάνει η Γερμανία, λέμε εμείς...
Από εκεί και πέρα αναφορικά με τα περίφημα "ϊσοδύναμα" που στόχο έχουν να αποτρέψουν τις μειώσεις στα εισοδήματα των ενστόλων επιβεβαίωσε απόλυτα το δημοσίευμα του defencenet.gr.
Σε ότι αφορά τα επιπλέον 80 εκατ. ευρώ (αυτά τα περιγράφαμε, δεν γνωρίζαμε το ακριβές νούμερο) θα προέλθουν από κλείσιμο στρατοπέδων (μεγάλος μύθος ότι το κλείσιμο 50 ή 100 στρατοπέδων θα προσφέρει κάτι το ουσιαστικό στις περικοπές) και σειρά οπλικών συστημάτων που πλέον είναι για το μουσείο, όπως άρματα μάχης Μ48Α5, Μ60Α1/Α3, αεροσκαφών Α-7 κλπ. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε επίσημη τελετή η Πολωνία παρέλαβε προ ημερών για το ... στρατιωτικό μουσείο της δύο τέτοια άρματα, ένα Μ48Α5 και ένα Μ-60Α3.
Είπε λοιπόν ο υπουργός:
Θέλω να σας ενημερώσω, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει σε ουσιαστικότατες περικοπές. Και θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο Υφυπουργούς δημόσια, αλλά να ευχαριστήσω και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον αρχηγό ΓΕΣ, τον αρχηγό ΓΕΝ και τον αρχηγό ΓΕΑ, καθώς και τους επιτελείς τους, γιατί δουλέψαμε όλοι μαζί πολύ σκληρά και καταρτίσαμε έναν πίνακα ισοδυνάμων μέτρων, τα οποία κατά τη κρίση μου οφείλουν να γίνουν αποδεκτά.
Σε αυτά τα μέτρα, επειδή άκουσα ότι πρόκειται λέει μόνο για μετακυλήσεις πληρωμών εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ψευδέστατο και κακοηθέστατο.
Τα ισοδύναμα αυτά μέτρα για το 2013 – 2014 ανέρχονται στο ύψος των 517 εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνουν, περικοπές 80 εκατομμυρίων που αφορούν τα λειτουργικά έξοδα και περικοπές 437 εκατομμυρίων, που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα.
Μεταξύ αυτών των περικοπών, καταργούμε οριστικά εξοπλιστικά προγράμματα 104 εκατομμυρίων, ενώ τροποποιούμε συμβάσεις 333 εκατομμυρίων προς τα κάτω σε ό,τι αφορά το ύψος, την ποσότητα και το χρόνο παραλαβής".
Από εκεί και πέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε και για την ΑΟΖ:
"Ο Πρωθυπουργός και όλοι μας δεν αφιστάμεθα ούτε ένα χιλιοστό από αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε για την κήρυξη της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Εναπόκειται στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση να αναζητηθεί η κατάλληλη χρονική συγκυρία μέσα στην οποία θα υλοποιηθούν αυτές οι αποφάσεις, λαμβανομένων υπόψη και των διεθνών συσχετισμών στην περιοχή μας".
Αλλά μίλησε και για την συνεργασία με το Ισραήλ:

"Σε ό,τι αφορά το Ισραήλ, ναι, αποτελεί ειλημμένη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσουμε σε μία στενότερη αμυντική συνεργασία με τη χώρα για να εξυπηρετήσουμε εθνικά συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Αυτό δεν σημαίνει ότι αφιστάμεθα, απομακρυνόμεθα, από τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τους αραβικούς λαούς, σε καμία περίπτωση.
Την ώρα που εγώ βρισκόμουν στο Ισραήλ, ο Υπουργός των Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, βρισκόταν στην Αίγυπτο. Εκκρεμεί η δική μου επίσκεψη στο Λίβανο και στην Ιορδανία όπως και στην Αίγυπτο και ούτω καθεξής".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Χαίρετε εν Κυρίω
π. Φώτιος Βεζύνιας