μήνυμα

μήνυμα

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΘΕΟΣ. (ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ Ν. ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ)

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ: Λάθος!!! Ο πλασμένος κατ΄ εικόνα και ομοίωσιν του Δημιουργού αποστατώντας δια της εμπράκτου αθεΐας, περιπίπτει σε κατάσταση χαλεπότερη των ζώων. Είναι Α-ΖΩΟΣ. Δηλαδή νεκρός. Όπως νεκροί είναι και όσοι θέλουν να περάσουν στα παιδιά μας την αθεΐα δια της αποστασίας... και την αποστασία δια της Α-Θεΐας.
   Εξετάσεις λοιπόν... διαπίστωσης του κατά πόσο τα παιδιά μας έχουν εξοικειωθεί στην αποδοχή της βλασφημίας; Κύριε Ελέησον.
Μέχρι πότε θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε με τα νερά των άθεων;
Δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε την άποψη ότι ο παππούς μας ήταν πίθηκος, όσο κι αν την στολίζουν την άποψη αυτή (στο δοθέν θέμα) με το ωραίο ρούχο της αγάπης προς το περιβάλλον. Αν εκείνοι δέχονται την άποψη αυτή, για τον δικό τους παππού... καιρός να αποσυρθούν στην.. ζούγκλα τους...
π. Φώτιος Βεζύνιας.
 
Σχετική εικόνα
 
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
 
 Πριν από 70.000 χρόνια, homo sapiens ήταν ακόμα ένα ασήμαντο ζώο που κοιτούσε τη δουλειά του σε μια γωνιά της Αφρικής. Στις χιλιετίες που ακολούθησαν, μεταμορφώθηκε σε κυρίαρχο όλου του πλανήτη και σε φόβο και τρόμο του οικοσυστήματος.
Σήμερα ο άνθρωπος βρίσκεται στο χείλος της μετατροπής του σε θεό, έτοιμος να αποκτήσει όχι μόνο αιώνια νεότητα, αλλά και τις θεϊκές ικανότητες της δημιουργίας και της καταστροφής.


 Δυστυχώς, ως τώρα το καθεστώς των ανθρώπων στη γη έχει δημιουργήσει πολύ λίγα πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε περήφανοι. Έχουμε κυριαρχήσει στο περιβάλλον μας, έχουμε αυξήσει την παραγωγή τροφής, έχουμε χτίσει πόλεις, ιδρύσαμε αυτοκρατορίες και δημιουργήσαμε εκτεταμένα εμπορικά δίκτυα. Μειώσαμε, όμως, την οδύνη στον κόσμο;
Ξανά και ξανά, μεγάλα άλματα στη δύναμη των ανθρώπων δεν βελτίωσαν ιδιαίτερα τη ζωή του μεμονωμένου ατόμου και συνήθως προκάλεσαν απέραντη δυστυχία στα άλλα ζώα.
Τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε τουλάχιστον σημειώσει κάποια πραγματική πρόοδο σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη κατάσταση, με τη μείωση της πείνας, των ασθενειών και των πολέμων. Ωστόσο, η κατάσταση των άλλων ζώων επιδεινώνεται πιο γρήγορα από ποτέ και η βελτίωση της μοίρας της ανθρωπότητας είναι πολύ πρόσφατη και εύθραυστη για να τη θεωρήσουμε σίγουρη.
Επιπλέον, παρά τα εντυπωσιακά πράγματα που είναι ικανοί να κάνουν οι άνθρωποι, παραμένουμε αβέβαιοι για τους στόχους μας και φαίνεται να είμαστε δυσαρεστημένοι όσο πάντα. Έχουμε προοδεύσει από τα κανό στα διαστημόπλοια – αλλά κανείς δεν ξέρει πού πηγαίνουμε. Είμαστε πιο ισχυροί από ποτέ άλλοτε, αλλά δεν έχουμε ιδέα τι να κάνουμε με αυτή τη δύναμη. Ακόμα χειρότερα, οι άνθρωποι φαίνεται να είναι πιο ανεύθυνοι από ποτέ. Αυτοδημιούργητοι θεοί, μόνο με τους νόμους της φύσης για συντροφιά μας, δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Έτσι, σπέρνουμε τον όλεθρο στα ζώα και το οικοσύστημα γύρω μας, με στόχο κυρίως την άνεση και τη διασκέδασή μας, χωρίς ποτέ να είμαστε ικανοποιημένοι.
Υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από δυσαρεστημένους και ανεύθυνους θεούς που δεν ξέρουν τι θέλουν;